Φύλο και Μυαλό…

244 0

Κάποιες από σας ίσως θέλετε να χτυπήσετε το κεφάλι σας στον τοίχο , άλλες απλά θα αδιαφορήσετε και δεν θα χαλάσετε την διάθεσή σας προσπαθώντας να καταλάβετε πώς σκέφτεται μερικές φορές ο ανδρικός πληθυσμός. Η δυσκολία ωστόσο γυναικών και  ανδρών να βαδίσουν σε έναν κοινό τρόπο σκέψης είναι σε κάποιον βαθμό δικαιολογημένη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 1.000 σαρώσεις εγκεφάλων, αποδεικνύει πως το μυαλό του άνδρα λειτουργεί όντως διαφορετικά από εκείνο της γυναίκας. Ο αντρικός εγκέφαλος εκτελεί τα καθήκοντα από την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, την ίδια στιγμή που ο εγκέφαλος των γυναικών χρησιμοποιεί και τις δύο!

Ακολουθεί μια λίστα που θα μας βοηθήσει επιτέλους να καταλάβουμε τι φταίει που μερικές φορές άνδρες και γυναίκες μοιάζει να έρχονται από άλλο πλανήτη (γράφτηκε και σχετικό βιβλίο – Look it up).

Μέγεθος και διασυνδέσεις εγκεφάλου
Οι εγκέφαλοι των γυναικών είναι 8% μικρότεροι από των ανδρών. Μην βιαστείτε όμως να βγάλετε συμπεράσματα, καθώς οι εγκέφαλοι των γυναικών έχουν περισσότερες διασυνδέσεις. Οι γυναίκες μπορούν καλύτερα να δουν την «μεγάλη εικόνα» μιας κατάστασης και να την εξετάσουν σφαιρικά, ενώ οι άντρες τα πάνε καλύτερα σε συγκεκριμένες χωρικές σκέψεις, όπως για παράδειγμα στην επίλυση ενός προβλήματος.

Μulti-tasking
Το αντρικό φύλο δυσκολεύεται να κάνει, πόσο μάλλον να κάνει σωστά, πάνω από ένα πράγμα. Οι γυναίκες από την άλλη, είναι εκπαιδευμένες να καταφέρνουν να συνδυάζουν ταυτόχρονα πλήθος ενεργειών, (προνόμιο που δόθηκε από την φύση ώστε να έρχονται εις πέρας οι υποχρεώσεις της μητρότητας).

Κοινωνικό πλαίσιο
Οι γυναίκες είναι καλύτερες στους κοινωνικούς προβληματισμούς και στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, ενώ οι άνδρες είναι πιο αφηρημένοι όσον αφορά αυτόν τον τομέα και περισσότερο προσηλωμένοι στο έργο τους. Γι’ αυτό οι γυναίκες είναι πιο επικοινωνιακές. Οι άνδρες από την άλλη, συχνά προτιμούν να βασίζονται στον εαυτό τους για να κάνουν κάτι, ακόμα και αν ξέρουν ότι δεν μπορούν.

Συναισθήματα
Οι γυναίκες έχουν καλύτερη επαφή με τα συναισθήματά τους και τους είναι πιο εύκολο να τα εκφράσουν. Είναι πιο ευαίσθητες και έχουν μια πιο ολοκληρωμένη σκέψη, ενώ οι άνδρες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα θέματα και συχνά απορρίπτουν άσχετες πληροφορίες.
Για τους άνδρες κάποιες φορές είναι δύσκολο να κατανοήσουν ή να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και σκέφτονται με βάση την λογική. Ακριβώς όμως αυτής της διαφοράς, οι γυναίκες κινδυνεύουν συχνά να παρασυρθούν από τα συναισθήματά τους και να οδηγηθούν σε ακατάλληλες αποφάσεις.

Πόνος
Σε σχέση με τους άνδρες, οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τον πόνο πιο έντονα, ωστόσο όμως είναι πιο ανθεκτικές στον πόνο από τους «σκληρούς» και «δυνατούς» άνδρες, (προνόμιο δοσμένο από τη φύση και αυτό, ώστε να μπορεί η γυναίκα να ανταπεξέρχεται στην εγκυμοσύνη).
Η επιστημονική εξήγηση για αυτό είναι ότι στους άνδρες ενεργοποιείται η δεξιά «Αμυγδαλή» (η περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιείται όταν ο πόνος γίνεται αισθητός), ενώ στις γυναίκες η αριστερή, οι οποίες συνδέονται με τις εξωτερικές και τις εσωτερικές λειτουργίες αντίστοιχα.

Συντονισμός και κίνηση
Οι άνδρες εδώ υπερτερούν, καθώς έχουν καλύτερο συντονισμό και έλεγχο των κινήσεών τους καθώς και ταχύτερους χρόνους αντίδρασης.

Μνήμη
Οι γυναίκες έχουν γενικά καλύτερη μνήμη από τους άνδρες. Έχουν καλύτερη δραστηριότητα στον «ιππόκαμπο» του εγκεφάλου, η περιοχή του οποίου βοηθάει στην αποθήκευση πληροφοριών. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες μπορούν πιο εύκολα να θυμηθούν ονόματα, πρόσωπα, εικόνες και γενικότερα καθημερινά αντικείμενα και καταστάσεις.
Οι άνδρες από την άλλη όμως, έχουν καλύτερη οπτική και γεωγραφική μνήμη και σκέψη, το οποίο σημαίνει ότι έχουν καλύτερη αίσθηση προσανατολισμού.

Ρίσκο
Ο ανδρικός εγκέφαλος παράγει μεγαλύτερη ποσότητα ενδορφινών (οι οποίες αποτελούν το φυσικό «ναρκωτικό» του ανθρώπινου οργανισμού) και νιώθει περισσότερη ευχαρίστηση όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επικίνδυνη ή δύσκολη κατάσταση. Έτσι για τους άνδρες είναι συνήθως πιο εύκολη η απόφαση ενός ρίσκου.

Αισθήσεις και σεξουαλικότητα
Όσον αφορά τον ερωτικό τομέα και εκεί υπάρχουν διαφορές. Οι άνδρες εστιάζουν κυρίως στα οπτικά ερεθίσματα που έχουν, ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούν ένα πλήθος παραγόντων και αισθήσεων (ατμόσφαιρα, άρωμα, αφή ,καθώς και οπτική επαφή φυσικά).

Related Post

10 γκάφες που έκαναν μεθυσμένοι διάσημοι

Posted by - 01/09/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…

Ναι είμαι λεσβία, τρέχει τίποτα;

Posted by - 08/05/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL