Ποια λάθη θέλουν οι χάκερς να κάνουμε στους κωδικούς μας…

Ποια λάθη θέλουν οι χάκερς να κάνουμε στους κωδικούς μας…

161 0

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Ποια λάθη θέλουν οι χάκερς να κάνουμε στους κωδικούς μας…Πέρα από το ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης όπως το «123456», υπάρχουν και κάποιοι κωδικοί που ναι μεν νομίζετε ότι είναι δύσκολοι, όμως είναι πολύ πιο εύκολο για τους χάκερς να τους σπάσουν απ’ ότι εσείς νομίζετε.
Όλοι οι κωδικοί θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι εύκολος στόχος για τους χάκερς, παρόλο που κάθε ένας έχει μήκος εννέα ή περισσότερους χαρακτήρες και περιέχει ένα μείγμα από γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Πώς, λοιπόν, μπορούν αυτοί οι φαινομενικά ισχυροί κωδικοί πρόσβασης να είναι τόσο αδύναμοι και πώς ένας χάκερ μπορεί να τους σπάσει;
Το πιο πιθανό είναι να τους κλέψει μέσω της παραβίασης από μία βάση δεδομένων πελατών, όπως έγινε πρόσφατα με το iCloud της Apple και το τεράστιο σκάνδαλο με yυμvές φωτογραφίες σταρ του Hollywood. Δεδομένου ότι πολλοί κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύονται με τέτοιο τρόπο που να μην μπορούν να διαβαστούν άμεσα από τους απλούς ανθρώπους, οι χάκερς χρησιμοποιούν συχνά ένα λογισμικό για τους σπάσουν.
Σε μια μελέτη του 2013 για την DARPA (Federal Defense Advanced Research Projects Agency), η εταιρεία συμβούλων ασφαλείας «KoreLogic» διαπίστωσε ότι ανάμεσα στις χιλιάδες των χρηστών του δείγματος, περίπου οι μισοί είχαν βασιστεί σε μόλις πέντε πρότυπα για να φτιάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους και το 85% είχαν βασιστεί σε μόλις 100 διαφορετικά πρότυπα.

Αυτά είναι τα τρία πιο κοινά πρότυπα που βρήκε η έρευνα ότι εμπιστεύεται η πλειοψηφία των χρηστών και που αν τα χρησιμοποιήσει κανείς, τότε ο κωδικός τους σπάει πολύ εύκολα:
Ένα κεφαλαίο γράμμα, στη συνέχεια πέντε πεζά και μετά δύο αριθμοί (Παράδειγμα: Dulith57).
Ένα κεφαλαίο γράμμα, στη συνέχεια έξι πεζά και μετά δύο αριθμοί (Παράδειγμα: Abugmar64).
Ένα κεφαλαίο γράμμα, στη συνέχεια τρία πεζά και μετά τέσσερις αριθμοί ( Παράδειγμα: Itio1981).

Ποια είναι τα λάθη που κάνετε:
Ξεκινάτε με ένα κεφαλαίο γράμμα και συνεχίζετε με πεζά γράμματα.
Όταν ένας κωδικός πρόσβασης δεν είναι αρκετά μακρύς, προσθέτετε ένα με δύο τυχαία γράμματα.
Βάζετε αριθμούς, δύο ή τέσσερις, πριν ή μετά από τα γράμματα.
Όταν ένας ειδικός χαρακτήρας απαιτείται, χρησιμοποιείτε το θαυμαστικό (!) και κυρίως το βάζετε στο τέλος.
Δεν χρησιμοποιείτε δύο ειδικούς χαρακτήρες στον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Πώς να δημιουργήσετε πιο ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης:
Αποφύγετε να ξεκινά ο κωδικός πρόσβασης σας με ένα κεφαλαίο γράμμα ή ίσως ακόμη και χωρίς κάποιο γράμμα.
Δημιουργήστε ένα αρκτικόλεξο, χρησιμοποιώντας το πρώτο γράμμα κάθε λέξης σε πρόταση που δεν θα ξεχάσετε. Παράδειγμα: t2cmlp,@yh από το «Try to crack my latest password, all you hackers» (σσ: Προσπαθήστε να σπάσετε τον τελευταίο κωδικό μου, όλοι εσείς οι χάκερς).
Αντισταθείτε στη φυσική τάση να χρησιμοποιείτε βασικές λέξεις και φράσεις.
Βάλτε πολλούς ειδικούς χαρακτήρες στον ίδιο κωδικό πρόσβασης.
Μην βάζετε τους αριθμούς τον έναν δίπλα στον άλλο.

Πηγή : e-radio.gr[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Related Post

Comodo SSL