Το πρώτο μουσείο ραδιοφωνίας στην Ελλάδα

208 0

[fusion_text]Το Μουσείο Ραδιοφωνίας «Χρίστος Τσιγγιρίδης» είναι γεμάτο πομπούς, κεραίες, ραδιόφωνα, κουμπιά και κονσόλες!

Βρίσκεται στη ΔΕΘ και μπορεί κανείς εκεί να δει την ιστορία του ραδιοφώνου μέσα από πλούσιο υλικό: παλαιό ραδιοφωνικό υλικό του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ (ΕΙΡ-ΥΕΝΕΔ), μηχανήματα του Στρατού, καθώς και μηχανήματα του ερασιτεχνικού σταθμού Ράδιο Νέστωρ.

Αναμένονται ακόμη παλαιά μηχανήματα από το στοκ της ΕΡΤ Αθηνών, καθώς και μηχανήματα διαφόρων ερασιτεχνών συλλεκτών του ραδιοφώνου, όπως και από τη SIEMENS Γερμανίας.

Μεταξύ άλλων, εκτίθενται κονσόλες, μαγνητόφωνα, μικρόφωνα, δέκτες, όργανα ελέγχου, λάμπες, περιοδικά, βιβλία και άλλα πολλά σχετικά! Όμως ένα ακόμη σημαντικό υλικό που ετοιμάζεται είναι το πλούσιο φωνητικό υλικό με δείγματα φωνών ανθρώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα, το οποίο θα εμπλουτίσει την ιστοσελίδα του μουσείου στο διαδίκτυο, αλλά και υλικό για την ιστορία της ραδιοφωνίας, συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού.

Θα το βρείτε ανοιχτό κατα την περίοδο της γενικής ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο και τον υπόλοιπο καιρό μόνο μετά απο ραντεβού. Η είσοδος είναι ελεύθερη!

[/fusion_text]

Related Post

Διάσημοι σταρ εγκαινιάζουν μουσική πλατφόρμα, που ανταγωνίζεται το Spotify

Posted by - 01/04/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL