Μαλβίνα Κάραλη : Είμαι Πάνω από Όλους και Κάτω από Αυτόν

1217 0

Γοητευτική, οξυδερκής, ετοιμόλογη, ανατρεπτική και με αστείρευτο χιούμορ. Συνταρακτική. Σαρωτική. Η λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσε κανείς να της προσδώσει δεν έχει τελειωμό. Και μπορεί να έχουν περάσει πια 16 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Μαλβίνα Κάραλη, ή αλλιώς Μαρία-Ελένη Σακκά, έφυγε από τη ζωή, όμως θα μένει για πάντα χαραγμένη βαθιά στις μνήμες μας, ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που πέρασαν από αυτόν εδώ τον τόπο.

Γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1952 και ήταν 7 Ιουνίου του 2002, όταν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση του χαμού της.
Η Μαλβίνα, για πρώτη φορά στη ζωή της έδωσε μια μάχη που δεν κατάφερε να κερδίσει, στα 50 της μόλις χρόνια. Αυτά που ήθελε όμως, τα κέρδισε. Και με το παραπάνω μάλιστα. Μας κέρδισε αβίαστα και έφυγε νωρίς αφήνοντας μας στην καψούρα.

Ο έρωτας, οι άνδρες και οι συνταγές ήταν τα αγαπημένα της θέματα. Η φιγούρα της χαρακτηριστική και μοναδική. Μαύρο μαλλί, καταγάλανα μάτια, τονισμένα φρύδια και κόκκινο κραγιόν. Θηλυκό ατρόμητο, που δε φοβόταν να ζήσει το πάθος. Δεν κρύφτηκε πίσω από ψεύτικες αξιοπρέπειες και δειλές σιωπές.
Η Μαλβίνα αγάπησε με τόλμη και αγαπήθηκε. Λατρεύτηκε. Ήταν εκείνη που μιλούσε ανοιχτά για όλα. Για αυτό μας άρεσε και γι’ αυτό θα μάς αρέσει, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Είμαι πάνω από όλους και κάτω από αυτόν“, είχε πει κάποτε και πόσο πολύ με είχε αγγίξει αυτή της η φράση… Ήταν σα να την είχα πει εγώ… Ήταν η αλήθεια της ζωής μου, έγινε το motto μου. Αν δεν θαυμάζεις τον άντρα που έχεις δίπλα σου, αν δεν τον θεωρείς μοναδικό, τότε είναι σα να μην υπολογίζεις τον εαυτό σου, σα να μην ξέρεις την αξία σου. Δεν μπορείς, και δεν γίνεται, να δίνεσαι σε κάποιον που θεωρείς κατώτερο σου. Ο άντρας που επιλέγεις πρέπει να είναι ένας “μικρός θεός”, ώστε δικαιολογημένα να είσαι “κάτω από αυτόν”, αλλά για να μπορέσεις να σταθείς ατόφια απέναντι σε έναν θεό πρέπει να είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου, γιατί μόνο τότε μπορείς να είσαι “πάνω από όλους”… Καρατσεκαρισμένο αγάπες μου, όπως θα έλεγε κι εκείνη…
Μην αγχώνεστε οι γυναίκες με την επιλογή της λέξης “θεός”. Οι Έλληνες έχουμε μια παγκόσμια μοναδικότητα: αν στραβώσουμε οι χριστοπαναγίες πέφτουν σύννεφο! Είμαστε οι μονοι που δεν φοβόμαστε να βρίσουμε τα ιερά και τα όσια. Μπροστά στον άντρα της ζωής μας θα κολώσουμε;
Αξίζω το καλύτερο, μας λέει λοιπόν η Μαλβίνα μέσα από αυτή τη φράση. Αλλά για να αξίζεις το καλύτερο πρέπει να δουλεύεις τον εαυτό σου, ώστε το καλύτερο να μην ευτελίζεται μαζί σου, συμπληρώνω εγώ…

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή ημέρα, συγκέντρωσα μερικές αξέχαστες ατάκες της, σχετικά με ένα από τα πιο αγαπημένα της θέματα. Τον έρωτα.

1. Εγώ τον έρωτα τον αντιλαμβάνομαι σαν την πιο φοβερή χειραψία προς τη ζωή.

2. Πρώτη απ’ όλους εγώ το ξέρω πως κάνω την έξυπνη και πως είμαι τσάμπα μάγκας και πάντα θα είμαι τσάμπα μάγκας.

3. Αν είναι κακό να σκοτώνεις τον πλησίον σου δίχως λόγο, είναι χίλιες φορές πιο κακό να ερωτεύεσαι και να αγαπάς τον πλησίον σου δίχως λόγο.

4. Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν.

5. Άνδρας που δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ.

6. Ο άντρας πρέπει να έχει αντίληψη του κόσμου για να συνεχίζεις εσύ να ζεις ξέγνοιαστα. Αυτή είναι, ίσως, η πιο φεμινιστική αρχή.

7. Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο, ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα.

8. Σπάστηκα με την ατάκα σου “Κοίτα να διασκεδάσεις”. Δε γουστάρω να περνάω καλά χωρίς εσένα. Θέλω να λες από μέσα σου “να είναι όλα μαύρα εκεί που πάει χωρίς εμένα”. Γιατί έτσι λέω κι εγώ. Τι να σου κάνω τις  ανωτερότητες; Γιατί είμαστε έτσι φτιαγμένοι, να μη μας αρέσει να περνάει καλά ο άλλος χωρίς εμάς.

9. Στον έρωτα όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή, σωστές χαρακτηρολογικές δομές την χάνεις την αξιοπρέπειά σου απέναντι στον άλλον διαφορετικά είσαι βλάκας.

10. Είμαι πάνω από όλους και κάτω από αυτόν.

11. Αυτό που επιζητεί μία γυναίκα από τη σχέση με έναν άντρα είναι η άλωση. Το να χαθεί μέσα σε άλλον. Που σημαίνει ότι αν μία γυναίκα πάει με άλλον άντρα έχει χαθεί ο προηγούμενος.

12. Όταν ζηλεύω γίνομαι έξυπνη. Και όταν γίνομαι έξυπνη, τα καταστρέφω όλα.

13. Γιατί τα κάνεις αυτά; Γιατί είμαι αδύναμη, κακομαθημένη και σ’ αγαπάω.

14. Άντρας είναι ένας, ο άντρας μου. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει.

15. Θα ευχηθώ αυτό που εύχομαι πάντα. Να γίνει το καλύτερο για σένα και να είμαι κι εγώ εκεί κοντά. Και πιο κοντά να μη γίνεται.

16. Μόνο αυτούς που με τρόμαζαν αγάπησα. Ίσχυε για μένα το αρχαιοελληνικό “είναι τρομερό να πέσεις στα χέρια ζωντανού Θεού”. Aπό την άλλη μεριά, ήταν και οι μόνοι που με ενδιέφεραν.

17. Όταν φεύγεις, ακόμη κι αν φύγεις με ξύλο, το πρώτο πράγμα που κερδίζεις είναι η απάλειψη της ντροπής σου.

18. Έχω έμμονες ιδέες, που για μένα, δεν είναι άλλο παρά αβλαβή τσιμπούρια της σκέψης.

19. Οι άνθρωποι όταν είναι να ξεπεραστούν, ξεπερνιούνται όπως οι μόδες.

20. Σημασία δεν έχει μόνο ποιον αγαπάς, αλλά με ποιον μπορείς να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Εγώ έτσι είμαι μαζί σου και ξέρω πως με μένα είσαι ο εαυτός σου και θα είμαι ο υπασπιστής σου σε κάθε πετροπόλεμο.

21. Όλα συγχωρούνται, αλλά το να θέλεις να μεταλλάξεις το κατεξοχήν απρόβλεπτο πράγμα, τον έρωτα, σε κάτι προβλεπόμενο, είναι η μεγαλύτερη ύβρις.

22. Άντρας είναι αυτός που σου διασφαλίζει μια τέτοια γυναικεία, προστατευμένη ζωή, ώστε αν χρειαστεί να την αφηγηθείς στη μάνα σου, να μη ντραπείς, να μην ανησυχήσει.

23. Μην θυσιάζεις όλα σου τα “σ’ αγαπώ” για μερικά κρεβάτια. Φύλαξε και μερικά μπας και συναντήσεις τον μεγάλο έρωτα στη γωνία και έχεις να τον κεράσεις μοναχά πολυχρησιμοποιημένη σάρκα, προβαρισμένους οργασμούς και ξεχαρβαλωμένα συναισθήματα. Κι αν τελικά ο έρωτας δεν έρθει ποτέ, κράτα ρε φίλε ένα “σ’ αγαπώ” ανόθευτο για την πάρτη σου.

24. Βλέπεις αγάπη μου…! Καταλαβαίνεις πότε κρυώνει το πράγμα… Όταν ο άλλος σε θυμάται αραιά και στην ξεπέτα, ενώ πριν έβρισκε τρόπο να ασχοληθεί. Ξέρεις ότι τελείωσε. Δεν σε θέλει. Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους αγάπη μου! Έφυγες για τον επόμενο που σε γουστάρει…

Joanna Arbi για το thnx.gr
*Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους αυτού, από άλλο site, ή blog.

Related Post

Οι Septicflesh στο Piraeus 117 Academy

Posted by - 30/01/2018 0
Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από την εκκωφαντική τελευταία εμφάνιση των SepticFlesh μπροστά στο αθηναϊκό κοινό στο Fuzz τον Μάρτιο…

One More…Party by Thnx Radio!!

Posted by - 26/08/2015 0
Το φθινόπωρο είναι προ των πυλών και ο Thnx Radio αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα μεγάλο BEACH PARTY, ολοκληρώνοντας έτσι…
Comodo SSL