Roxxy : Το πρώτο ρομπότ του sex !!

185 0

Η εταιρεία True Companion (Αληθινός Σύντροφος) ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο στον κόσμο ρομπότ του σεξ για άνδρες.
Θα είναι μια κούκλα με το όνομα Roxxy, που θα κάνει παρέα (και όχι μόνο) σε μοναχικούς τύπους.

Η εξέλιξη αυτή, ασφαλώς θα χαροποιήσει κάποιους, αλλά επίσης έχει θορυβήσει άλλους, που θέτουν το ερώτημα μήπως τέτοια ρομπότ θα έπρεπε να απαγορευθούν, προτού η κατάσταση πάρει άσχημη τροπή.
Ήδη, σύμφωνα με το BBC, άρχισε να αναπτύσσεται μια σχετική καμπάνια από τους πολέμιους τέτοιων ρομπότ.
Η επικεφαλής της καμπάνιας, Δρ Kathleen Richardson του Πανεπιστημίου του Λέστερ της Βρετανίας, δήλωσε ότι η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ρομαντικών και σεξουαλικών συντρόφων είναι περιττή και ανεπιθύμητη.

Στο εμπόριο ήδη κυκλοφορούν κούκλες που παίζουν τον ρόλο σεξουαλικών παιγνιδιών – αντικειμένων του πόθου. Η ρομποτική τεχνολογία θα αναβαθμίσει σε άλλα επίπεδα αυτές τις κούκλες.
Οι υπέρμαχοι τέτοιων μηχανών αντιτείνουν ότι υπάρχει ανάγκη –και ζήτηση– για τέτοια προϊόντα.

Όμως η Richardson, ειδική σε θέματα ηθικής της ρομποτικής, επιμένει ότι το θέμα πρέπει να τεθεί σε δημόσιο διάλογο και το κοινό να συνειδητοποιήσει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.
«Η ρομποτική βιομηχανία φαίνεται να δίνει πλέον αυξημένη σημασία στα ρομπότ του σεξ. Τα μοντέλα που ετοιμάζουν –το πώς θα μοιάζουν και ποιους ρόλους θα παίζουν– είναι όντως πολύ ενοχλητικά πράγματα», όπως είπε, καθώς θα ενισχύσουν τα παραδοσιακά στερεότυπα για τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να έχουν γενικότερη αρνητική επίπτωση στις σχέσεις των δύο φύλων.

Από την άλλη, ο διευθύνων σύμβουλος της True Companion, Douglas Hines, υποστηρίζει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για ρομπότ όπως η Roxxy.
Όπως είπε, «δεν σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε τη σύζυγο ή τη φιλενάδα κάποιου. Απλώς προσφέρουμε μια λύση σε ανθρώπους που δεν έχουν κάποια σχέση με γυναίκα, ή έχουν χάσει τη σύζυγό τους. Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ευτυχία και πλήρωση και με άλλους τρόπους πέρα από την επαφή με έναν άλλο άνθρωπο».

Οι σχεδιαστές της προγραμματίζουν τη Roxxy ώστε να μαθαίνει από την εμπειρία της και –χάρη στους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης της– να βελτιώνει συνεχώς τις γνώσεις και τη συμπεριφορά της.
Στόχος είναι τελικά να μιλάει στον ιδιοκτήτη-σύντροφό της και να μαθαίνει τι του αρέσει και τι όχι.
«Η ίδια η πράξη του σεξ θα είναι μόνο ένα μικρό μέρος του χρόνου που θα αφιερώνει κανείς σε ένα ρομπότ του σεξ. Τον περισσότερο χρόνο θα τον περνά κάνοντας παρέα μαζί του», ανέφερε ο Hines.

Αν και οι ειδικοί της ρομποτικής εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο πράγματι η Roxxy θα έχει τέτοιες ικανότητες (πέρα από το σεξ), υπάρχουν ήδη χιλιάδες προπαραγγελίες για τη Roxxy, που θα κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια το κομμάτι (αν θέλει κανείς, ασφαλώς θα μπορεί να αγοράσει περισσότερες, σε περίπτωση που οι σεξουαλικές φαντασιώσεις του είναι πιο… κοινωνικές!).

Ο Δρ Kevin Curran, του βρετανικού Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, συμφωνεί πως τέτοια προϊόντα θα αποκτήσουν μια τεράστια αγορά.
«Θα ήμασταν αφελείς αν αγνοούσαμε τις δυνάμεις της αγοράς για τέτοια ρομπότ», όπως είπε, αν και προέβλεψε ότι μελλοντικά θα ενταθούν οι αντιδράσεις εναντίον αυτών των ρομπότ, όπως ήδη υπάρχει αντίδραση για τα σχεδιαζόμενα ρομπότ-δολοφόνους στο πεδίο της μάχης.

Πάντως, ο David Levy, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας και Σεξ με Ρομπότ», προβλέπει ότι έως το 2050 οι στενές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ θα έχουν γίνει κοινότοπες.
«Υπάρχουν ολοένα περισσότεροι άνθρωποι που δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σχέσεις, συνεπώς αυτά τα ρομπότ θα καλύψουν ένα κενό. Δεν είναι κάτι που υποβιβάζει τις γυναίκες περισσότερο από ότι τις υποβιβάζουν οι δονητές», όπως ανέφερε.

Εμείς δεν θα κρίνουμε το αν είναι ή όχι ηθικό κάτι τέτοιο, ούτε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη για το κατά πόσο η δημιουργία σεξουαλικών-συντρόφων ρομπότ μπορεί να χειροτερεύσει τις ανθρώπινες σχέσεις ή όχι, αλλά δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε … Αφού το ενδιαφέρον των δημιουργών εστιάζεται στη δυσκολία, στην ανικανότητα ή στην άρνηση κάποιων συνανθρώπων μας να κάνουν σχέσεις, τότε γιατί τα ρομπότ αυτά απευθύνονται μόνο σε άντρες; Μήπως τελικά ο σκοπός είναι όντως η υποβίβαση των γυναικών; Τα περαιτέρω σχόλια δικά σας…

Related Post

Μια Αγκαλιά Τραγούδια…

Posted by - 14/01/2016 0
Μία ομάδα μουσικών και τραγουδιστών, εδώ και δύο χρόνια ... γράφει ιστορία στην σύγχρονη προσφορά και στον εθελοντισμό. Κόντρα στους…

Κρεβάτι – Ξυπνητήρι …

Posted by - 30/10/2015 0
Ο γνωστός για τις τρελές του, μη συμβατικές, εφευρέσεις, Κόλιν Φαρζ, επέστρεψε με το απόλυτο κρεβάτι – ξυπνητήρι... μια εφεύρεση,…
Comodo SSL