Τα 10 επαγγέλματα που επιλέγουν οι ψυχοπαθείς!

529 0

Τον Μάιο του 2013, είδε το φως της δημοσιότητας, μια μεγάλη έρευνα που ολοκλήρωσε ο ψυχολόγος Kevin Dutton. Στον σημερινό, διαταραγμένο σε όλα τα επίπεδα, κόσμο μας, πολλοί αναρωτιούνται αν ο καθ’ όλα αξιοπρεπής και φιλήσυχος συνάδελφός τους στη δουλειά, ή ο αμίλητος γείτονας, θα «χτυπήσει» πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, ως ο επόμενος ψυχοπαθής δολοφόνος… (εδώ είναι στιγμές που ανησυχούμε για τον ίδιο μας τον εαυτό…).

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα τα οποία προσελκύουν ψυχοπαθείς, περισσότερο από άλλα. Μέσα στην λίστα αυτή, βρίσκονται τα επαγγέλματα του δημοσίου υπαλλήλου (συμπεριλαμβανομένου και αυτού του πολιτικού), του δικηγόρου και του απασχολούμενου στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα!

Ο ψυχολόγος Kevin Dutton, συγγραφέας του βιβλίου “The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success” (Η Σοφία των Ψυχοπαθών: Τι μπορούν να μας διδάξουν για την επιτυχία οι Άγιοι, οι Κατάσκοποι και οι Σειριακοί Δολοφόνοι), κατάρτησε ένα Τοπ Τεν με τα πλέον προσφιλή και πλέον απεχθή επαγγέλματα στους ψυχοπαθείς.

Όπως σημειώνει η Journal of Abnormal Psychology, η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας, που χαρακτηρίζεται από αντικοινωνική συμπεριφορά, εγωϊσμό, εγωκεντρισμό, τάση για χειραγώγηση, αναισθησία και έλλειψη ενσυναίσθησης
Αλλά σε μια συνέντευξή του στο Smithsonian.com, ο Dutton δήλωσε πως ένας από τους λόγους που έγραψε το βιβλίο ήταν για να διαλύσει δυο μύθους αναφορικά με τους ψυχοπαθείς: ότι όλοι είναι ή τρελοί ή κακοί, και ότι η ψυχοπάθεια είναι μια κατάσταση απόλυτη, είτε είσαι ψυχοπαθής, δηλαδή, είτε δεν είσαι.

«Όταν οι ψυχολόγοι μιλάμε για τους ψυχοπαθείς, αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε είναι άνθρωποι που διαθέτουν μια διακριτή ομάδα χαρακτηριστικών προσωπικότητας, η οποία συμπεριλαμβάνει χαρακτηρισμούς όπως αδίστακτος, ατρόμητος, πνευματικά σκληρός, γοητευτικός, πειστικός και με έλλειψη συνείδησης και ενσυναίσθησης. Φανταστείτε ότι τσεκάρετε όλα τα κουτάκια στη λίστα αυτή», λέει ο Dutton.
«Εκτός, λοιπόν, από αυτά, τυχαίνει να είστε βίαιος και βλαξ. Δεν θ’ αργήσει να έρθει η στιγμή που θα σπάσετε μια μποτίλια στο κεφάλι κάποιου μέσα σ’ ένα μπαρ, και θα βρεθείτε κλεισμένος στη φυλακή για κάμποσο καιρό. Εάν όμως τσεκάρετε τα κουτάκια στη λίστα με τα χαρακτηριστικά του ψυχοπαθή και ταυτόχρονα είστε έξυπνος και όχι βίαιος εκ φυσικού σας, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να είστε ο επόμενος μαζικός δολοφόνος».

Ο Dutton ισχυρίζεται ότι τα επαγγέλματα που φαίνεται να έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς στις γραμμές τους είναι κατά σειρά:

1. Ανώτερο Διοικητικό Στέλεχος
2. Δικηγόρος
3. ΜΜΕ (Τηλεόραση/Ραδιόφωνο)
4. Πωλητής
5. Χειρουργός
6. Δημοσιογράφος
7. Αστυνομικός
8. Κληρικός
9. Σεφ
10. Δημόσιος υπάλληλος

Ο Dutton, επίσης, καταγράφει τα ακόλουθα επαγγέλματα ως εκείνα που δεν έχουν την προτίμηση των ψυχοπαθών:

1. Επαγγέλματα που ασχολούνται με τη φροντίδα ατόμων στο σπίτι
2. Νοσηλευτής
3. Θεραπευτής
4. Χειροτέχνης
5. Στυλίστας ή Αισθητικός
6. Επαγγέλματα που ασχολούνται με τη φιλανθρωπία
7. Εκπαιδευτικός
8. Δημιουργικός Καλλιτέχνης
9. Γιατρός
10. Λογιστής

Τα συμπεράσματα δικά σας…

the-wisdom-of-psychopaths

Related Post

10 γκάφες που έκαναν μεθυσμένοι διάσημοι

Posted by - 01/09/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…

Miracle: Καταφύγιο για τους σεξουαλικούς παραβάτες

Posted by - 27/05/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…

Ο Μαρσέλ Προυστ για τον Έρωτα

Posted by - 29/02/2020 0
Είναι ο συγγραφέας στον οποίο οφείλουμε όχι μόνο την απόλυτη ποιητική του χρόνου, ως γιατρού, ως εκδικητή, ως τυμβωρύχου, ως…
Comodo SSL