Τι να κάνετε για να μείνετε γρήγορα έγκυος

162 0

[fusion_text]Οι γυναίκες που δουλεύουν περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα και/ή σηκώνουν βαριά φορτία και/ή είναι υπέρβαρες, καπνίστριες ή με φτωχή σeξουαλική ζωή, μένουν πιο αργά και πιο δύσκολα έγκυες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Την έρευνα έκανε ομάδα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard (επικεφαλής η κ. Audrey Gaskins) και η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό «Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Ιατρική».

Λεπτομερέστερα, μελετήθηκαν 1.739 νοσοκόμες που προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες, από τις οποίες 1 στις 3 δούλευε τουλάχιστον 40 ώρες και 4 στις 10 έπρεπε συχνά να σηκώνουν βάρη. Λήφθηκαν επίσης υπόψη άλλοι παράγοντες, όπως οι εναλλασσόμενες ή νυχτερινές βάρδιες, η ηλικία, το σωματικό βάρος, η σωματική άσκηση, η συχνότητα των σeξουαλικών επαφών, το κάπνισμα, το στρες και το αλκοόλ.

Η έρευνα έδειξε ότι όσες δούλευαν πάνω από 40 ώρες εβδομαδιαία χρειάζονταν κατά μέσο όρο 20% περισσότερο χρόνο για να πιάσουν παιδί, σε σύγκριση με όσες δούλευαν 21 έως 40 ώρες. Επίσης, όσες σήκωναν ή μετακινούσαν βάρη τουλάχιστον 12 κιλών αρκετές φορές μέσα στη μέρα, παρέτειναν τον χρόνο σύλληψης παιδιού μέχρι και 50%, σε σύγκριση με όσες δε σήκωναν βάρη ή δεν είχαν οι ίδιες πρόσθετο βάρος. Επιβαρυντικοί παράγοντες στη δυσκολία της σύλληψης αποδείχτηκαν επίσης η προχωρημένη ηλικία, η φτωχή σeξουαλική ζωή (αυτά τα δύο ήταν ήδη γνωστά), το κάπνισμα, το στρες, το αλκοόλ και η απουσία σωματικής άσκησης.

Από την άλλη, η εργασία σε νυχτερινές ή εναλλασσόμενες βάρδιες δεν φαίνεται να παρατείνει τον χρόνο της σύλληψης.

Τα περισσότερα υγιή ζευγάρια συλλαμβάνουν παιδί μέσα σε τρεις έως έξι μήνες, ενώ όσο περισσότεροι επιβαρυντικοί παράγοντες ισχύουν, τόσο παρατείνεται ο μέσος χρονικός όρος για την επίτευξη της σύλληψης.

[ΠΗΓΗ][/fusion_text]

Related Post

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ…Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται από…

Posted by - 18/11/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL