Το Κοινό Απαιτεί!

303 0

Οι εποχές αλλάζουν, οι ανάγκες για διασκέδαση -στους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε- γίνονται πιο απαιτητικές ως προς την ποιότητα τους και την πρωτοτυπία τους… Τα έχουμε δει όλα πλέον, ή σχεδόν όλα, και λίγα είναι αυτά που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε ότι ζούμε στιγμές που είναι πραγματικά μοναδικές. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν περνάμε καλά σε κάποια από τα events που λαμβάνουν χώρα στην πόλη, δυστυχώς υπάρχει πάντα η αίσθηση ότι αυτό που ζούμε το έχουμε ξαναζήσει!
Σα να απουσιάζουν από τις παραγωγές των περισσότερων events ή parties η φαντασία και η πρωτοτυπία, η τόλμη και η χαρά!
Τα πράγματα ωστόσο μοιάζει να είναι έτοιμα να αλλάξουν! Το κοινό απαιτεί… κι έτσι … μία ιστορική νέα εποχή στην διασκέδαση ξεκινά!

Ξεφυλλίζοντας την ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, με κυριότερη πηγή τις εξιστορήσεις παλαιότερων clubbers και γενικά ανθρώπων της σκηνής, μαθαίνεις για τις λεγόμενες “καλές εποχές” του non-stop clubbing και των υπαίθριων raves.
Τότε που υπήρχαν εκείνα τα υπερμεγέθη clubs με την καθαρά underground ταυτότητα (και γι’αυτό έμειναν άλλωστε στην ιστορία), που διοργάνωναν σε εβδομαδιαία βάση μεγάλα parties με διεθνείς καλλιτέχνες και είχαν ένα πολυπληθές κοινό. Το χαρακτηριστικό αυτού του κοινού ήταν ότι το αποτελούσαν πολλοί άνθρωποι, που λίγοι από αυτούς όμως είχαν πραγματική σχέση με την ηλεκτρονική μουσική.
Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι πήγαιναν σε parties για τους δικούς τους λόγους, αλλά και επειδή ακολουθούσαν μία μόδα…

Από την εποχή που έσβησαν τα μεγάλα clubs ανέτειλε μια νέα εποχή με σαφώς λιγότερα και μικρότερα, αλλά «ζεστά» μαγαζιά.
Έχουν μείνει ελάχιστα από εκείνα τα παλιά πολυπληθή «φεστιβαλικά» parties (χωρίς φυσικά να έχουν εκλείψει), αλλά έχουμε πολλά μικρά events, με τοπικούς -κυρίως- djs, αλλά και με νέους και ανερχόμενους από το εξωτερικό. Ο κόσμος πλέον περιβάλλει τον dj και επικοινωνεί μαζί του και δεν τον βλέπει με τα κιάλια!
Τα μαγαζιά αυτά δεν έχουν ένα σαφές main floor, ούτε vip διαχωρισμό και το κοινό αποτελείται από λιγότερο κόσμο, αλλά περισσότερο εξειδικευμένο και ενημερωμένο πάνω στο συγκεκριμένο είδος μουσικής. Κόσμο που θέλει να ακούει και να χορεύει την μουσική που γουστάρει ανενόχλητος, σε έναν χώρο που να πληρεί τις προϋποθέσεις… και αυτή η μουσική έχει υψηλές προϋποθέσεις, που το κοινό της τις δικαιούται!

Οι προϋποθέσεις αυτές απαιτούν έναν χώρο άνετο για να μπορεί ο θαμώνας να εκφραστεί χορευτικά, έναν χώρο με καλό εξαερισμό για να μην ξοδεύονται οι δυνάμεις, έξυπνο ντεκόρ με φαντασία, καθαρά ποτά και αναμφισβήτητα τον καλύτερο ήχο.
Υπάρχουν όμως και δύο ακόμη προϋποθέσεις, που αν και δεν μοιάζουν τόσο σημαντικές, είναι! Η ασφάλεια και η οικειότητα!
Ασφάλεια, ώστε να μπορεί μια κοριτσοπαρέα να πάει για χορό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι “ψάχνεται” και οικειότητα, ώστε να μπορεί κάποιος που νιώθει μόνος να πάει στο αγαπημένο του μαγαζί γνωρίζοντας πως όλο και κάποιον φίλο ή γνωστό θα πετύχει εκεί και πως θα τον αναγνωρίσουν και θα τον υποδεχτούν στην πόρτα με ένα χαμόγελο ή μία φιλική ατάκα…!
Αυτό το έχουν πετύχει κάποια μαγαζιά… έχουν γίνει στέκια που δεν σε απογοητεύουν, όχι μόνο γιατί έχουν τις “προϋποθέσεις”, αλλά και γιατί δεν επαναπαύονται στην επιτυχία τους. Αναζητούν το καινούριο και το υποστηρίζουν, “βλέπουν” μακριά, ανανεώνονται, ενημερώνονται για τις νέες τάσεις και δεν φοβούνται να επηρεαστούν από αυτές.

skullbar4a

Ένα από αυτά τα μαγαζιά, που έχουν γράψει ιστορία στη νύχτα και συνεχίζουν να γράφουν είναι και το πιο διάσημο υπόγειο της πόλης, το SkullBar, πρώην μεταλλάδικο και μόνιμο αφτεράδικο στέκι των ξενύχτηδων της ηλεκτρονικής σκηνής… όσων δεν τους αρκεί η νύχτα και θέλουν να νιώσουν ωραία και να ξεδώσουν για τα καλά!

Αλλά όχι, μην μπερδεύεστε. Δεν είναι ένα μαγαζάκι που ανοίγει ξημερώματα και κλείνει το μεσημεράκι… Δεν είναι ένα μαγαζάκι, που μπορείς να πας για να συνεχίσεις την διασκέδαση που ξεκίνησες κάπου αλλού! Είναι ένα ιστορικό μέρος, που έχουν περάσει όλοι από αυτό (πίσω από τα decks του, στην μπάρα του και στο dancefloor του), που δεν κολώνει να ανοίξει τις πόρτες του στις 12 το βράδυ και να φιλοξενήσει ένα tribute στους Sisters of Mercy, στον Tom Waits, ή να κάνει απλά ένα punk ή ακόμα και metal party… και μετά να συνεχίσει με κάποιον διάσημο, ή ανερχόμενο (αλλά πάντα προσεχτικά επιλεγμένο) dj της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής πίσω από τα decks!

Αυτό που κάνει το SkullBar να ξεχωρίζει, δεν είναι μονο η τρέλα του, η τόλμη του και τα αναμφισβήτητα καθαρά ποτά του, ούτε η αισθητική του (αφού υπάρχουν κι άλλοι χώροι με ιδιαίτερη και ψαγμένη αισθητική), αλλά η επαφή με τον ίδιο το χώρο!
Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια του Skull και μπαίνοντας μέσα, είναι σα να έχεις περάσει μέσα από μία πύλη, που σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο! Κι ενώ είναι ένα σκοτεινό υπόγειο, ούτε για μία στιγμή δεν νιώθεις εγκλωβισμό, ή ανησυχία… ούτε για μία στιγμή δεν νιώθεις ανασφάλεια… Άπαξ και μπεις μέσα, γίνεσαι ένα με το χώρο και με όλους τους θαμώνες, είναι σα να ήσουν πάντα εκεί, σα να τους ήξερες όλους από πριν… και δεν υπάρχει περίπτωση -ούτε μία στο εκατομμύριο- να ξαναπάς και να μην συναντήσεις κάποιον γνωστό. Είναι σα να υπάρχει ένα άτυπο ραντεβού, όπου όλοι συναντιούνται ξανά τις ίδιες ώρες, στο ίδιο μέρος! Και όλα αυτά γιατί η ενέργεια του χώρου είναι αδιανόητη…!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

skullbar3b
H Madonna δεν κοσμεί το Skullbar μονο με εκείνη την διάσημη τοιχογραφία της στην είσοδο κοντά, αλλά στα ενδότερα του μαγαζιού υπάρχει για τα μάτια λίγων και αυτό το poster!

Μια καινούρια εποχή παρ’ όλα αυτά ξεκινά στο Skull, αφού ένα από τα πιο γνωστά ραδιόφωνα που πρεσβεύουν την ηλεκτρονική μουσική σκηνή, θα είναι resident από τις 7 Οκτώβρη και για κάθε Παρασκευή, από τις 23:00 έως το ξημέρωμα, ανοίγοντας έτσι μια νεα ιστορική σελίδα!
Μουσικές από dj’s που αγαπάμε, που είναι ήδη διάσημοι, ή που πρόκειται να γίνουν και θεματικά parties στα οποία προβλέπεται όλοι να αφήσουν το στίγμα τους… αποτελούν την υπόσχεση για τη νέα σεζόν!

Ο μοναδικός τρόπος για να κλείσεις τη νύχτα σου και να υποδεχτείς την καινούρια μέρα, είναι ένας… ακόμα κι αν νυστάζεις, ακόμα κι αν δεν θες… μόλις κατέβεις τα σκαλιά του SkullBar κάποιος αυτόματος εσωτερικός μηχανισμός ενεργοποιείται, (σα να πατιέται μαγικά κάποιος διακόπτης), γεμίζουν οι μπαταρίες σου και βρίσκεσαι στο μοναδικό μέρος που θες να είσαι!

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

skullbar
You are what you dance – You are whatever you want

Joanna Arbi για το thnx.gr[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Related Post

Tricky live in Athens – Sat 20/1/18

Posted by - 26/12/2017 0
O Tricky, μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής για περισσότερα από 25 χρόνια, επιστρέφει στο Fuzz Live…

Οι Θεοί της Αιγύπτου

Posted by - 25/02/2016 0
Εφτά χρόνια μετά το μεταφυσικό θρίλερ «Σκοτεινός Κώδικας» με τον Νίκολας Κέιτζ, ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης Άλεξ Πρόγιας («Σκοτεινή Πόλη», «Το…
Comodo SSL