Όταν τα ζώα βοηθούν άλλα ζώα… ο άνθρωπος αποδεικνύεται λίγος!

237 0

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Εχουμε μάθει να θεωρούμε τους εαυτούς μας ανώτερους… μας έχουν διδάξει έτσι… όμως η καθημερινότητα μας δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, και τις πιο πολλές φορές ούτε καν η ιστορία μας.

Καταστρέφουμε, αδιαφορούμε και σκοτώνουμε με τέτοια άνεση, λες και ο τίτλος του “ανώτερου όντος” μας δίνει δικαιώματα, αλλά ποτέ υποχρεώσεις. Μόνο που στην πραγματικότητα, αυτός ο τίτλος είναι ένας ρόλος που μόνοι μας δώσαμε στους εαυτούς μας, γιατί κανένας θεοκρατικός σκηνοθέτης δεν θα ήθελε να δώσει τα ηνία της ζωής στο πιο αχάριστο και εγωκεντρικό πλάσμα του πλανήτη.
Όχι ότι δεν υπάρχουν κι άλλα όντα που σκοτώνουν… Φυσικά και υπάρχουν! Κανένα όμως από αυτά δεν το κάνει σαν χόμπι, γιατί βαριέται, γιατί θέλει να βγάλει κέρδος σκορπίζοντας θάνατο, ή γιατί έχουν πάει στραβά οι χημικές του ενώσεις και βρίσκει ηδονή στις πιο αποτρόπαιες πράξεις!
Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι λαμπροί, που το παράδειγμα τους είναι μοναδικό και θεάρεστο. Αλλά, πόσους ξέρετε που τους μιμούνται;

Σε αυτό το συγκινητικό 10 λεπτο βίντεο, (που είναι δύσκολο να μην βουρκώσεις), παρακολουθούμε ζώα να βοηθούν άλλα ζώα, ή να θρηνούν (με τον τρόπο τους) για το χαμό ενός φίλου… Ανακαλύπτουμε την ανωτερότητα του ζωϊκού βασιλείου, ενός αγνού και θαυμαστού βασιλείου, που εδώ και αιώνες μας δίνει μαθήματα ηθικής, ενώ εμείς οι άνθρωποι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το καταστρέψουμε, κάποιοι έμπρακτα και κάποιοι αδιαφορώντας…

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει όμως, είναι ότι και το ζωϊκό και το φυτικό βασίλειο, μπορούν άνετα να υπάρξουν χωρίς εμάς… εμείς δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς αυτά!
Αν αναλογιστούμε λίγο αυτή τη σχέση, θα αναθεωρήσουμε και την άποψη ότι είμαστε το δυνατό είδος και ίσως τότε να μπορέσουμε να σεβαστούμε και να θαυμάσουμε τη φύση, που μας επιτρέπει να υπάρχουμε!

Αν θέλουμε να διεκδικούμε δικαιωματικά τον τίτλο του ανώτερου, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά μαθήματα : προσφορά, αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, σεβασμός … Ιδέες, που οποιοδήποτε άλλο πλάσμα του πλανήτη θεωρεί δεδομένα της ζωής και δεν εχει την ανάγκη να του τα διδάξει κανείς![/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=MHP0ETuMBwE” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Related Post

The Nice Guys

Posted by - 26/05/2016 0
Λος Άντζελες, δεκαετία του ’70. Η λάμψη του Hollywood καλύπτεται από πυκνό νέφος, ενώ ακόμα και το διάσημο σήμα στο…

Atlanta – Wednesdays @ Hashtag

Posted by - 10/11/2016 0
Κάθε Τετάρτη η επιλογή είναι μία : #Hashtag !! To project Atlanta μας ταξιδεύει σε ένα μουσικό σύμπαν, όπου τίποτα…
Comodo SSL