Οι μαγικές νύχτες της Reine…

280 0

To Reine βρίσκεται στα νησιά Lofoten της Νορβηγίας και ένα από τα πιο γοητευτικά του χαρακτηριστικά είναι τα πολύχρωμα μπορντό σπιτάκια του, που ξεχωρίζουν το χειμώνα από τις χιονισμένες πλαγιές του όρους Reinebringen που βρίσκεται στο φόντο του.
Κατοικείται από μόλις 300 κατοίκους, που στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με την αλιεία και αν και θεωρείται ένα από τα πιο δυσπρόσιτα μέρη της χώρας δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Γιατί;
Γιατί σε αυτή τη μικρή κουκκίδα του χάρτη, συμβαίνει κάτι μαγικό όταν πέσει το σκοτάδι της νύχτας.
Στο Reine έχουμε την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση του βόρειου σέλας!
Το βόρειο σέλας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα καθώς ο ουρανός γεμίζει φανταχτερά χρώματα σε περίτεχνα σχέδια. Οι ιριδισμοί στον ουρανό είναι τόσο δημοφιλείς, ώστε πραγματοποιούνται ειδικές εκδρομές για τουρίστες που θέλουν να δουν το επιβλητικό θέαμα.

rein-4

Το φαινόμενο είναι γνωστό από την αρχαιότητα καθώς ο πρώτος παρατηρητής του φέρεται να είναι ο Αριστοτέλης.
Ο Έλληνας φιλόσοφος αναφέρει στο έργο του «Μετεωρολογικά» ότι είχε παρατηρήσει έντονα το φαινόμενο του σέλαος κατά τη διάρκεια μιας αίθριας νύκτας!

rein-13

Πως δημιουργείται;
Από τη σύγκρουση φορτισμένων σωματιδίων (κυρίως ηλεκτρονίων, αλλά και πρωτονίων) από το διάστημα, τα οποία παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της γης, μετακινούνται προς το βόρειο πόλο και τελικά αντιδρούν με τα σωματίδια της ατμόσφαιρας.

rein-3

Δεν θα προχωρήσουμε σε παραπάνω επιστημονικές εξηγήσεις…
Θα σας πούμε όμως ότι το aurora borealis (βόρειο σέλας), με το οποίο είναι γνωστό το φαινόμενο στις βόρειες χώρες, προέρχεται από τη Ρωμαϊκή θεότητα της Αυγής, «Aurora» και τη γεωγραφική περιοχή του Βορά και το όνομα αυτό δόθηκε από τον Γάλλο φιλόσοφο, αστρονόμο και επιστήμονα Pierre Gassendi το 1621.

rein-9

Related Post

THNX Radio + Skullbar pres. ANIMAX Party

Posted by - 29/10/2016 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL