Πώς θα καταλάβετε αν μια θάλασσα είναι μολυσμένη

177 0

Μιας που το καλοκαίρι καλά κρατεί και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τις βουτιές μας σε μακρινές και κοντινές παραλίες, θα ήταν καλό να ακολουθήσουμε τις συμβουλές που δίνει το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, ώστε να αναγνωρίζουμε πότε μια θάλασσα είναι μολυσμένη.

Αυτά είναι λοιπόν τα στοιχεία που πρέπει να προσέχουμε σε μια θάλασσα:

1. Όταν η θάλασσα πρασινίζει χωρίς να πρέπει, τότε σημαίνει πως είναι γεμάτη νεκρά φύκια και πλαγκτόν.
2. Αν η επιφάνειά της ιριδίζει, τότε σημαίνει πως είναι γεμάτη με πετρέλαιο, πίσσα, λάδια ή απόβλητα βόθρων.
3. Σε περίπτωση που οι ακτές είναι γεμάτες σκουπίδια, τότε ίσως και η ίδια η θάλασσα είναι μολυσμένη.

Κάποιες φορές, στο βυθό μολυσμένων θαλασσών υπάρχουν μόλυβδος και υδράργυρος, στοιχεία που προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία.

Εφόσον οι παραπάνω συνθήκες ισχύουν…

  • Αποφύγετε να κολυμπήσετε σε νερά με βαθύ πράσινο χρώμα.
  • Επιπλέον, όπου υπάρχει λάσπη στον βυθό, μην ανακατεύεται τη θάλασσα σε εκείνα τα σημεία. Η λάσπη αποτελεί την ένδειξη ύπαρξης μόλυβδου και υδράργυρου, τα οποία με την αναταραχή του βυθού μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό σας, από το στόμα, αλλά και τους πόρους του δέρματος.

Τα μολυσμένα νερά συνήθως αποτελούν έναν τόπο γεμάτο επικίνδυνα μικρόβια, που μπορούν να προκαλέσουν στον άνθρωπο ένα πλήθος προβλημάτων υγείας, όπως οι ουρολοιμώξεις, η ενδοκαρδίτιδα, οι ενδοκοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις. Αλλά και καρκίνο της μήτρας, νεοπλασίες, καθώς και χρόνιες δερματίτιδες.

Related Post

FullMoon Party @ Bolivar w/ Mahmut Orhan!!

Posted by - 09/05/2019 0
Tο Bolivar Beach bar, υποδέχεται το Σάββατο 18 Μαΐου την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού και τι πιο ιδανικό για την…
Jedi Doctor & Bewitched @ 4th Therapy Planet Festival

Jedi Doctor & Bewitched @ 4th Therapy Planet Festival

Posted by - 09/01/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL