Συμβουλές από έναν … διάσημο διαρρήκτη!

190 0

Ο 65χρονος Walter T. Shaw είναι ο πιο διάσημος διαρρήκτης που έχει περάσει από τις Η.Π.Α. μέχρι σήμερα. Το F.B.I. του έχει προσάψει πάνω από 3.000 διαρρήξεις και κλοπές κοσμημάτων στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 που απέφεραν σε αυτόν και τη συμμορία του κέρδος $70 εκ. Ο Shaw δεν είχε πιαστεί ποτέ επ` αυτοφώρω αλλά έχει εκτίσει ποινή 11 ετών αφού τον κατέδωσε στις αρχές μέλος της συμμορίας του. Ο δεύτερος πιο πετυχημένος διαρρήκτης (ο πρώτος φανταζόμαστε παραμένει ασύλληπτος και άγνωστος) έχει αλλάξει καριέρα και έχει γράψει και βιβλίο προσφέροντας συμβουλές προστασίας ώστε να μην πέσετε θύματα κάποιου πρώην συναδέλφου του.

1.Ενεργοποίησε τον συναγερμό σου!

Ο Walter T. Shaw τονίζει πως πρέπει να έχουμε τον συναγερμό μας συνεχώς ενεργοποιημένο. Επίσης αναφέρει πως πρέπει να έχουμε ενδείξεις πως το σπίτι μας παρακολουθείται όχι μόνο στην κύρια είσοδο αλλά και στην πίσω πόρτα αν μένουμε σε μονοκατοικία.

Ο ίδιος και η ομάδα του ποτέ δεν χρησιμοποιούσαν την κύρια είσοδο για να διαρρήξουν ένα σπίτι. Οι αστυνομικοί έρχονταν πάντα από την κύρια είσοδο και ήταν περιττό ρίσκο να διακινδυνεύσουν να τους συναντήσουν. Για την ενεργοποίηση του συναγερμού αναφέρει:

Οι κάτοικοι δεν ενεργοποιούν τον συναγερμό όταν είναι σπίτι και αυτό είναι τρέλα. Γιατί να μην επιλέξεις την ασφάλεια αφού πολλοί εγκληματίες θα πραγματοποιήσουν μια διάρρηξη ακόμα και αν είσαι σπίτι; Για την ακρίβεια, το 90% των σπιτιών που διαρρήξαμε είχε συναγερμό που δεν ήταν ενεργοποιημένος

2. Σταμάτα να φλυαρείς…

Τα θύματα του Shaw, μοιράζονταν άκριτα με αγνώστους δυνητικά επικίνδυνες πληροφορίες όπως ένα ταξίδι που είχαν κανονίσει χωρίς να αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα που είχαν οι πληροφορίες αυτές για έναν διαρρήκτη και τον κίνδυνο που ελλόχευε. Πολλοί από τους αποδέκτες των πληροφοριών ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότες του Shaw. Οι διαρρήκτες έχουν παντού δίκτυα από πληροφοριοδότες. Όσο καλύτερος είναι ο διαρρήκτης, τόσο πιο εκτενές και αξιόπιστο είναι το δίκτυο που συντηρεί. Μερικοί από τους καλύτερους πληροφοριοδότες του ίδιου ήταν κομμώτριες, επαγγελματίες που τοποθετούσαν χαλιά και τραπεζοϋπάλληλοι.

Αυτοί οι επαγγελματίες συνήθως μάθαιναν από το ίδιο το μελλοντικό θύμα για ένα επικείμενο ταξίδι και μας έδιναν λεπτομέρειες κάνοντας το σχέδιο μας να χτυπήσουμε ένα σπίτι παιχνιδάκι.

Σήμερα βέβαια οι διαρρήκτες δεν χρειάζεται να επενδύουν σε δίκτυα επικοινωνίας για να μαθαίνουν πότε θα λείπουμε σε διακοπές ή σε επαγγελματικά ταξίδια γιατί δυστυχώς τους ενημερώνουμε εμείς οι ίδιοι χωρίς να το ξέρουμε!

3. Διαρρήξεις γίνονται και την μέρα

Μας φαίνεται απίθανο το ενδεχόμενο κάποιος να προσπαθήσει να σπάσει την πόρτα μας ή να σκαρφαλώσει στο παράθυρο κατά την διάρκεια της μέρας που υπάρχει άπλετο φως γιατί φανταζόμαστε πως θα χρειαστεί χρόνο, θα κάνει φασαρία και θα είναι εύκολο να εντοπιστεί. Ο Shaw όμως λέει πως ένας επαγγελματίας διαρρήκτης χρειάζεται λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα για να παραβιάσει μια κλειδαριά και συμπληρώνει πως οι μέρες είναι ιδανικές για διαρρήξεις γιατί οι κάτοικοι είναι στις δουλειές τους ενώ όποιος/α ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού, είναι πιθανό να είναι έξω για να πληρώσει λογαριασμούς, να είναι στο super market ή να τακτοποιεί άλλες εξωτερικές υποθέσεις.

4. Φτιάξε το κουδούνι σου

Ο Shaw αναφέρει πως πολλοί εγκληματίες χτυπάνε κουδούνια για να ελέγξουν αν είναι κανείς στο σπίτι. “Οι διαρρήκτες και ιδιαίτερα οι απελπισμένοι τοξικομανείς συνηθίζουν να χτυπάνε κουδούνια για να βλέπουν ποιος είναι σπίτι” λέει.

Εάν δεν πάρουν απάντηση στο κουδούνι γιατί αυτό είναι χαλασμένο ή γιατί δεν το ακούμε, είναι πιθανόν να συνεχίσουν με την διάρρηξη και να τους βρούμε μπροστά μας μέσα στο σπίτι μας. “Ένα άδειο σπίτι είναι πρόσκληση για να δράσει ένας εγκληματίας” συμπληρώνει ο ίδιος.

Related Post

4 Οκτωβρίου – Παγκόσμια ημέρα των ζώων

4 Οκτωβρίου – Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Posted by - 29/12/2014 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL