Healing Cup

285 0

Ας ξεκινήσουμε με αυτό… Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βλέπει κανείς τα πράγματα, πολλοί τρόποι να μεταφράσουμε μια πραγματικότητα… Ο τρόπος που «κοιτάμε», δημιουργεί και μια «πραγματικότητα» που περιέχει τον τρόπο αυτό.
Έτσι, κάποιες φορές βλέπουμε μέσα στα πράγματα τις λύσεις που χρειαζόμαστε ή, κοιτώντας από μια άλλη σκοπιά το ίδιο αντικείμενο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα όριά μας, με αδιέξοδα, με σημεία της ζωής μας όπου νιώθουμε να βρισκόμαστε σε άλφα-πορεία, με αυτή την αίσθηση του «και τώρα, τι?».
Όλα φυσικά είναι μέσα στη διαδρομή του ανθρώπου, όλα απαραίτητα συστατικά για την εκπαίδευση που λαμβάνει στο μεγάλο σχολείο της Ζωής και ίσως τα «σημεία – σταυροδρόμια» να είναι και τα πιο χρήσιμα για να αναρωτηθεί, να επανεξετάσει, να εκτιμήσει. Πιθανώς, για να υπερβεί εαυτόν και πάντα, για να προχωρήσει.

Αναζητώντας διέξοδο, το φωτεινό σημείο στο τούνελ της ψυχής του, ο άνθρωπος γυρεύει χρησμοδότηση από τις απαρχές της ύπαρξής του από διάφορες μεθόδους που του παρέχονταν, από την οιωνοσκοπία του φυσικού κόσμου, το I-ching, τη ραβδομαντεία, τους αναρίθμητους καταγεγραμμένους από την ιστορία μάντεις με την ενορατική ικανότητα, μέχρι την χαρτομαντεία και την καφεμαντεία.

Ίσως να είναι ακόμη πιο αναμενόμενο, σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες για τους περισσότερους, η αίσθηση του αδιέξοδου να είναι λίγο πιο έντονη, όπως και η ανάγκη μας να «μάθουμε» αν βαίνουμε καλώς, αν όλα θα πάνε καλά, να χρειαζόμαστε από κάποιον να μας δώσει μια άλλη οπτική αυτού που βιώνουμε. Είναι ανθρώπινο, -ναι, ως τέτοιο το νιώθω-, να χρειαζόμαστε μια επιβεβαίωση για να νιώσουμε πιο ασφαλείς με το «πού βρισκόμαστε» τώρα, στο κάθε «τώρα» της ζωής μας.

Κι αν το να ζητά κάποιος μια τέτοια επικύρωση μπορεί να ονομαστεί και «αδυναμία» ή «περιέργεια» ή «ανασφάλεια», για μένα είναι τόλμη εξωτερίκευσης, μια διαδικασία αναζήτησης, ένα σημείο που ο άνθρωπος αναγνωρίζει αυτό που νιώθει ως αδιέξοδο και τείνει το χέρι… Η παραδοχή και της πλευράς της τρωτότητάς μας, ενέχει μεγάλη θεραπευτική δύναμη, την ουσία της δύναμης της ΚαρδιάςΔύναμη θεραπευτική για τον εαυτό μας και κατά συνέπεια, για τον κόσμο γύρω μας.

Από μικρή ηλικία ένιωθα την ύπαρξη ενός άλλου κόσμου μέσα στον ορατό κόσμο. Μου δόθηκε η επικοινωνία μαζί του. Γύρω μας και πάντα μαζί μας, υπάρχουν «συνεργάτες», υποστηρικτές, θεραπευτές, οδηγοί. Συχνά λάμβανα μηνύματα για ανθρώπους, κυρίως στον ύπνο αλλά όχι μόνο, μηνύματα που όπως φαινόταν στη συνέχεια θα τους ήταν χρήσιμα για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Μηνύματα μεγάλης αγάπης, που ανακούφιζαν τις ανησυχίες. Οχι πολύ αργότερα, άρχισα να λαμβάνω εντυπώσεις, εικόνες σχετικά με τη ζωή ενός ανθρώπου και μόνο που μιλούσα μαζί του . Τώρα, αυτά τα «δώρα» συνδυάζονται βοηθητικά με το «διάβασμα» του φλιτζανιού, όπου από εκεί ουσιαστικά λαμβάνω συμπληρωματικές εντυπώσεις.

