Bodies … Στα χνάρια του Hollywood…! (backstage interview, photos & video)

921 0

Τα Χριστούγεννα του 2015, ζήσαμε μία εμπειρία που σας συστήνουμε να δοκιμάσετε και εσείς, χωρίς ενδοιασμούς. Νιώσαμε πρωταγωνιστές σε horror movie του Hollywood!!

Επισκεφτήκαμε το ξύλινο σπιτάκι στην εξοχή, που κάθε άλλο παρά γλυκά και καραμέλες, είχε.
Από την ώρα που περάσαμε το κατώφλι της εισόδου, αντιληφθήκαμε ότι μπήκαμε στο σπίτι ενός παρανοϊκού δολοφόνου…! Δεν υπήρχε άλλος τρόπος διαφυγής, παρά να ακολουθήσουμε τις δοκιμασίες του Master.
Συναντήσαμε ζωντανούς και νεκρούς, ακούσαμε τα μυστικά του σπιτιού και βιώσαμε εμπειρίες που χαράχτηκαν στην μνήμη μας.
Όταν τελικά καταφέραμε να βγούμε από το σπίτι, ο κόσμος φαινόταν διαφορετικός…

Δεν ήταν άλλο από το νέο HOUSE OF FEAR στο Allou! Fun Park, με το όνομα BODIES.

Λόγω της στενής σχέσης του thnx.gr με τους δημιουργούς του Bodies, εξασφαλίσαμε για εσάς μια backstage συνέντευξη για να γνωρίσετε τέσσερα από τα πιο δημιουργικά μυαλά αυτής της εποχής.
Είναι οι εμπνευστές, σεναριογράφοι, και σκηνοθέτες αυτής της μοναδικής εμπειρίας.

Αθανάσιος Κουβούσης : Ηθοποιός | Βασίλης Θεοδωρίδης : Ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός του THNX RADIO | Χαρά Τσιώλη : Ηθοποιός, συγγραφέας | Στράτος Δρυμαλίτης : Παραγωγός.
Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Γιάννη Χανάν, του συμπαραγωγού και υποστηρικτή του project.

*Βασίλη και Θανάση, ανήκετε στην ομάδα του House of Fear από την έναρξη της λειτουργίας του. Πως νιώθετε που σήμερα, δεν συμμετέχετε μόνο ως ηθοποιοί, αλλά είστε και Δημιουργοί του Νέου Σπιτιού Τρόμου?
Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μας γιατί είναι η δεύτερη φορά που ο παραγωγός μας Στράτος Δρυμαλίτης μας εμπιστεύεται την υλοποίηση ενός project. Το 2014 μας εμπιστεύτηκε την δημιουργία του Mirror Forest (ενός διαδραστικού παιχνιδιού στο Allou! Fun Park) και τώρα το νέο σπίτι τρόμου.

*Ποιο ήταν το έναυσμα της έμπνευσης του Bodies?
Μέσα από τις εμπειρίες μας και τις εικόνες που δημιουργήσαμε τα 3 χρόνια εργασίας μας στο House of Fear ονειρευτήκαμε ένα σπίτι ρεαλιστικό και πιο κοντά σε εμάς. Έτσι, με ένα μαγικό τρόπο ήρθαν κοντά μας οι κατάλληλοι συνεργάτες και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

*Χαρά πώς νιώθεις για την συμμετοχή σου στην δημιουργία ενός διαδραστικού παιχνιδιού? Διαφέρει από μία θεατρική παραγωγή?
Αρχικά να πούμε πως ο Βασίλης Θεοδωρίδης κι ο Αθανάσιος Κουβούσης, που είναι δυο από τους καλύτερους scary actors στην Ελλάδα, ήθελαν να κάνουν ένα σπίτι τρόμου το οποίο να μοιάζει σαν αληθινό σπίτι. Ένα βράδυ λοιπόν συζητώντας βρεθήκαμε μπροστά σε μια έκπληξη. Τα θέλω των παιδιών, παντρεύτηκαν με ένα μεγάλο project που σκεφτόμουν και έτσι αρχίσαμε βήμα βήμα να το δημιουργούμε. Το σπίτι αυτό είναι μόνο η αρχή μας. Θέλαμε να φτιάξουμε έναν αληθινό τόπο εγκλήματος με άριστης ποιότητας κατασκευές. Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε την ψευτιά και την προχειρότητα και πιστεύω πως τα καταφέραμε. Διαφέρει από μια θεατρική παραγωγή, γιατί εδώ ο ηθοποιός πρέπει να παίζει την ίδια παράσταση ανά 3-4 λεπτά, και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους ηθοποιούς μας, είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Στο στήσιμο και την οργάνωση όμως, ουσιαστικά ο κορμός ήταν ο ίδιος με μιας θεατρικής παραγωγής.

