Ψηλοί Άντρες με Κοντές Γυναίκες – Είναι το Το Τέλειο Ζευγάρι?

4026 0

Πάντα ανάμεσα στις αντροπαρέες, μέσα στις οποίες έχω μεγαλώσει από παιδί, (πράγμα που με επηρέασε και θετικά και αρνητικά φυσικά), υπήρχε ένα σοβαρότατο δίλημμα: “Κοντές ή ψηλές”?
Οι περισσότεροι συμφωνούσαν στο ότι … “τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια”, και εγώ κάθε φορά αναρωτιόμουν για ποιο λόγο τελικά συζητούσαν με τόση θέρμη κάτι, στο οποίο συμφωνούσαν εξαρχής, (οι περισσότεροι τουλάχιστον).

Αλλά ας μιλήσω επιστημονικά, έτσι για να δώσω και μια εγκυρότητα στη γραφή μου.

Σύμφωνα -λοιπόν- με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, όσοι ψηλοί παντρεύονται κοντές γυναίκες θα έχουν έναν πολύ ευτυχισμένο γάμο. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιτυχία μιας σχέσης: εμπιστοσύνη, επικοινωνία, σεβασμός, χημεία… Ωστόσο, οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν σε έναν παράγοντα που φάνταζε επουσιώδης: το ύψος.
Στο πρότζεκτ έλαβαν μέρος 8.000 άτομα και ιδού τί προέκυψε…

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς φαίνεται πως το ύψος του άντρα σχετίζεται άμεσα με την ευτυχία της γυναίκας. Όσο περισσότερα εκατοστά τον χωρίζουν από τη συμβία του, τόσο μεγαλύτερη ευχαρίστηση νιώθει εκείνη!
Να σημειωθεί πως το θέμα ύψος παίζει ρόλο μόνο τα πρώτα 18 χρόνια του γάμου. (“Μόνο;” Εντάξει, το αφήνω ασχολίαστο με βαριά καρδιά). Από το σημείο αυτό και μετά, από τα 18 χρόνια δηλαδή και μετά, το μπόι δεν μπορεί να σώσει τα άσωστα… (Ότι τι; Ότι μετά απο 18 χρόνια θα αρχίσεις να παρατηρείς και να ενοχλείσαι από αυτά που θα έπρεπε να έχεις ενοχληθεί χρόνια τώρα; Τι να πω… Επιστήμονες είναι αυτοί. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν).

Η εξήγηση που δόθηκε από τους ερευνητές πάνω στο θέμα είναι  μάλλον κυνική. Οι ψηλοί άντρες έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο, οι εργοδότες τούς θεωρούν (για άγνωστο λόγο) πιο αξιόπιστους και πιο ικανούς εργαζόμενους.
Κατά συνέπεια, από την μία η αυτοπεποίθηση τους, που τούς κάνει πιο γοητευτικούς και από την άλλη το ότι κινδυνεύουν λιγότερο με απόλυση, κάνει τις γυναίκες  να έλκονται και να νιώθουν πιο ασφαλείς και  χαρούμενες.  Άσε που μπορούν να φορέσουν και τακούνια…

Όμως εδώ κάπου μου δημιουργήθηκε μια απορία. Οι επιστήμονες μια χαρά μάς τα είπαν, αλλά ενώ μάς είπαν το λόγο που οι γυναίκες επιλέγουν τους ψηλούς άντρες, δεν μάς είπαν το λόγο που οι ψηλοί προτιμούν τις κοντές. Από μία έρευνα -λοιπόν- που έκανα στο διαδίκτυο, αλλά και ανάμεσα στους πιο ψηλούς από τους φίλους μου, βρήκα τα εξής και τα μοιράζομαι μαζί σας:

