21η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

240 0

Σήμερα, ταράτσες, κήποι και πλατείες θα πλημμυρίσουν μουσική, καθώς όλη η Ευρώπη γιορτάζει την τέχνη που ενώνει τους ανθρώπους… την Μουσική!

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο, σε 22 χώρες της Ευρώπης.
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορα άλλα σημεία, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα.
Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει, ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες, ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Οι συναυλίες, δράσεις και εκδηλώσεις του 2016 φέρνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αρμονίας, ενότητας και συνεργασίας, σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας.
Για να αλλάξουν οι ρυθμοί των πόλεων μας, ενώθηκαν αφιλοκερδώς 3.000 μουσικοί και 430 συγκροτήματα, Djs, χορωδίες και ορχήστρες που θα παρουσιαστούν σε 320 εκδηλώσεις σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες Πανελλαδικά!
Ένα ηχηρό κάλεσμα που μας προτρέπει – έστω και για λίγες ώρες – να αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθούμε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.

Η Γιορτή της Μουσικής είναι θεσμός πλέον… με ελεύθερη είσοδο, όπως πάντα, όλα τα είδη μουσικής παίζουν δυνατά!
Ο Δήμος Αθηναίων, ο Πολιτισμικός Οργανισμός και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, αγκάλιασαν τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία και η πόλη μας πλημμυρίζει κάθε Ιούνιο από ήχους και μουσικές.
Σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, σε πεζόδρομους και πλατείες, στην “Τεχνόπολις”, στήνεται μια μουσική γιορτή που ικανοποιεί όλα τα γούστα με μεγάλη επιτυχία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Jack Lang, του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.
Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.

Ενημερωθείτε λεπτομερέστερα εδώ…

Related Post

Steve Jobs

Posted by - 20/01/2016 0
O υποψήφιος για Όσκαρ β’ ρόλου στην ταινία 12 Χρόνια Σκλάβος -12 Years a Slave Μάικλ Φασμπέντερ αναλαμβάνει να ενσαρκώσει…

Big Ballz @ Lazy Club

Posted by - 15/02/2016 0
Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου οι Big Ballz για άλλη μια φορά ανεβαίνουν Βόρεια στο αγαπημένο Lazy Club στη Λ.Πεντέλης! Όσοι…
Comodo SSL