18 Εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο έγιναν από Γυναίκες!

119 0

Δεκαοκτώ εφευρέσεις, που άλλαξαν στην κυριολεξία τον κόσμο ανοίγοντας το δρόμο στη νέα εποχή,  τις οφείλουμε στο μυαλό και την εφευρετικότητα γυναικών.
Ας ανακαλύψουμε μαζί αυτά τα μυαλά, που αν αναλογιστούμε την εποχή που έζησαν, θα αντιληφθούμε ότι δεν ήταν μόνο ευφυείς, αλλά αδέσμευτες και θαρραλέες επίσης!

1. Θερμοστάτης αυτοκινήτου

 ξσξκσξεξδ
O πρώτος θερμοστάτης αυτοκινήτου, ο οποίος κατηύθυνε αέρα από τον κινητήρα για να ζεστάνει τα πόδια των αριστοκρατών αυτοκινητιστών του 19ου αιώνα, εφευρέθηκε από την Margaret A. Wilcox το 1893. Η ίδια εφηύρε και έναν συνδυασμό πλυντηρίου ρούχων και πιάτων, ο οποίος, δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή.
 ξφκξκφωκκφ

2. Monopoly

 ξκψιξδκδξξδ
 Ένα από τα πιο διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια όλων των εποχών εφευρέθηκε από την Elizabeth Magie το 1904 και το αρχικό όνομα του παιχνιδιού ήταν “The Lanlord’s Game”. Το παιχνίδι της Magie αποτελούσε μια κριτική για τις αδικίες του ανεξέλεγκτου καπιταλισμού. Η ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι η Maggie εξαπατήθηκε από τον Charles Darrow 30 χρόνια μετά, όταν αυτός πούλησε τα δικαιώματα του επιτραπέζιου παιχνιδιού στους Parker Brothers. Η εταιρεία τελικά εντόπισε τη Magie και της κατέβαλε το ποσό των 500 δολαρίων.
ξξδξκξξφ

3. Σκάλα διαφυγής

 ιδφξκξδφφψ
 Η σκάλα διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς εφευρέθηκε το 1887 από την Anna Connelly.
ξδφξκξωξξ

4. Σωσίβια Λέμβος

 ξφδξφξφω
 Το 1882, η Maria Beasely κοίταξε τη θάλασσα και είπε: “Οι άνθρωποι θα πρέπει, να σταματήσουν να πεθαίνουν όταν ταξιδεύουν με πλοίο.” Αυτή ήταν η αφορμή για να εφεύρει τις σωσίβιες λέμβους.
ξφκδξκξφξ

5. Ηλιακά Πάνελ

ξφξφξφ

Η Φυσικός και πρωτοπόρος της ηλιακής ενέργειας Dr. Maria Telkes συνεργάστηκε με την αρχιτέκτονα Eleanor Raymond, προκειμένου να χτίσει το πρώτο σπίτι που θερμαίνεται εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια το 1947.

6. Σύριγγα

ρθιθφ

Ένα από τα θαύματα της σύγχρονης ιατρικής πραγματοποιήθηκε όταν το 1899 η Letitia Geer εφηύρε την ιατρική σύριγγα.

7. Το σύγχρονο ψυγείο

κδφοκφοσ

Η Florence Parpart εφηύρε το σύγχρονο ηλεκτρικό ψυγείο το 1914.

8. Η Παγωτομηχανή

ξκφδκφκ 
Η Nancy Johnson εφηύρε την παγωτομηχανή το 1843, την οποία κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το συγκεκριμένο σχέδιο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

9. Ο αλγόριθμος των ηλεκτρονικών υπολογιστών

φκκξββξ

Η Ada Lovelace, κόρη του Λόρδου Βύρωνα, ενθαρρύνθηκε από την επιστήμονα μητέρα της και σε νεαρή ηλικία κατάφερε να διαπρέψει στα μαθηματικά. Η Lovelace συνεργάστηκε με τον Charles Babbage στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στα σχέδιά του για μια «αναλυτική μηχανή» (δηλαδή ο παλιός τύπος υπολογιστή), ώστε να αναπτύξουν τρόπους προγραμματισμού με μαθηματικούς αλγορίθμους. Ουσιαστικά, είναι η πρώτη προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

10. Πλήθος εφευρέσεων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών

ξφκκφλκ

Η θεωρητική φυσικός Dr Shirley Jackson ήταν η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που έλαβε διδακτορικό από το ΜΙΤ το 1973. Ενώ εργαζόταν στα Bell Laboratories, έκανε μια καινοτόμα επιστημονική έρευνα, που επέτρεψε σε άλλους να εφεύρουν το φορητό φαξ, τα καλώδια οπτικών ινών, τα ηλιακά κύτταρα και την τεχνολογία πίσω από την αναγνώριση κλήσεων και τον τηλεφωνητή.

11. Το πλυντήριο πιάτων

φκππφλπ

Το πλυντήριο πιάτων εφευρέθηκε το 1887 από την Josephine Cochrane. Προωθούσε την εφεύρεσή της σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, πηγαίνοντας στις συναντήσεις χωρίς την συνοδεία του συζύγου, του αδερφού ή του πατέρα της, γεγονός που αποτελούσε σκάνδαλο για τα δεδομένα της εποχής. Τελικά άνοιξε δικό της εργοστάσιο.

12. Τεχνολογία Ασύρματης Μετάδοσης

οφδσποδφο

Η Hedy Lamarr δεν ήταν απλά μία από τις μεγαλύτερες  χολιγουντιανές star, αλλά ήταν ο απόλυτος συνδυασμός ομορφιάς και ευφυίας.  Η Hedy Lamarr εφηύρε ένα σύστημα μυστικής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου για τον ασύρματο έλεγχο τορπιλών. Πρόκειται για την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του Wi-Fi και του GPS.

13. Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης ή CCTV

γοιοοδ

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ή CCTV της Marie Van Brittan Brown κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1969. Το σύστημα είχε ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στο σπίτι τους, καθώς η αστυνομία δεν ανταποκρινόταν γρήγορα στις εκκλήσεις για βοήθεια στη γειτονιά της Brown, στη Νέα Υόρκη.

14. Χάρτινη σακούλα

φδκξγφοιδπ

Η Margaret Knight πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τις μηχανές που κατασκευάζουν χάρτινες σακούλες με τετράγωνο πάτο το 1871, έπειτα από μακρόχρονη νομική διαμάχη με τον συνάδελφό της μηχανικό, Charles Anan, ο οποίος προσπάθησε να καταχραστεί την δουλειά της με το επιχείρημα, ότι μια τόσο λαμπρή εφεύρεση δεν θα μπορούσε να ανακαλυφθεί από γυναίκα.

15. Κεντρική Θέρμανση

ιοφγιξρδοδπο

Η Alice Parker, επινόησε το σύστημα κεντρικής θέρμανσης το 1919.

16. Αλεξίσφαιρα γιλέκα

ξξψωιψωψ

Η χημικός Stephanie Kwolek εφηύρε τις πανίσχυρες ίνες Kevlar, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των αλεξίσφαιρων γιλέκων. Η εφεύρεση της Kwolek είναι πέντε φορές ισχυρότερη από το ατσάλι, και έχει άλλες 200 περίπου χρήσεις.

17. Λογισμικό Υπολογιστών

φδοκδφοκ

Η Dr Grace Murray Hopper ήταν υποναύαρχος στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και η επιστήμονας που εφηύρε το COBOL. Πρόκειται για το πρώτο φιλικό προς τον χρήστη λογισμικό υπολογιστών για επιχειρήσεις.

18. Μπύρα

φκοιφδκψο

Η ιστορικός Jane Peyton ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες της αρχαίας Μεσοποταμίας, ήταν οι πρώτες που εφηύραν και κατανάλωναν μπύρα.

Related Post

Χοληστερίνη, Τέλος πια !!

Posted by - 07/09/2015 0
Τα προβλήματα ξεκινούν όταν τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης στο αίμα μας είναι πιο υψηλά από το επιθυμητό, δηλαδή πάνω…

Nightstalker play ‘Just a Burn’

Posted by - 15/04/2016 0
Οι Nightstalker, παράλληλα με τις ηχογραφήσεις του πολυαναμενόμενου νέου τους άλμπουμ, γιορτάζουν στο Κύτταρο την επανακυκλοφορία του Re-mixed & Re-mastered…

The Conjuring 2

Posted by - 08/06/2016 0
Οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη µε μια νέα τρομακτική υπόθεση.
Comodo SSL