Με την ίδια πρόθεση μεγάλης αγάπης, ξεκίνησε και το “Healing Cup”. Στις προσωπικές συναντήσεις του «Healing Cup», χρησιμοποιούμε το φλιτζάνι του καφέ που κι αυτό, όπως όλα τα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε επαφή ένας άνθρωπος περιέχει τα ίχνη του, τις σκέψεις του, τις καταγεγραμμένες τις πληροφορίες που «κουβαλά». Όπως καμιά φορά λέω, τις «εξισώσεις της ζωής» του.
Οι κόκκοι του καφέ συνεργάζονται εκπληκτικά σε αυτό, φτιάχνοντας σχήματα, λέξεις, εικόνες, εμπνέοντας εντυπώσεις. Όλα αυτά μαζί γίνονται οι ικανές εκείνες λέξεις που χρειάζεται να ακουστούν, κάθε φορά με μοναδικό τρόπο. Ίδια σημεία, ίδια σχήματα σε δύο διαφορετικά φλιτζάνια, ερμηνεύονται κάθε φορά διαφορετικά και κάθε φορά είναι σχετικά με το σημείο που ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται στην παρούσα στιγμή, σχετικά με τον τρόπο της δικής του ύπαρξης, σε συνάρτηση με τις τάσεις που η δική του, μοναδική ψυχή, έχει.
Θεωρώ πως αν προσπαθούσα μόνο να μεταφέρω μια αίσθηση αισιοδοξίας στον άλλο, η εργασία μου δεν θα ήταν ολοκληρωμένη. Όταν τονίσεις κάτι, αυτόματα και πιθανά χωρίς να το αντιληφθείς, έχεις προσκαλέσει στο «χώρο» και το αντίθετό του. Με άλλα λόγια, η αισιοδοξία πάντα θα εμπεριέχει την απαισιοδοξία, το καλό θα ενέχει το κακό, και έτσι πηγαίνει όσο ακόμα συνδιαλεγόμαστε με τον κόσμο των αντιθέτων, το δυϊκό κόσμο. Επιλέγω λοιπόν, για όσο είμαστε παρέα με τον συνομιλητή μου, να μετακινήσω, έστω και για λίγο, τη σκέψη του από το τι είναι καλό και κακό, σωστό και λάθος, και να κάνουμε μαζί το «δρόμο προς τα πίσω», για να δούμε τη «μεγάλη εικόνα» και μόνο βλέποντας τα πράγματα από μακρυά, μπορείς να τα δεις καθαρά ως έχουν.

Το παρελθόν, είναι το μόνο που έχει ήδη γίνει, έχει αφήσει τη δική του γραφή στο… «φλιτζάνι της ζωής μας». Το παρόν είναι ό,τι υπάρχει και μέσα από τις επιλογές μας και τις τάσεις της ψυχής που «διαβάζονται» στον περιβάλλοντα χώρο του ανθρώπου και στο φλιτζάνι του, διαμορφώνεται σταδιακά μία από τις πολλές εκδοχές που μας δίνονται, για αυτό που ονομάζεται μέλλον.
Σε αυτό αφορά και η λέξη «θεραπεία» που χρησιμοποιώ για το «Healing Cup». Όταν καταφέρουμε να δούμε τη «μεγάλη εικόνα», όταν αναγνωρίσουμε την ύπαρξη επιλογής, όταν νιώσουμε και πιστέψουμε ότι υπάρχει «χώρος», η ψυχή μας αναπνέει ξανά! Ανακτώντας το θάρρος και τη δύναμή της, είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για να προχωρήσει και κάτι ακόμη πολύ χρήσιμο και σημαντικό για εμένα… Ένα απαραίτητο συστατικό, αναγκαίο για να μεταφέρω σε κάποιον τις «εντυπώσεις» που λαμβάνω… Αυτό είναι : να μου δώσει την άδεια. Έτσι ξεκινούν όλες οι συνεδρίες του «Healing Cup», φέρνοντας τον άνθρωπο σε μια θέση εγρήγορσης και όχι αδιάκριτης αφομίωσης των όσων ακουστούν, των όσων είναι να λάβει.
Για μένα, η συνάντηση έχει ολοκληρωθεί, κάθε που βλέπω έναν άνθρωπο να φεύγει για το δικό του δρόμο χαρούμενος, πιο ελαφρύς, αλλιώτικος από όταν ήρθε… Και κάθε τέτοια φορά χαμογελάω, καθώς βλέπω πως η συνάντησή μας ήταν ένα επιτυχημένο «ταξίδι ψυχής» για εκείνον.

Η Maria Merkaheart μελέτησε μαθηματικά. Είναι επαγγελματίας ηθοποιός, χορεύτρια και τραγουδίστρια. Σπούδασε, ασκείται και διδάσκει Hatha and Kriya yoga τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Είναι πρακτικός του Thai yoga massage. Οδηγεί ομάδες αυθεντικής έκφρασης και κίνησης, μέσα από πρακτικές του σαμανισμού, για την διεύρυνση της συνειδητότητας. Συνεργάζεται με το Γιώργο Μερτινό, σε μαθήματα και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Related Post

Hot Since 82 powered by Blend @ Bolivar

Posted by - 21/07/2019 0
Το Σάββατο 27 Ιουλίου ο Βρετανός superstar dj/producer Hot Since 82, ορόσημο στους εκπροσώπους της νέας house γενιάς και label…

Ο μυστηριώδης υπόγειος «ναός» που χτίστηκε με εκατομμύρια όστρακα

Posted by - 08/06/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL