Τα απίθανα σενάρια καταστροφής από το Bloomberg για το 2017

265 0

Κάθε χρόνο το Bloomberg, παρουσιάζει τις… άσχημες προβλέψεις του για την χρονιά που έρχεται. Το ίδιο έκανε και φέτος, με τις προβλέψεις να φαντάζουν τραβηγμένες, ωστόσο πέρσι το ίδιο τραβηγμένες φάνταζαν οι προβλέψεις του για Brexit και για εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ!

Οι φετινές εκτιμήσεις του Bloomberg, που στηρίζονται σε πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, αφορούν την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη και ένταση στις ΗΠΑ λόγω Τραμπ.
Το 2017 θα είναι χειρότερο από το 2016 είναι το γενικό συμπέρασμα!!

Ειδικά, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η πρόβλεψη είναι ότι παρά τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα τα οποία συνεχίζονται, η οικονομία συνεχίζει να καταρρέει χωρίς αυτή τη φορά να υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα.

Στο νέο οδηγό απαισιοδοξίας το αμερικανικό πρακτορείο προειδοποιεί για μια σειρά από σενάρια τα οποία περιλαμβάνουν την εκλογή της Λεπέν στη Γαλλία, την ενίσχυση της δημοφιλίας του Τραμπ και τον πόλεμό του με τους δισεκατομμυριούχους, οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Αναλυτικά τα σενάρια έχουν ως εξής:

Ο Γκρίλο, η Λεπέν, η Ελλάδα και η Μέι στην Ευρώπη

  • Η Μαρίν Λεπέν κερδίζει τις γαλλικές εκλογές. Οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρώπη και κερδίζει και αυτό.  Η Γαλλία γίνεται η δεύτερη μεγάλη χώρα μετά την Αγγλία που θα αποχωρήσει και αυτό ουσιαστικά διαλύει την ΕΕ.
  • Στην Ιταλία γίνονται εκλογές τις οποίες κερδίζει ο Μπέπε Γκρίλο των 5 αστέρων και βγάζει τη χώρα από το ευρώ.
  • Στη Γερμανία, η Ανγκελα Μέρκελ χάνει τις εκλογές και στη Βρετανία την εξουσία χάνει η Τερίσα Μέι την οποία αντικαθιστά κάποιος σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit.
  • Δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη για την Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει το άρθρο, η οικονομία της χώρας θα καταρρεύσει, όμως δεν θα υπάρξει διάσωση.

Ένταση στις ΗΠΑ

  • Το Bloomberg τονίζει πως οι πρώτες εβδομάδες Τραμπ στη εξουσία θα είναι ομαλές. Ωστόσο, παράλληλα θα υπάρξουν σημαντικές αντιδράσεις εναντίον του, ειδικά από την πολιτεία της Καλιφόρνια. Στην συγκεκριμένη πολιτεία το Bloomberg αναφέρει πως τα κινήματα θα είναι τόσο ισχυρά και οι αντιδράσεις τόσο έντονες που δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και ένα δημοψήφισμα για Calexit.
  • Η δημοφιλία του Ντόναλντ Τραμπ θα ενισχυθεί τους πρώτους μήνες της προεδρίας του, όμως η κατάργηση των πολιτικών του Ομπάμα θα δημιουργήσουν νέα κύματα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών. Ο Τραμπ θα προσπαθήσει να ανακόψει τη λαϊκή οργή, την ίδια ώρα που το ράλι που θα πραγματοποιήσουν οι μετοχές των τραπεζών, των μεταλλευτικών εταιρειών και των ασφαλιστικών τους πρώτους μήνες, θα γυρίσει μπούμερανγκ και οι μετοχές των Google, Facebook και Apple θα δεχτούν σοβαρό πλήγμα καθώς ο πόλεμος μεταξύ Trump και δισεκατομμυριούχων θα ενταθεί.

Οι ΗΠΑ ενάντια στον υπόλοιπο πλανήτη

  • Δεν είναι απίθανο οι ΗΠΑ να αποφασίσουν τελικώς να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ, κάτι που θα προκαλέσει ντόμινο παγκοσμίων εξελίξεων.
  • Μία από αυτές ίσως να είναι η εκ νέου «ψυχρότητα» στις σχέσεις ΗΠΑ – Κούβας, αλλά και ένας επίσημα κηρυγμένος οικονομικός πόλεμος με την Κίνα.
  • Παράλληλα, η έξοδος των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ θα αφήσει ανοιχτό το πεδίο στη Ρωσία για εγκαθίδρυση δικών της συστημάτων και επιρροών τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Συρία.
  • Η Βόρεια Κορέα προχωρά στην κατασκευή πυραύλου, ικανού να χτυπήσει τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Οι πολιτικές Τραμπ «βουλιάζουν», αναγκάζοντάς τον να στραφεί στην Κίνα και να την ικετεύσει για τη βοήθειά της.

 

Related Post

Δίδυμοι Θρύλοι

Posted by - 05/11/2015 0
Η ιστορία των πιο διάσημων μαφιόζων της Βρετανίας, του Ρέτζι και του Ρόνι Κρέι, που μεσουράνησαν στο Λονδίνο της δεκαετίας…
Comodo SSL