Πώς ένα γκράφιτι κατάφερε να οδηγήσει στη μείωση της εγκληματικότητας σε πόλη του Μεξικού

528 0

[fusion_text]Εδώ και λίγους μήνες, τα σπίτια μιας γειτονιάς στη μεξικάνικη πόλη Palmitta, έχουν καλυφθεί από φωτεινά χρώματα.

Ο δήμος και η κάτοικοι της περιοχής, συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα, που μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία, αποσκοπεί στο να φέρει πιο κοντά την κοινότητα μεταξύ της.

Η ομάδα καλλιτεχνών του δρόμου Germen Crew, που αμέσως ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, έχουν ξεκινήσει εργασίες, με τις οποίες θα δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης, που θα είναι εμφανές από διάφορα σημεία της πόλης, χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική της.Η Palmitta πλέον έχει διακοσμηθεί με γκράφιτι, που βασίζονται στα παραδοσιακά σύμβολα της, ενώ φτάνουν τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα και καλύπτουν 209 κατοικίες, στις οποίες μένουν 450 οικογένειες.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι κάτοικοι έκαναν ορισμένες συναντήσεις, ώστε να αποφασίσουν συλλογικά για το αν συμφωνούν με τις αλλαγές στα σπίτια τους, οι οποίες δεν είχαν μόνο αισθητικό χαρακτήρα, αλλά και αναμορφωτικό, μιας και μετά την εμφάνιση τους, μειώθηκε κατά πολύ η εγκληματικότητα των νέων.

Και μπορεί το έργο να έχει ολοκληρωθεί, όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στη συντήρηση του.

[/fusion_text]

Related Post

Ο Brad Pitt δεν αγαπάει την Angelina…!

Ο Brad Pitt δεν αγαπάει την Angelina…!

Posted by - 29/12/2014 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…

Έφυγε ο μεγάλος Ντάριο Φο

Posted by - 13/10/2016 0
Η Ιταλία πενθεί σήμερα για τον θάνατο του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, ηθοποιού, λογοτέχνη και νομπελίστα Ντάριο Φο. Τις τελευταίες δύο…
Comodo SSL