Το Φίλτρο της Νεότητας | Dark Paradise #05

459 0

Όλοι θέλουν να ζήσουν πολύ, αλλά κανείς δε θέλει να γεράσει. Όμως, το πραγματικό κακό των γηρατειών δεν είναι στην αδυναμία του σώματος, αλλά στην αδιαφορία της ψυχής. Όταν σταματάς να αγαπάς και να εμπιστεύεσαι. Όταν σταματάς να παίζεις. Όταν σταματάς να καταλαβαίνεις τους νέους. Όταν μετανιώνεις, αντί να ονειρεύεσαι. Όταν δίνεις μόνο καλές συμβουλές και κανένα “κακό” παράδειγμα…

Δε θέλω να γεράσω. Και δεν εννοώ ότι δε θέλω να γεράσω σωματικά, γιατί αυτό έτσι κι αλλιώς συμβαίνει μέρα με την μέρα. Δε θέλω να γεράσω μέσα μου.

Δε θέλω να βαριέμαι στην αναπαυτική καρέκλα ενός καφέ-μπαρ πίνοντας με φίλους μου. Θέλω να είμαι όρθια μπροστά σε μια μπάρα. Να πονάνε τα πόδια μου και να μην με νοιάζει. Να φλερτάρω διακριτικά, να πίνω σφηνάκια και να γελάω με τη ψυχή μου με χαζά αστεία.

Δε θέλω να μονοπωλούνται οι συζητήσεις μας από το παρελθόν, αλλά να είναι γεμάτες σχέδια.

Δε θέλω να «δέσω κανένα γάιδαρο», που έλεγε και η γιαγιά μου. Θέλω να έχω δίπλα μου έναν άντρα που θα αρέσει σε όλες και ‘γω να κορδώνομαι περήφανα. Έναν άντρα που θα θαυμάζω και θα μιλάμε με μάτια χαμογελαστά ακόμα και τις μέρες της υπομονής και των παραπόνων.
Δε θέλω να νιώθω ασφαλής μαζί του. Θέλω να νιώθω την μικρή αγωνία της περιπέτειας, όπως όταν παίζεις το αγαπημένο σου παιχνίδι κι ας μην ξέρεις αν θα κερδίσεις. Αλλά το αγαπημένο σου παιχνίδι. Όχι κάποιο παιχνίδι που σου αρέσει λίγο, ή έτσι κι έτσι…

Δε θέλω να αγχώνομαι για τις ρυτίδες μου, τις ραγάδες μου, την κυτταρίτιδα μου.
Θέλω αυτές οι ρυτίδες να θυμίζουν γέλια κι οχι συννεφιασμένες νύχτες.
Θέλω αυτές οι ραγάδες να ειναι απο τότε που έπαιρνα αντισυλληπτικά χάπια για να χαίρομαι τον έρωτα με τον αγαπημένο μου κι οχι απο κάποια καταθλιπτική βουλιμία, που με εκανε να βάζω και να χάνω κιλά.
Θέλω η κυτταρίτιδα μου να είναι από τότε που μας έπαιρνε το ξημέρωμα με την κολλητή μου μιλώντας επί ώρες για κάποιον ακατανόητο έρωτα, ή κάνοντας όνειρα, αγκαλιά με ένα οικογενειακό παγωτό. Από τότε που τρώγαμε από ένα τεράστιο μπολ η καθεμία με ποπ κορν, πατατάκια και πακοτίνια βλέποντας θρίλερ, (αυτή δηλ. όχι εγώ. Εγώ στα δύσκολα κρύβομαι πίσω από το πρώτο μαξιλάρι που θα βρω μπροστά μου). Κυτταρίτιδα που να θυμίζει γέλια και εξομολογήσεις πολύτιμων, ευαίσθητων λέξεων που σπάνια ξεστομίζονται, και όχι κυτταρίτιδα ενοχής επειδή έφαγα παραπάνω.

Δε θέλω να ξαπλώνω τις νύχτες στο κρεβάτι μου μετανιωμένη για ο,τι έκανα, ή δεν έκανα. Θέλω να ξαπλώνω και να κοιμάμαι αμέσως.

Δε θέλω να ξυπνάω το πρωί με την αίσθηση ότι ξημέρωσε μια μέρα ίδια με τις προηγούμενες. Θέλω να ξυπνάω με ένα πονηρό χαμόγελο. Έτοιμη για όλα κι ας μην είμαι έτοιμη για όλα. Και κάπως έτσι θέλω να πεθάνω. Έτοιμη για το επόμενο μεγάλο ταξίδι κι ας με τρομάζει και θυμώνει όσο τίποτα σε αυτόν τον κόσμο.

Θέλω όταν έρθει εκείνη η ώρα, να πω «Έζησα μια όμορφη ζωή. Με τα λάθη μου, τα πάθη μου, τις χαζομάρες μου, τις επιγνώσεις μου, κανα δυο καλές ατάκες, ανθρώπους που με θεώρησαν αδερφή τους, και γιατί όχι, έναν μεγάλο έρωτα… αλλά με αξιοπρέπεια και σιωπή εκεί που οι στιγμές ήταν ανώτερες του εαυτού μου και των περιστάσεων».
Δεν με νοιάζει αν το ένα μου πόδι είναι στον ουρανό και το άλλο στη γη. Αν αυτό το σπαγγάτο, κάποιες φορές, αντί για ευελιξία μου δώσει πόνους.
Θέλω όμως στον μεγάλο μου επίλογο να μπορέσω να πω ότι όσες φορές κι αν έπεσα, τελικά σηκώθηκα… είτε από μόνη μου, είτε επειδή εκεί κοντά υπήρχε κάποιος που δεν φοβήθηκε να μου απλώσει το χέρι του…

Θέλω να μείνω ερωτευμένη με τη ζωή, για πάντα… γιατί ενώ τα γεράματα δεν σε προστατεύουν από τον έρωτα, ο έρωτας σε προστατεύει από τα γεράματα… και θέλω να φυλάξω και κανα δυο “γλυκιές” αμαρτίες για τότε… και θέλω η ψυχή μου να χαμογελά για πάντα, να βλέπει την ομορφιά παντού και να νιώθει αθώα μέχρι το τέλος.

Joanna Arbi για το thnx.gr
(#DarkParadise)

*Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους αυτού, από άλλο site, ή blog.

Related Post

REboot Dance Event : George Michas + Nadja

Posted by - 25/11/2016 0
Η ομάδα της Reboot σε συνεργασία με το DISH bar δυναμώνουν την ένταση κάθε Τρίτη και προσφέρουν πνοή ηλεκτρονικής μουσικής…

Περηφάνια+Προκατάληψη+Ζόμπι

Posted by - 17/03/2016 0
19ος αιώνας. Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από την στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, έχει…
Comodo SSL