  • Μία κοντή ή μετρίου αναστήματος γυναίκα μπορείς να την πάρεις στα χέρια σου, να την σηκώσεις στην αγκαλιά σου, να την στριφογυρίσεις και να ταιριάξετε καλύτερα και σεξουαλικά. Με τις ψηλές είναι άβολα τα πράγματα. Δύσκολα, κοπιαστικά.
  • Η κοντή, ο «μεζές» που λέμε, έχει άλλη χάρη. Σε κάνει να αισθάνεσαι τεράστιος. Ότι εκείνη είναι η μαριονέτα και εσύ κινείς τα νήματα. Άσχετα αν η ζωή μού έχει αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.
  • Οι ψηλές έχουν έναν αέρα, ένα τουπέ, ένα “και χάρη κάνω που σου μιλάω” λες και τους χρωστάς. Ειδικά όσες είναι κι όμορφες. Μάλλον έχει να κάνει με τις χιλιάδες φορές που μπαίνουν σε ένα χώρο και γυρνάνε τα ληγούρια να κοιτάξουν.
  • Η χαριτωμενιά, η θηλυκότητα, το σεξ απίλ, δεν γίνεται να κατανεμηθεί σωστά σε ένα γυναικείο κορμί που ξεπερνά το 1.65. Απλά δεν γίνεται. Τα παραδείγματα από τη ζωή είναι χιλιάδες. Είναι ψηλή η Eva Mendes; Είναι ψηλή η Eva Longoria; Είναι ψηλή η Scarlett Johansson; Η Mila Kunis; Η Natalie Portman;
  • Οι γυναίκες μικρού μεγέθους δεν ξέρω αν είναι ακριβά αρώματα, αλλά σίγουρα είναι περισσότερο δελεαστικές. Σκέψου, αν δεις μια τεράστια κούτα και ένα μικρό κουτάκι ακριβώς μπροστά σου, ποιο θα ανοίξεις πρώτο; Το μικρό, γιατί θα είναι πιο εύκολο. Το μικρό γιατί μπορεί να κρύβει κάτι πολύτιμο (λες η μεγάλη κούτα να έχει διαμάντι 10 κιλών;). Το μικρό γιατί θα το βάλεις στην τσέπη (άρα θα το κάνεις δικό σου).
  • Προφανώς και το να έχεις τη Ζιζέλ με τα πόδια έτοιμα να τυλίξουν κάθε ερωτική επιθυμία σου, είναι μια ωραία αντρική σκέψη, αλλά μπαλέτο και πιρουέτες έκαναν πάντα οι κοντές. Και στο έδαφος και στο κρεβάτι.
  • Κοντή! Ξέρεις ότι θα χωρέσει ολόκληρη μέσα στην αγκαλιά σου, θα χαθεί εκεί, θα κάνει τη φωλίτσα της. Θα γουργουρίζει ικανοποιημένη, ενώ τη ζεσταίνεις μέσα στα μπράτσα σου και το τελειότερο από όλα: θα σηκώνει το κεφάλι της πάνω, όταν θέλει να σε κοιτάξει στα μάτια. Έρωτας!
  • Κοντές! Δεν μπορώ να φανταστώ χαρακτηριστικότερη εικόνα που να αποτυπώνει καλύτερα το στερεότυπο “άντρας μεγάλος, γερός, δυνατός προστατεύει κοπέλα, μικρή, ευάλωτη, που χρειάζεται αγάπη και στοργή”.

Ωραία! Πάει κι αυτό. Καταλάβαμε καλά Κύριοι. Κάθε φορά που μπαίνει σε έναν χώρο μια ψηλή με ποδάρες, σάς πέφτει το σαγόνι, αλλά οι κοντές είναι καλύτερες. Πιο ναζιάρες, σαν αντιστάθισμα προφανώς της απώλειας πόντων (καταλαβαίνετε αυτόν τον πόνο οι άντρες), πιο του χεριού σας (την πας πάνω, την πας κάτω, την φορτώνεις στους ώμους, της επιβάλλεσαι εν ολίγοις…) και πιο “ευάλωτες” (τρομάρα σας – πόσο αγνοείτε ότι ακριβώς λόγω της απώλειας πόντων έχει άλλους τρόπους αυτό το δαιμόνιο πλάσμα να κερδίζει σε αυτόν τον αέναο πόλεμο).

Εγώ θα σας πω την αλήθεια. Εγώ! Η μετρίου αναστήματος. Η αμερόληπτη! Τι λες να απαντούσα αν με ρωτούσες αν θέλω να ψηλώσω ή να κοντύνω; Υπάρχει καμία κοντή εκεί έξω, που να ειναι πιο εντυπωσιακή από την -αντίστοιχης ομορφιάς- ψηλή ομόλογό της; Ευτυχώς εδώ η φύση φάνηκε δίκαιη και έκανε τις κοντές ομολογουμένως πιο “πικάντικες”. Αλλά αυτό ήταν ένα έκτακτο μέτρο που πάρθηκε, ένας αυτόματος μηχανισμός επιβίωσης, ώστε να μπορούν και οι κοντές να έχουν τύχη ανάμεσα σε ένα πλήθος με γυναικάρες, από αυτές που ο κινηματογράφος στερεοτυπικά δείχνει με αργή κίνηση από κάτω προς τα πάνω.

Και ναι! Είναι ωραίο να υπάρχει διαφορά ύψους, (σοβαρεύτηκα). Να μπορεί η γυναίκα να φοράει τα τακούνια της και να εξακολουθεί να είναι πιο κοντή από τον άντρα που έχει δίπλα της, και ναι, να τον νιώθει “δυνατό”…  όμως δεν θα έπρεπε να υπάρχει δίλημμα.
Η σωστή απάντηση θα έπρεπε να είναι: Την θέλω πιο κοντή από εμένα… Και τώρα αν αυτό σημαίνει ότι αυτή η γυναίκα είναι κοντή ή όχι, θα έχει να κάνει με το αν είναι ψηλός ο άντρας ή όχι. Απλά πράγματα. Για έναν άντρα 1,90 μια γυναίκα του 1,70 είναι κοντή… για έναν άντρα όμως που είναι 1,75 τι είναι αυτή η γυναίκα; Είναι όλα τόσο μα τόσο σχετικά.
Και στην τελική, να το θέσω κι αλλιώς: Εμείς του μεσαίου ύψους τι θα κάνουμε; Αν το δίλημμα είναι κοντές ή ψηλές, ρωτάω, τι θα κάνουμε εμείς με το 1,70; Δεν υπάρχουμε πουθενά; Αλλά τέτοιοι είστε οι άντρες.  Ψηλές ή κοντές; Ξανθιές ή μελαχρινές; Αδύνατες ή εύσωμες;  Οτιδήποτε άλλο είναι απών! Θα φύγω ρε. Θα πάω σε Σκανδιναβική χώρα. Κάτι μου λέει ότι εκεί θα ανήκω σε εκείνο το σκέλος του διλήμματος που θα κερδίζει…

Εδώ είμαι ακόμα! Δεν πάω πουθενά! Και ξέρετε γιατί; Γιατί πέρα από την πλάκα, αν το καλοσκεφτούμε, αυτό είναι ένα από τα θέματα στο οποίο συμφωνούν άντρες και γυναίκες.
Όπως οι άντρες προτιμούν τις πιο κοντές γυναίκες για τους λόγους που αναφέραμε (για να νιώθουν δυνατοί και κυρίαρχοι, για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι προστατεύουν την κοπέλα τους), για τους ίδιους ακριβώς λόγους και οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλότερους άντρες… Θέλουν έναν άντρα δίπλα τους που θα τον νιώθουν δυνατό, ακόμη κι αν δεν το παραδέχονται πάντα. Γιατί, κακά τα ψέματα, όσο προοδευτικοί κι αν έχουμε γίνει ως κοινωνία, αυτά τα βασικά, αρχέγονα στερεότυπα, παραμένουν σημαντικά και ανεξέλεγκτα για όλους μας, καθώς δρουν υποσυνείδητα.

 

Joanna Arbi

Related Post

Κάθε φορά που απογοητεύεσαι …

Posted by - 09/08/2018 0
Κάθε φορά που απογοητεύεσαι από τους σημαντικούς για σένα ανθρώπους σκέψου πως περίμενες περισσότερα από όσα είχαν σκοπό να σου…

Τα Live που ΔΕΝ πρέπει να χάσουμε …

Posted by - 29/05/2019 0
Αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται θερμότερο από πολλά άλλα... Καλλιτέχνες από κάθε σκηνή, αξιόλογοι και αγαπημένοι, ανερχόμενοι ή ψαγμένοι, άλλοι για…

O Daddy G των Massive Attack στο Bolivar!

Posted by - 03/09/2016 0
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, το Bolivar Beach Bar αποχαιρετά το καλοκαίρι και κλείνει τη φετινή σεζόν με ένα μεγάλο πάρτι και…
Κοπάδι έφαγε 7 σακούλες…μαριχουάνα!!

Κοπάδι έφαγε 7 σακούλες…μαριχουάνα!!

Posted by - 29/12/2014 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL