7 λαχταριστά σνακ με ψωμί του τοστ…

105 0

Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να φάμε κάτι, αλμυρό ή γλυκό, που να μην απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, ή να στρώσουμε τραπέζι… κάτι που να είναι νόστιμο, γρήγορο και να μάς δίνει αυτήν την αίσθηση της ικανοποίησης και του κεφιού που συνήθως μάς την δίνουν τα junk foods.

Για παράδειγμα, όταν πρόκειται να δούμε μια ταινία, ή έναν αγώνα στην τηλεόραση, το μυαλό μας πάει πάντα σε πίτσα, πατατάκια, ποπ-κορν… Κανείς ποτέ δεν είπε “Α, τέλεια! Θα δω αυτό το θρίλερ τρώγοντας φακές”… κι αν κάποιος, κάπου, κάποτε, είπε κάτι τέτοιο, είδε την ταινία ολομόναχος!

Εμείς λοιπόν, ψάξαμε και βρήκαμε  7 πανεύκολα και άκρως λαχταριστά σνακ , που βασικό τους συστατικό είναι το ψωμί του τοστ… ένα υλικό που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σχεδόν πάντα στην κουζίνα μας… και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε κάτι, που εκτός από νόστιμο, δελεαστικό και εύκολο, μπορεί να είναι και υγιεινό και οι εναλλακτικές μας άπειρες ανάλογα με τα γούστα και τις διαθέσεις.

Ρολά με γαλοπούλα και τυρί

Υλικά 

  • 6 φέτες τυρί του τοστ
  • 6 φέτες γαλοπούλα
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • λάδι για το τηγάνισμα (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)

Εκτέλεση 

Με τη βοήθεια ενός πλάστη ισιώνουμε και λεπταίνουμε τις φέτες του τοστ. Τις αλείφουμε με βούτυρο, τοποθετούμε επάνω μια φέτα τυρί του τοστ, μετά μια γαλοπούλα και τέλος μια φέτα τυρί τσένταρ. Τυλίγουμε σε ρολά και τα σταθεροποιούμε με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας. Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αβγά και σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε τα ρολά πρώτα στα χτυπημένα αβγά, να καλυφθούν καλά και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και πάλι να καλυφθούν καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Τοποθετούμε κάθε ρολό στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, να βάλουμε το ένα από τα δύο τυριά, ή αντί για φέτες το τυρί τσένταρ να το κόψουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια.

Τοστ με μπανάνα και μέλι

Υλικά

  • 6 φέτες ψωμί για τοστ
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. μέλι
  • κανέλα

Εκτέλεση:

Πάνω σε μια φέτα ψωμί του τοστ βάζουμε (στο κέντρο) 1 κ.γλ. βούτυρο, 1 κ.γλ. μέλι και πασπαλίζουμε το ψωμί με κανέλα. Απλώνουμε φέτες μπανάνας.  Από πάνω βάζουμε πάλι 1 κ.γλ. μέλι στο κέντρο και 1 κ.γλ. βούτυρο.  Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμί και ψήνουμε, χωρίς να πιέσουμε πολύ, στην τοστιέρα. Αφού ψηθεί το τοστ, το κόβουμε σε τριγωνάκια, ή στην μέση.

Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ

Yλικά:

  • 1 ½ πακέτο ψωμί του τοστ
  • 1 ½ κιλό μήλα κόκκινα
  • 2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 γερή πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 πακέτο βούτυρο
  • 3 – 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια και κόβουμε σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Μόλις μαγειρευτούν προσθέτουμε ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο, λίγη κανέλα, ξύσμα από μισό λεμόνι και το κορνφλάουρ για να απορροφήσει τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ανοίγουμε μία – μία τις φέτες ψωμιού με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά πιτάκια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, παίρνουμε ένα ένα τα πιτάκια ψωμιού που ανοίξαμε, τους βάζουμε λίγη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολάκια και το στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο.
Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πιτσάκια με ψωμί του τοστ

Υλικά:

  • 6 φέτες ψωμί για τοστ
  • 4 φέτες γαλοπούλα ή όποιο αλλαντικό επιθυμείτε
  • 150 γρ. ποικιλία τριμμένων τυριών
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 λαδόκολλα

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κομμάτια τη γαλοπούλα. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε τις φέτες του τοστ τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό. Αλείφουμε το ψωμί με λίγη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε επάνω τη γαλοπούλα. Ρίχνουμε το 1/3 των τριμμένων τυριών και καλύπτουμε όλες τις φέτες του τοστ. Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπο τριμμένο τυρί και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 250C για περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα μας.

Τηγανητό τοστ με κορν φλεικς

Υλικά:

  • 4 φέτες ψωμί τοστ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 φέτες γραβιέρα
  • 2 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • Λίγο αλάτι
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. corn flakes σπασμένα
  • ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Περιχύνουμε με μέλι τις φέτες του ψωμιού και βάζουμε ενδιάμεσα τη γραβιέρα. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι και βουτάμε και από τις δυο μεριές τα τοστ μας στο μείγμα. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και το βουτάμε ξανά. Έπειτα, πανάρουμε στα σπασμένα corn flakes, μέχρι να καλυφθούν καλά. Τέλος, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε τα τοστ σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε με μέλι!

Ρολάκια ψωμί του τοστ γεμιστά με μαρμελάδα

Υλικά:

  • 8 φέτες ψωμί του τόστ
  • 300 γρα. μαρμελάδα φράουλα ή όποια είναι της αρεσκείας μας
  • 3 αυγά
  • 150ml γάλα
  • 300ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Τυλίγουμε σε ρολάκι, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στην αρχή και μία στο τέλος έτσι ώστε να μείνει σταθερό. Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει. Βουτάμε ένα-ένα τα ρολάκια στο αυγό και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα απ’όλες τις μεριές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Κλαμπ Σάντουιτς

Υλικά:

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4 φύλλα σαλάτας ή μαρούλι
  • 1 ώριμη αλλά σφιχτή ντομάτα
  • 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 8 ξεροψημενες φέτες μπέικον
  • 4 φέτες τυρί για τοστ

Εκτέλεση:

Ψήνουμε πρώτα το ψωμί σε γκριλ ή σε φρυγανιέρα. Στο ξύλο κοπής βάζουμε 3 φρυγανισμένες φέτες ψωμί. Τις αλείφουμε με μαγιονέζα. Βάζουμε στο ένα ψωμάκι μας μια φέτα τυρί, μια φέτα γαλόπουλα, δύο φέτες ξεροψημένα μπέικον, ένα φύλλο μαρουλιού, μία-δύο φέτες ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φρυγανισμένο ψωμί. Ξανακάνουμε στρώση και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού. Καρφώνουμε οδοντογλυφίδες στις 4 γωνίες και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε τρίγωνα.
Βεβαίως, αν θες να απογειώσεις τη συνταγή, μπορείς να φτιάξεις και μία σως από μούρα και να την προσθέσεις πάνω από τις φέτες ντομάτας.
Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς:
1 κτγ φρέσκο κρεμμυδάκι, 2 κτγ μαγιονέζα, 1 κτγ dijon, λίγο φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και φυσικά μούρα (aioli – περιπου 1 φλιτζάνι). Χτύπησε όλα σου τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο, σε ένα απλό μπλέντερ και μετά πρόσθεσε το λάδι σου σιγά-σιγά ώστε να μην βάλεις πολύ και τέλος αλατοπιπέρωσε…

Related Post

Comodo SSL