10 Ζώα που μένουν πιστά μέχρι το τέλος…!

455 0

Η φροντίδα, η συμπόνοια, η εμπιστοσύνη, η ισότητα, η προσφορά, η πίστη, η αγάπη, δεν είναι χαρακτηριστικά των υποτιθέμενων “ανώτερων” ανθρώπων, αλλά αποδεδειγμένα και κάποιων άλλων όντων.
Ας γνωρίσουμε μαζί μερικά από αυτά…

Λευκοί κύκνοι: Αυτά τα πτηνά επιλέγουν έναν σύντροφο και είναι μαζί του για όλη τους τη ζωή, ενώ οι σχέσεις τους, χαρακτηρίζονται από την φιλιά, την φροντίδα προς τον άλλον, αλλά και τη συμπόνια.

swan

Αετοί: Ο λόγος που επιλέχθηκε για εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, δεν είναι τυχαίος, αφού είναι ένα ζώο, πάρα πολύ πιστό.

aetoss

Γίββωνες: Εκτός από τους ισχυρούς δεσμούς που αυτό το είδος αναπτύσσει με το ταίρι του, η ισότητα είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις σχέσεις αυτών των ζώων.

gibones

Άλμπατρος: Το μυστικό στην σχέση αυτών των πτηνών, είναι τα μεγάλα ταξίδια του αρσενικού και οι ανόητοι, αλλά πολύ όμορφοι χοροί που κάνει το θηλυκό, όταν υποδέχεται το ταίρι του.

albatros

Λύκοι: Ο αρσενικός λύκος, φέρεται πολύ ευγενικά και τρυφερά στον θηλυκό και το μόνο που μπορεί να τους χωρίσει είναι ο θάνατος.

LUKOI

Κάστορες: Το θηλυκό έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην οικογένεια, γεγονός που ίσως τελικά να αποτελεί το μυστικό των μεγάλων σχέσεων, που τα ζώα αυτού του είδους, κάνουν.

PHO9cdfaab6-949e-11e3-8c04-adac3b97be52-805x453-770x453

Τρυγόνι: Στις περισσότερες φωτογραφίες, τα τρυγόνια εμφανίζονται δύο δύο και για αυτό, με την πάροδο των χρόνων, κατέληξαν σαν σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης, ενώ κατάφεραν να εμπνεύσουν ακόμα και τον Shakespeare, ο οποίος έγραψε το ποίημα «Ο Φοίνικας κι η Τρυγόνα».

DSCF97902-e1392503428891-940x497

Τυτώ: Αφού φροντίσει για έναν χρόνο το θηλυκό, το αρσενικό αυτό πτηνό, χτίζει φωλιά για εκείνο και του προτείνει να γίνουν ζευγάρι. Σε περίπτωση που το θηλυκό συμφωνήσει και το ζευγάρι αποκτήσει απογόνους, τότε το αρσενικό αναλαμβάνει την πλήρη φροντίδα και την ασφάλεια της οικογένειας του.

tytw

Αλεπούδες: Αν το ταίρι κάποιας αλεπούς πεθάνει, τότε εκείνη δεν ψάχνει για άλλο, με αποτέλεσμα να μένει μόνη της, στην υπόλοιπη ζωή της.

fox

Πιγκουίνοι: Ζευγαρώνουν και μένουν μαζί με το ταίρι τους για πολλά χρόνια, ενώ κατά την περίοδο της επώασης, θηλυκό και αρσενικό συμμετέχουν εξίσου και ταΐζουν τα μικρά τους.

penguin

 

Related Post

Igloo στο Airbnb προς ενοικίαση…

Posted by - 24/01/2016 0
Ο Patrick Horton, καλλιτεχνικός διευθυντής σε διαφημιστικές, ζει στο Μπρούκλιν μαζί με τους συγκατοίκους του. Στην πρόσφατη χιονοθύελλα που έπληξε…
Comodo SSL