12507012_537822103051600_1302307423_n

*λκξκλξδφκ

Στράτο, είσαι ο άνθρωπος που σκέφτηκες να φέρεις το πρώτο House of Fear στην Ελλάδα το 2012. Ύστερα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε, 3 χρόνια μετά, αποφασίζεις με την ομάδα σου να φτιάξετε το δικό σας σπίτι του τρόμου. Πως νιώθεις γι’ αυτό;
Το πρώτο Haunted Attraction υπήρχε στις σκέψεις του management team του Allou! Fun Park -στο οποίο είχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω – απο το 2004 . Τελικά κατορθώσαμε το 2011 -δυστυχώς το management team ειχε αλλάξει – σε συνεργασία με την κα Βάγια Κλιγκου να φέρουμε το πρώτο Haunted Attraction στην Ελλάδα το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία . Ύστερα απο 3 χρόνια, βρίσκοντας αξιόλογους ανθρώπους για συνεργάτες όπως ο κος Κουβουσης και ο κος Θεοδωριδης, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο attraction αμιγώς ελληνικής δημιουργίας και κατασκευής !
Η χαρά μου είναι ότι έχω σωστούς συνεργάτες … όλα τα υπόλοιπα έχουν δευτερεύουσα σημασία .

* Το σπίτι έχει κατασκευαστεί με λεπτομέρειες υψηλών προδιαγραφών. Το βάψιμο στους τοίχους, το περιεχόμενο σε κάθε δωμάτιο, οι μικρές λεπτομέρειες στις γωνιές, ο φωτισμός, οι ήχοι, η ποιότητα των υλικών που έχετε χρησιμοποιήσει κάνουν το σπίτι «ένα αληθινό σπίτι». Υπήρχαν δυσκολίες στην υλοποίηση του?
Ναι, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αρκετές δυσκολίες, όμως είχαμε δίπλα μας άψογους συνεργάτες, που μας βοήθησαν να βρούμε λύσεις και να προχωρήσουμε. Ήταν από τις συνεργασίες που το ομαδικό πνεύμα λειτούργησε αρμονικά σε όλα τα επίπεδα.

12483234_537822096384934_115114588_o

*

*Χαρά, έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν με horror projects?
Όχι, για τον απλούστατο λόγο πως εγώ δεν τολμούσα να μπω σε σπίτια τρόμου ούτε ως θεατής. Τρομάζω, ή μάλλον τρόμαζα με το παραμικρό. Νιώθω πως έχω νικήσει πολλούς φόβους μου και έχω κλείσει πολλά κομμάτια μου σε αυτό το σπίτι -με το οποίο δεν έχω τελειώσει ακόμη. Νιώθω τρομερή ευτυχία που οι κολλητοί μου φίλοι γίνανε και συνεργάτες μου. Συνήθως συνέβαινε το αντίθετο.

*Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου?
Ποικίλες. Από να ξεσπάσουν σε νευρικά γέλια μέχρι να αποχωρήσουν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού από φόβο. Συνήθως όμως οι επισκέπτες, μέσα από την περιπλάνησή τους στο σπίτι, βγαίνουν ενθουσιασμένοι.

* Έχει τύχει άτομα να τρομάξουν τόσο που να θέλουν να εγκαταλείψουν? Σε αυτές τις περιπτώσεις πως διαχειρίζεστε τον πανικό?
Φυσικά, κάποιοι αποχωρούν και στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού πριν καν προλάβουν να περάσουν στο πρώτο δωμάτιο. Διαχειριζόμαστε πολύ ήρεμα την κατάσταση, τους μιλάμε με ψυχραιμία κι έτσι κι αλλιώς όλοι οι ηθοποιοί έχουν περάσει από σχετικό training, ώστε ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να αποχωρήσει από το παιχνίδι με ασφάλεια όποτε θελήσει.

12506884_537822109718266_1119902794_n

*

*Υπάρχουν απαγορεύσεις στο ποιος μπορεί να μπει στο σπίτι?
Ναι υπάρχουν κάποιες απαγορεύσεις, όπως για παράδειγμα άνθρωποι που πάσχουν από καρδιά ή επιληψία, οι εγκυμονούσες γυναίκες και παιδιά κάτω των 12 ετών.

*Προσωπικά, για τον καθένα σας, ποια είναι η πιο χαρακτηριστική εμπειρία που σας έχει αφήσει η δημιουργία του bodies ?
Βασίλης Θεοδωρίδης: Ότι κατάφερα σε ένα τόσο δύσκολο project με φοβερή πίεση χρόνου, να συνεργαστώ άψογα με συνεργάτες για πρώτη φορά, καθώς και με τον Αθανάσιο και τη Χαρά που είμαστε και φίλοι στην προσωπική μας ζωή. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του σπιτιού, που είδα τον κόσμο να αντιδρά.
Χαρά Τσιώλη: Η πρώτη μέρα λειτουργίας του σπιτιού, που για 8 ώρες είχα κλειστεί στα καμαρίνια να ακούω τους ηθοποιούς και τις αντιδράσεις του κοινού. Στην αρχή από τις κραυγές ανησυχούσα μήπως έπαθε κάποιος τίποτα. Στη συνέχεια το συνήθισα και κατάλαβα πως οι επισκέπτες απλώς διασκέδαζαν… ουρλιάζοντας!
Αθανάσιος Κουβούσης: Όταν μεταξύ των άλλων μου νυχτερινών δρομολογίων με τέσσερις τεράστιες σακούλες με κουκλάκια στο πορτ παγκάζ κατευθυνόμουν στην περιοχή κοντά στην Αλεξάνδρας. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα πολύ για να φτάσω. Καμμένοι κάδοι σκουπιδιών μου απαγόρευαν τη συνέχεια στο δρόμο … γυαλιά σπασμένα στους δρόμους με ανάγκαζαν να αλλάξω πορεία. Ήταν 6 Δεκέμβρη η νύχτα του Άλεξ. Γρηγορόπουλου. Όταν επιτέλους έφτασα, μια ομάδα αγοριών κατηφόριζαν προς την Αλεξάνδρας οι αστυνομικοί ανηφόριζαν κι εγώ στη μέση με τα κουκλάκια που τα πήγαινα προς μάτωμα!

12498894_537858813047929_1295256355_n
*
*Στράτο ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;
Τα επόμενα σχέδια μας ειναι να δημιουργήσουμε μια διαδραστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια, που θα μπορεί να σε μεταφέρει στον κόσμο των παραμυθιών . Θεωρώ οτι για άλλη μια φορά θα παρουσιάσουμε μια μοναδική attraction που θα συζητηθεί !

*Ποιοί είναι οι υπόλοιποι συντελεστές;
Την κατασκευή του σκηνικού έχει υπογράψει ο Παναγιώτης Λαλουδάκης, την σκηνογραφία και ενδυματολογία ο Γιώργος Λυντζέρης, τους φωτισμούς ο Σπύρος Παπαδόπουλος κι ο Στέφανος Λώλος, την μουσική επιμέλεια ο Πάνος Μαυράκης κι ο Αντώνης Ρίζος και τα special effects ο Προκόπης Βλασερός.

12506533_537822099718267_2098690710_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάρτε μια γεύση … τρόμου, μέσα από το παρακάτω βίντεο και ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί ουρλιάζοντας, ή αν όχι ουρλιάζοντας, σίγουρα εκτονώνοντας στο φουλ την ενέργεια μας … και που ξέρεις, δίπλα σου μπορεί να φοβάται κάποιος αγαπημένος σου celebrity…

Photos by Emanon
Video by Teddy

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=r1DnswYA7dw” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Related Post

Warcraft | Η σύγκρουση 2 κόσμων

Posted by - 08/06/2016 0
Το ειρηνικό βασίλειο του Άζεροθ, δέχεται την επίθεση τρομερών Όρκ πολεμιστών που εγκαταλείπουν την ετοιμοθάνατη πατρίδα τους για να αποικήσουν…

Τα Live που ΔΕΝ πρέπει να χάσουμε …

Posted by - 29/05/2019 0
Αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται θερμότερο από πολλά άλλα... Καλλιτέχνες από κάθε σκηνή, αξιόλογοι και αγαπημένοι, ανερχόμενοι ή ψαγμένοι, άλλοι για…

Halkida 1st Aquathlon Festival

Posted by - 22/06/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL