Πώς οι μπανάνες βοηθούν στην απώλεια βάρους

158 0

[fusion_text]Αν συχνά ξεπερνάτε την κόκκινη γραμμή του βάρους σας και θέλετε να χάσετε κάποια κιλά, το σίγουρο είναι, όπως λένε οι ειδικοί, ότι με την κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών μπορείτε να το πετύχετε.

Μπορεί όμως η διατροφή σας να περιλαμβάνει όλα τα φρούτα, ακόμη κι αυτά που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως οι μπανάνες;

Η απάντηση είναι πως ναι! Μία μέτρια μπανάνα έχει περίπου 105 θερμίδες, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3 γραμμάρια φυτικές ίνες και μόλις 14 γραμμάρια σάκχαρα, αλλά και μία σειρά από θρεπτικές ουσίες. Προσοχή όμως, σε σύγκριση με άλλα φρούτα οι μπανάνες έχουν ελαφρώς υψηλότερες θερμίδες και υδατάνθρακες κι αν υπερβάλετε με την κατανάλωσή τους, τότε αντί να ωφεληθείτε, θα δείτε την ένδειξη της ζυγαριάς να ανεβαίνει.

Ένα έξυπνο πρόγραμμα απώλειας βάρους περιλαμβάνει τακτική άσκηση, και πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η κατανάλωση μπανάνας πριν και μετά την προπόνηση αποτελεί ιδανική πηγή καυσίμων. Ο λόγος είναι ότι οι μπανάνες είναι πλούσιες σε γλυκόζη. Η εύπεπτη γλυκόζη όχι μόνο παρέχει τη βέλτιστη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε σε μία δύσκολη προπόνηση, αλλά βοηθάει και στη γρήγορη αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων του οργανισμού.

[ΠΗΓΗ][/fusion_text]

Related Post

8 ελληνικές υπερτροφές

Posted by - 25/08/2015 0
[fusion_text]Με πληροφορίες και στοιχεία από το βιβλίο: Γνωρίστε τα ελληνικά super foods Κωνσταντίνος Ξένος, Αστερία Σταματάκη Εκδόσεις Διόπτρα Άραγε πρόκειται…
Comodo SSL