Τα Μυστικά της Τέλειας Μακαρονάδας!

23 0

Γιατί ακόμα και αυτά που θεωρούμε πανεύκολα, έχουν τα μυστικά τους και επειδή εμείς είμαστε μακαρονάδες από κούνια, δεν θα μπορούσαμε να μην αναζητήσουμε τα κόλπα εκείνα, που κάνουν ένα απλό πιάτο με μακαρόνια, ονειρεμένο. Και από την στιγμή που τα μυστικά αυτά τα μαρτυρά η “Μάκβελ” δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφισβήτηση, παρά μόνο ανυπόμονα σχέδια για βράδια ζυμαρικών με φίλους…

3+1 tips για να μην σας κολλήσουν ποτέ τα μακαρόνια

1. Ανακατεύετε τακτικά τα ζυμαρικά καθώς βράζουν.

2. Όταν ρίξετε τα μακαρόνια στο νερό, μην χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Επιτρέψτε τα να βράσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα.

3. Μην σκεπάζετε ποτέ την κατσαρόλα.

4. Μην προσθέτετε λάδι στο νερό. Αυτό θα εμποδίσει τη σάλτσα να “δέσει” με τα μακαρόνια.

Πικρή σάλτα Πέστο;

Ποτέ μα ποτέ δε ζεσταίνουμε την σάλτσα πέστο γιατί ο βασιλικός θα πικρίσει! Απλώς προσθέτουμε την σάλτσα πέστο στα ζεστά μας ζυμαρικά και απλά ανακατεύουμε χωρίς να τα ζεστάνουμε παραπάνω! 

Πώς να «σφίξεις» μία νερουλή σάλτσα

Αν η σάλτσα σας έγινε περισσότερη νερουλή από ότι υπολογίζατε, (είτε γιατί η ντομάτα ήταν πολύ ζουμερή, είτε γιατί σας έπεσε παραπάνω νερό), μπορείτε να την πήξετε προσθέτοντας ένα μικρό κομμάτι πατάτας!

Ποια σάλτσα ζυμαρικών να επιλέξω;

Ο “κανόνας” είναι απλός:

1) Τα λεπτά ζυμαρικά (όπως π.χ. σπαγγέτι) ταιριάζουν περισσότερο με ελαφριές σάλτσες

2) Τα πιο χοντρά ζυμαρικά (π.χ. πένες), ταιριάζουν και με πιο “βαριές” σάλτσες

3) Τα ζυμαρικά που έχουν σχήματα (πχ φιογκάκια, τριβελάκι), ταιριάζουν με πιο “δεμένες” σάλτσες οι οποίες ενδέχεται να περιέχουν και κομμάτια ντομάτας, κρέατος κ.ο.κ.

Ένα “κλικ” Πεκορίνο ή Παρμεζάνα… κάνει τη διαφορά!

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της παρασκευής της σάλτσας σας, δοκιμάστε να προσθέσετε μισό φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα ή Πεκορίνο ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί προτιμάτε. Η σάλτσα, είτε λευκή είτε κόκκινη, θα αποκτήσει μια πιο μεστή γεύση!

Pesto… αλλιώς

Τρεις εναλλακτικές προσεγγίσεις στην κλασική ιταλική σάλτα pesto: 

1) Αντί για κουκουνάρι δοκιμάστε να προσθέσετε φιστίκι Αιγίνης.

2) Για μια πιο κρεμώδη υφή, αλέστε το pesto μαζί με βραστή πατάτα.

3) Μειώστε την έντονη γεύση του βασιλικού, προσθέτοντας λίγο μαϊντανό.

Δεν έχετε ρικότα; Κανένα πρόβλημα!

Φτιάχνετε μια συνταγή και δεν έχετε τη ρικότα που ζητάει; Mπορείτε να την αντικαταστήσετε με ανθότυρο ή τυρί cottage, το οποίο θα περάσετε πρώτα από μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.

Σούρωμα Ναι. Ξέπλυμα Όχι!

Μην ξεπλένετε ποτέ με νερό τα ζυμαρικά μετά το βράσιμό τους. Απλώς στραγγίστε τα. Η στρώση αμύλου που διαθέτουν τα βρασμένα ζυμαρικά θα βοηθήσει τη σάλτσα να κολλήσει επάνω τους και θα απογειώσει γευστικά το πιάτο σας!

Η μόνη περίπτωση που προτείνεται να ξεπλύνετε τα ζυμαρικά, είναι όταν αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε κρύο πιάτο.

Το σερβίρισμα των ζυμαρικών

Επειδή τα ζυμαρικά έχουν την τάση να κρυώνουν γρήγορα μπορείτε να προθερμάνετε τα πιάτα σερβιρίσματος στους 60 – 70 βαθμούς μέσα στο φούρνο σας. Έτσι, θα διατηρήσετε την ιδανική θερμοκρασία των σερβιρισμένων ζυμαρικών σας όση ώρα τα απολαμβάνετε!

Το μυστικό σερβιρίσματος του παστίτσιου

Όταν βγάλετε το παστίτσιο από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το σερβίρετε! Έτσι, θα μπορέσετε να το κόψετε σε ωραία κομμάτια, χωρίς αυτό να διαλυθεί.

Πώς να διατηρήσετε τα βρασμένα ζυμαρικά

Εάν έχετε ήδη βράσει τα ζυμαρικά σας και τελικά δεν τα καταναλώσατε, μπορείτε να τα διατηρήσετε ως εξής:

1) Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και βάλτε τα σε κρύο νερό κάτω από τη βρύση.

2) Σουρώστε τα, στεγνώστε καλά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές πλαστικό σκεύος, στη συντήρηση του ψυγείου.

3) Όταν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τα ζυμαρικά, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό.

Και αφού τόσα είπαμε για μακαρόνια, ήταν φυσικό επόμενο να μάς ανοίξει και η όρεξη...

Πένες με λουκάνικα, ελιές και θυμάρι!

Θα χρειαστείτε:
  • 500 γρ. Πένες Ριγέ ΜΑΚΒΕΛ
  • 30 ml Ελαιόλαδο
  • 4 Λουκάνικα Χωριάτικα
  • 200 γρ. Χυμό Ντομάτας
  • 2 Κρεμμύδια Ξηρά 
  • 1 Σκελίδα Σκόρδο
  • 10 Πράσινες Ελιές (ροδέλες) 
  • 10 Μαύρες Ελιές (ροδέλες) 
  • 10 Φύλλα Βασιλικού (φρέσκου) 
  • 15 Κλωναράκια Θυμάρι 
  • Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζετε τις Πένες Ριγέ σε αλατισμένο νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό ντομάτας και αφήστε να βράσουν για 15 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε τα λουκάνικα και συνεχίστε το βράσιμο για ακόμη 10 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, αναμειγνύετε με τις Πένες, προσθέτοντας το βασιλικό με το θυμάρι, το αλάτι με το πιπέρι και τις ελιές.

Related Post

Περηφάνια+Προκατάληψη+Ζόμπι

Posted by - 17/03/2016 0
19ος αιώνας. Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από την στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, έχει…
Comodo SSL