Το πλοίο-φάντασμα με το πετρωμένο πλήρωμα…

322 0

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε για πλοία-φαντάσματα. Η παρακάτω ιστορία όμως, ακροβατεί μεταξύ μύθου και πραγματικότητας…

Τον Φεβρουάριο του 1948, το ολλανδικό φορτηγό πλοίο «SS Ourang Medan», που έπλεε κοντά στην Μαλαισία, έστειλε ένα παράξενο μήνυμα sos, ίσως το πιο παράξενο που έχει ποτέ σταλεί.
«Όλοι οι αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, είναι νεκροί. Ίσως ολόκληρο το πλήρωμα είναι νεκρό… κι εγώ πεθαίνω».

Με αυτό το τρομακτικό, και συγχρόνως αινιγματικό μήνυμα, άρχισε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία των θαλάσσιων εμπορικών μετακινήσεων. Κι αν το μήνυμα φαίνεται τρομακτικό, που να διαβάσετε και την συνέχεια.

ourang_3

Οι λιμενικοί που έφτασαν κοντά στο πλοίο προσπάθησαν, αλλά δεν πήραν καμία απάντηση από το πλήρωμα. Ένα μέλος της ομάδας ανέβηκε στο πλοίο. Ίσως ήταν καλύτερο να μην το έκανε. Γιατί αυτό που αντίκρισε μπορεί να τον στοίχειωνε για χρόνια. Το πλοίο ήταν γεμάτο με πτώματα.
Τα πτώματα έμοιαζαν να είναι… «πετρωμένα»! Τα στόματά τους και τα μάτια τους ήταν ανοιχτά και όλα κοιτούσαν προς τον ουρανό. Δεν υπήρχαν ίχνη πάλης και κανένα ίχνος τραυματισμού, δεν υπήρχε ούτε μια κηλίδα αίματος!

Η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς Κελσίου κι όμως από το αμπάρι ερχόταν πολύ έντονο κρύο. Στην αρχή όλοι σκέφτηκαν την μηχανική βλάβη, αλλά ύστερα από ενδελεχή έρευνα, το σενάριο απορρίφθηκε.
Η έρευνα οδήγησε σε μια ανακάλυψη.
Το πλοίο μετέφερε παράνομα ένα φορτίο νιτρογλυκερίνης και ένα φορτίο κυανιούχου καλίου και τα δυο θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνα αν έρχονταν σε επαφή με το νερό. Όμως κι αυτό δεν μπορούσε να εξηγήσει τον τρόπο που πέθανε το πλήρωμα. Μερικοί θεώρησαν πως ήταν ένα παράνομο πλοίο που δεν φαινόταν πουθενά και το οποίο είχε εμπλακεί σε λαθρεμπόριο.
Παρόλ’ αυτά δεν υπήρχε καμία πειστική εξήγηση για τον θάνατο και το «πέτρωμα» του πληρώματος.

Οκτώ χρόνια αργότερα, η ακτοφυλακή ερεύνησε την υπόθεση του «Ourang Medan» χωρίς να βρει κάποιο επιπλέον στοιχείο. Αντίθετα, συνέχισαν να ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για ένα πλοίο – φάντασμα που δεν φαινόταν πουθενά. Έψαξαν και τα αρχεία της Lloyd’s Shipping Company αλλά δεν ήταν καταγεγραμμένο.
Οι μόνοι που ορκίζονταν ότι το είδαν, ήταν τα πληρώματα των αμερικανικών φορτηγών πλοίων «City of Baltimore» και «Silver Star», ενώ έπλεαν κοντά στην Ινδονησία.

Η λύση του μυστηρίου δεν δόθηκε ποτέ και τα τελευταία 70 χρόνια, η ιστορία του «Ourang Medan» είναι ένα από τα τρομακτικότερα άλυτα μυστήρια, που έχει πλέον περάσει στην σφαίρα του μύθου.

Related Post

Tsagarada Escape Festival 2017

Posted by - 16/06/2017 0
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων στην φύση όπως: Αναρρίχηση, Κατάβαση φαραγγιών, Rappel, Πεζοπορία...

Blend NYE with Marco Bailey

Posted by - 20/12/2016 0
Το Blend υποδέχεται το 2017 με οικοδεσπότη έναν πολύ ιδιαίτερο καλλιτέχνη της παγκόσμιας underground ηλεκτρονικής σκηνής.
Comodo SSL