Ποιο είναι το μυστικό της Επιτυχίας κατά Σωκράτη

701 0

Υπάρχει μια ιστορία, που περιγράφει μια συνάντηση ανάμεσα στον Σωκράτη και τον Πλάτωνα…

Καθώς ο Πλάτωνας έκανε βόλτα ένα πρωινό με τοn δάσκαλο του Σωκράτη, τον κοίταξε βαθιά στα μάτια και τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχεις οτιδήποτε.
Ο Σωκράτης δεν απάντησε και ο Πλάτων από σεβασμό δεν επέμεινε. Λίγο πριν φτάσουν όμως στην πηγή για να πιουν νερό, δεν άντεξε και ξαναρώτησε.
Τότε ο δάσκαλος έσκυψε, ήπιε νερό και έπιασε άγρια τον Πλάτωνα από τα μαλλιά βάζοντας βίαια το κεφάλι του μέσα στη γούρνα. Λίγο πριν πνιγεί τον απελευθέρωσε. Ο Πλάτωνας τραβήχτηκε παίρνοντας βαθιά ανάσα.

Μετά από λίγη ώρα και αφού ο Πλάτων είχε συνέλθει, ο Σωκράτης είπε:
“Θα πετύχεις μόνον όταν στην επιθυμία σου βάλεις την ίδια δύναμη που έβαλες τώρα για να ζήσεις. Οι άνθρωποι Πλάτων έχουν επιθυμίες, που αν δεν γίνουν σφοδρές θα παραμείνουν μόνον φαντασιώσεις”.

Related Post

Skullbar Afterhours w/ Steve Sai

Posted by - 18/11/2016 0
Η νύχτα στην Αθήνα δεν τελειώνει ποτέ και ο χορός συνεχίζεται μέχρι αργά το πρωί... μέχρι όσο σε κρατούν τα…

Γυναίκα τρώει 20 σφουγγάρια πιάτων καθημερινά

Posted by - 16/10/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL