Πώς το Πνεύμα επηρεάζει την Υγεία του Σώματος;

287 0

Θα έχουμε παρατηρήσει πως πριν από κάθε δική μας δημιουργία έχει προηγηθεί μια χρονική περίοδος όπου «ονειρευόμαστε», «εμπνεόμαστε» σχετικά με κάτι που θέλουμε να δημιουργήσουμε, να γράψουμε, να ερωτευτούμε, να μαγειρέψουμε, να κάνουμε ένα παιδί. Και για την τελευταία περίπτωση ο σοφός λαός λέει: «κοίταζε όμορφα παιδιά για να γίνει και το δικό σου όμορφο».

Η λέξη έμπνευση περιέχει όλη την αλήθεια αυτής της λειτουργίας και προέρχεται από τις λέξεις: εν και πνεύμα. Το νόημα που κρύβεται πίσω από αυτές τις λέξεις, που οι πρόγονοί μας γνώριζαν πολύ καλά, είναι ότι αυτό που δημιουργούμε, ευχάριστο ή δυσάρεστο, έχει τις ρίζες του, προέρχεται από το πνευματικό επίπεδο. Η σύλληψη της ιδέας γίνεται στα λεπτά επίπεδα και η πραγματοποίηση, η υλοποίηση γίνεται στην πυκνή ύλη.
Έτσι, λοιπόν, και η δημιουργία μιας αρρώστιας ακολουθεί την ίδια πορεία. Μα, θα μου πείτε, είναι δυνατόν να θέλει κάποιος άνθρωπος να πάθει ένα ατύχημα ή ν’ αρρωστήσει; Και συνεχίζω, είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να έχει τη δύναμη να θεραπεύσει οποιοδήποτε από αυτά; Και απαντώ, ΝΑΙ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ-ΊΑΣΗΣ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ. Και για να την ενεργοποιήσουμε χρειάζεται να διερευνήσουμε, να διαπιστώσουμε πως εμείς είχαμε και τη δύναμη να την φτιάξουμε, ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ, γι’ αυτό έχουμε την δύναμη να την ανακαλέσουμε. Και με αυτά που λέω δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής, αλλά να μην ξεχνάμε πως είμαστε δημιουργοί του τρόπου της ζωής μας, της ευτυχίας μας ή της δυστυχίας μας. Άρα έχουμε τη δύναμη και να τον αλλάξουμε.

Ξέρω πως είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι εμείς ορίζουμε την κατάσταση της υγείας του σώματός μας, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα του τρόπου που μεγαλώσαμε και δεν αναγνωρίζουμε τις τεράστιες δυνάμεις που έχουμε μέσα μας.

Σοφία Φώτεινα

* Η Σοφία Φώτεινα δούλεψε για οκτώ χρόνια ως νηπιαγωγός, με τη μέθοδο του Καφέ Σχολειού, όταν κατάλαβε ότι οι μεγάλοι δάσκαλοι των παιδιών είναι οι γονείς τους. Διέκοψε τη λειτουργία του παιδικού σταθμού και δημιούργησε Σχολή Γονιών μέσα στο Καφέ Σχολειό που υπήρξε έμπνευση και της προσωπικής ανάπτυξής της, και λειτούργησε για 38 χρόνια σαν ολιστική οικογενειακή θεραπεύτρια (για το σώμα, το ψυχο-διανοητικό και το πνευματικό επίπεδο). Από το 2010 μυήθηκε στην Himalayan Yoga και σήμερα είναι Yoga Instructor (RYT 500) Himalayan Yoga Tradition, Certified by Yoga Alliance. Από τέλη Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινούν στο Καφέ Σχολειό τα καινούρια τμήματα γιόγκα για ενήλικες, παιδιά, γονείς και μωρά.
Περισσότερες πληροφορίες για την ίδια αλλά και το Καφέ Σχολειό μπορείτε να βρείτε στο: www.cafecole.gr

Related Post

Η Lara Fabian στο ΟΑΚΑ!

Posted by - 13/09/2016 0
Είναι η κορυφαία ερμηνεύτρια που από τα τέλη της δεκαετίας του 80, έχει συγκινήσει εκατομμύρια μουσικόφιλους μέσα από τα υπέροχα…

O Sivert Hoyem στο Ηρώδειο

Posted by - 25/09/2016 0
Οι παραστάσεις του Sivert Høyem στο Ηρώδειο είναι σίγουρα από τις πιο πολυαναμενόμενες, καθώς ο Sivert θα παρουσιάσει τραγούδια από…
Comodo SSL