Τα do’s και don’ts μιας 40άρας!

243 0

Σε κάθε δεκαετία της ζωής μας υπάρχουν πράγματα που είναι καλό να κάνουμε, αν θελουμε να νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας.
Στα 40 πια, αρχίζουν οι λίστες να περιλαμβάνουν και αυτά που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε, αυτά που πρέπει να αποφεύγουμε.

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν… και όλα αρχίζουν να λειτουργούν συσσωρευτικά και απειλητικά!
Εντάξει, δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα, αλλά καλό είναι να προσέχουμε για να έχουμε. Τώρα πια, το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά να αλλάξουμε τους εαυτούς μας…

Ο ύπνος
Θρέφει τα παιδιά, αλλά στυλώνει και τους μεγαλύτερους! Μην υποτιμάς τη χρησιμότητα του… για να μην καταλήξεις με μαύρες σακούλες  κάτω από τα μάτια, κακοδιάθετος και κακομούτσουνος!

Το φαγητό
Τρως άστατα; Αποφεύγεις γεύματα; Άρχισε να αναθεωρείς γιατί το σώμα πια χαλά με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα και επανέρχεται με δυσκολία. Και αφού μιλάμε για διατροφή και βάρος, βάλε το πρωϊνό γεύμα οπωσδήποτε στην καθημερινότητα σου γιατί αυξάνει τον μεταβολισμό, και κόψε τα αναψυκτικά, τις επεξεργασμένες τροφές και τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ… (Ακούς εαυτέ μου;)

Τσιγάρο
Τα 40 είναι η ηλικία για να το κόψεις… κάθε παφ-πουφ από εδώ και πέρα επιβαρύνει διπλά τον οργανισμό. Και πίστεψε με, εάν το κόψεις, κάθε 24ωρο που θα περνά θα αισθάνεσαι το οξυγόνο να διαπερνά το κορμί σου, τη γεύση να επανέρχεται στον ουρανίσκο σου, την όσφρηση στη μύτη σου. Μετά την πρώτη εβδομάδα θα πετάς!

Αλάτι
Μείωσε το γιατί η κατακράτηση δεν αστειεύεται!

Νερό
Πηγή ζωής, πηγή νεότητας. Πίνε όσο πιο πολύ μπορείς!

Ήλιος
Ξέχασε τις ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας! Χαλάει το δέρμα, γερνάει τα κύτταρα. Γιατί νομίζεις ότι η Μαντόνα κυκλοφορεί καλυμμένη σα μουσουλμάνα στην παραλία; Όχι δεν είναι τάση, είναι επιτακτική ανάγκη για να διατηρήσει την επιδερμίδα της σε καλή κατάσταση.

Γυμναστική
Βαλε τα βάρη στη γυμναστική σου για να διατηρήσεις τη μυϊκή σου μάζα και για να σφίξει το κορμί. Λένε ότι μετά από μια ηλικία καίει και το λίπος!

Social Media
Μην σπαταλάς άσκοπα το χρόνο σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Η ζωή είναι εκεί έξω και εσύ δεν έχεις όσο χρόνο φαντάζεσαι… Βάβαια, μην αποκοπείς και εντελώς, γιατί δεν παύουν να αποτελούν μια μορφή σύνδεσης με την εποχή. Όλα χρειάζονται το μέτρο τους.

Να βγαίνεις έξω…
Μην βαριέσαι να βγαίνεις έξω με τις φίλες σου. Ακόμα κι αν είσαι σε σχέση, ή και σε γάμο με παιδιά, είναι καλό να έχεις χρόνο για τις φίλες σου και να εξακολουθείς να κάνεις μαζί τους κάποια από αυτά που κάνατε παλιότερα!
Το στρες, όσο μεγαλώνουμε μας καταβάλλει πιο εύκολα, οπότε επιβάλλονται κάποιες συνήθειες που είναι αγχολυτικές, όπως η παρέα με αγαπημένους φίλους που είναι συδυασμένοι με όμορφες στιγμές!

Sex:
Βάλε το σεξ στη ζωή σου… τώρα είναι η ώρα! Στα 40 της μια γυναίκα είναι στην πιο ώριμη σεξουαλική της φάση. Σύμφωνα με μελέτες, οι γυναίκες μετά τα 40 είναι πιο τολμηρές, απελευθερωμένες, ξέρουν τι θέλουν και είναι πιο ανεξάρτητες. Επιπλέον, λειτουργεί αγχολυτικά, κάνει καλό στην αυτοπεποίθηση, ανανεώνει την διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε και να φαινόμαστε πιο νέες!

Kαι τελευταία, αλλά ίσως πιο σημαντικα από όλα…
Αγάπα τον εαυτό σου όπως είναι, χωρίς να σταματάς να προσπαθείς να τον κάνεις όλο και καλύτερο και μην ξεχνάς να κάνεις τσεκ-απ στην υγεία σου (ενδεικτικά να ξέρεις, πως αν στην δεκαετία των 30 έχουμε 1 πιθανότητα στις 233 να πάθουμε καρκίνο του μαστού, στην δεκαετία των 40 έχουμε 1 στις 69!).

Related Post

Μικρά κι όμως τόσο μεγάλα…!

Posted by - 23/08/2015 0
Εξωτερικά αυτό το τροχόσπιτο, μοιάζει σαν όλα τα άλλα ... στην πραγματικότητα όμως, το εσωτερικό του είναι μοναδικό. Τόσο μικρό…
Comodo SSL