Σε ποιο θρανίο καθόσουν στο σχολείο? Μάθε τι φανερώνει αυτό για σένα…

316 0

“Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο, καθόσουνα στο διπλανό θρανίο” τραγουδούσε ο Πασχάλης την δεκαετία του ‘70, σε ένα τραγούδι που αποτυπώνει την ανεμελιά των σχολικών χρόνων.
Αυτό το άρωμα και άλλα πολλά μαζί μπορεί να «μυρίσει» κανείς ακόμα και τώρα πηγαίνοντας στους σχολικούς διαδρόμους, μπαίνοντας στις αίθουσες και κοιτάζοντας τα θρανία… ένα άρωμα που δεν χάνει ποτέ την ένταση του και τη γοητεία του!

Το θρανίο ήταν το αντικείμενο που πλήρωνε περισσότερο από όλα την βαρεμάρα και την ανία των μαθητικών μας χρόνων και όχι μόνο… τους έρωτες, τα συναισθήματα μας, το θυμό μας και τόσα άλλα ακόμα.
Πάνω σε αυτά έγραφαν οι πρωϊνοί, για να τους απαντήσουν οι απογευματινοί για να ξεκινήσει έτσι μία ιδιότυπη σχέση, ανάμεσα σε μαθητές που πιθανότατα να μην γνωρίζονταν και τελικά να μην γνωρίστηκαν ποτέ. Πέρασαν όμως από τα ίδια θρανία…!
Πάνω σε αυτά γράφαμε τα σκονάκια, (αν και οι καθηγητές ήταν τα πρώτα που κοιτούσαν κάνοντας την φαντασία μας να φτάνει μακριά προκειμένου να βρεθεί η σωστή κρύπτη για τα αγαπημένα μας σκονάκια) … Πάνω στα θρανία γράφαμε ακόμα και την πείνα μας («πεινάω» με κεφαλαία κιόλας), ή εναντιωνόμασταν στο ίδιο το σχολικό σύστημα.
Γράφαμε την αγαπημένη μας ομάδα, τα αγαπημένα μας συγκροτήματα, τα σχετικά “γαλλικά” … γράφαμε κωδικοποιημένα το όνομα του αγοριού (ή του κοριτσιού) που μας άρεσε, ακόμα και την ημερομηνία της σχέσης που ξεκινούσαμε ελπίζοντας πως κάθε αγάπη θα κρατήσει για πάντα (Γ+Α 2/10/2005 Love 4 ever και καρδούλες).

Ένας ολόκληρος κόσμος ήταν το θρανίο μας, γι’ αυτό και δεν ήταν καθόλου τυχαίο που μας ενοχλούσε όταν βρίσκαμε άλλο θρανίο στην θέση του δικού μας (όπως για παράδειγμα γινόταν καμιά φορά μετά από τις εκλογές).

Όσο για την επιλογή της θέσης μας…! Κομβικό σημείο, μεγίστης σημασίας και αδιαπραγμάτευτο! Πόση χαρά όταν προλαβαίναμε το θρανίο που ήταν στην ιδανική θέση για εμάς και πόση μαυρίλα όταν τον προλάβαινε κάποιος άλλος!! Και ακόμα χειρότερα … να είσαι ο τύπος του τελευταίου θρανίου και να βρεθείς παρά τη θέληση σου στο πρώτο … (κατάρα)!

Επί τη ευκαιρία, ας δούμε μαζί τα αποτελέσματα μιας mini έρευνας σχετικά με το τι φανέρωνε για τον χαρακτήρα μας, η θέση που επιλέγαμε μέσα στην σχολική τάξη.

Μπροστά
Φιλόδοξος, σου αρέσει να ρισκάρεις και να δουλεύεις πολύ. Δεν αφήνεις τίποτα να σε σταματήσει αν θέλεις να πετύχεις κάτι.
Το παρελθόν σου, καλό ή κακό, δεν σε επηρεάζει ποτέ.
Ακόμη κι αν δεν έχεις καταφέρει κάτι σπουδαίο, είσαι από εκείνους που θα πετύχουν και θα γελάσουν τελευταίοι.

Δεύτερη Σειρά
Είσαι άνετος με τους ανθρώπους και σου αρέσουν οι μεγάλες παρέες.
Θα έχεις καλή τύχη και θα κερδίζεις πολλές φορές περισσότερα από όσα διεκδίκησες. Μη φοβάσαι το μέλλον, την σκληρή δουλειά και τις αλλαγές.

Στην Μέση
Είσαι εξωστρεφής, κοινωνικός και έτοιμος πάντα για περιπέτειες! Πολλές φορές λειτουργείς ως συνδετικός κρίκος στους ανθρώπους και σε εμπιστεύονται σε πολλά τους προβλήματα για να δώσεις λύσεις και συμβουλές.

Τελευταίο Θρανίο
Σου αρέσει να απομονώνεσαι από τους υπόλοιπους και να παρατηρείς. Είσαι τελειομανής, νοιάζεσαι για τα συναισθήματα των άλλων και τις περισσότερες φορές δεν εκφράζεις το θυμό σου για να μην δημιουργήσεις φασαρίες.

Related Post

Ψυχολογικό τεστ: Εσείς ποιο μάτι προτιμάτε;

Posted by - 27/03/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…

Η πόλη που αλλάζει: Ένα συγκινητικό βίντεο για την Αθήνα

Posted by - 22/07/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL