Ποια είναι η ιδανική ώρα να κάνεις sex σύμφωνα με την ηλικία σου…;

547 0

 

Ποια είναι η ιδανική ώρα για σεξ; Οι ειδικοί απαντούν ότι η κατάλληλη ώρα για χάδια και φιλιά δεν είναι η ίδια για κάθε ηλικία.
Μπορεί το σεξ να είναι μία αυθόρμητη πράξη, όμως το ανθρώπινο σώμα έχει άλλη άποψη, γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη μελέτη ερευνητών της Οξφόρδης.

Με βάση τον κιρκάδιο ρυθμό – τις αλλαγές, δηλαδή, που συντελούνται στο σώμα από το φως της ημέρας – κάθε ηλικία έχει μία ιδανική ώρα για σεξ.
Το βιολογικό ρολόι του ανθρώπου, όπως επισημαίνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι αυτό που καθορίζει την κατάλληλη ώρα για ερωτικές συνευρέσεις.

Το σεξ είναι ιδανικό για τη νεολαία (20 ετών) στις τρεις το μεσημέρι.
Όχι γιατί τότε ξυπνούν οι περισσότεροι νέοι όταν το προηγούμενο βράδυ έχουν ξενυχτήσει και το πρωί δεν έχουν υποχρεώσεις, αλλά γιατί η ορμόνη της αφύπνισης υπερτερεί σε σχέση με την ορμόνη του ύπνου, τη μελατονίνη.
Όπως εξηγεί ο ερευνητής Πόλε Κέλεϊ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης , η λίμπιντο στους νέους κορυφώνεται τις μεσημεριανές ώρες. Βεβαίως οι νέοι αυτής της ηλικίας έχουν διάθεση για σeξ όλες τις ώρες, αφού είναι ενεργητικοί όλο το 24ωρο, προσθέτει.

Για την ηλικία των 30, η «χρυσή» ώρα για σeξ είναι το πρωί.
Η κατάλληλη ώρα ερωτικής συνεύρεσης για τους 30ρηδες είναι αφότου ξυπνήσουν, σχεδόν με τη… τσίμπλα στο μάτι.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σεξ στην ηλικιακή αυτή κατηγορία είναι ιδανικό στις 8.20 το πρωί, αφού το φως της ημέρας κάνει «ταύρους» στο κρεβάτι τους άνδρες εκτοξεύοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης και στις γυναίκες ενεργοποιεί την περιοχή του υποθάλαμου, μια περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει μια πληθώρα λειτουργιών, από την ανάπτυξη μέχρι το μεταβολισμό και την αναπαραγωγή.

Στη ηλικία των 40, το σeξ είναι ιδανικό τη νύχτα.
Όχι επειδή όλη την ημέρα οι ρυθμοί είναι έντονοι, αλλά γιατί τότε αποδίδει το σώμα καλύτερα στα ερωτικά χάδια. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η καλύτερη ώρα για τους 40ρηδες είναι στις 11 το βράδυ, καθώς η ορμόνη της ωκυτοκίνης που απελευθερώνεται από έναν οργασμό εξασφαλίζει έναν καλό ύπνο.

Για την ηλικία των 50, η καλύτερη ώρα για χάδια και φιλιά είναι στις 10 το βράδυ, αφού οι υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν χρόνο για χάσιμο στο…κρεβάτι.

Για την ηλικία των 60 , η ιδανική ώρα για να απολαύσετε στο κρεβάτι τον σύντροφό σας είναι στις 8 το βράδυ και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, καλό θα είναι να παρεμβάλλεται ένα χρονικό διάστημα μεταξύ του δείπνου και του ύπνου κι αυτό γιατί, μετά από έναν οργασμό, απελευθερώνεται η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που, μεταξύ άλλων, «ξυπνά» τον οργανισμό .

Και στην ηλικία των 70, ισχύει ότι και στους 60ρηδες.
Το να κάνει κανείς σeξ στις 8 το βράδυ, βοηθά στη χαλάρωση του σώματος πριν τον ύπνο.

Related Post

Να μάθεις να φεύγεις…

Posted by - 24/03/2016 0
Να μάθεις να φεύγεις ... Από την ασφάλεια τρύπιων αγκαλιών ... Από χειραψίες που σε στοιχειώνουν ... Από την ανάμνηση…

Τελειώνοντας πάνω στο … φιλμ!!

Posted by - 20/09/2015 0
Τελειώνοντας πάνω στο φιλμ λοιπόν και να μερικοί σινεφίλ ιστορικοί οργασμοί, που κάθε άνθρωπος που σέβεται τον οργασμό του, εεε;;…

Ο θρυλικός Paul Van Dyk στο Bolivar

Posted by - 14/07/2017 0
Ένας αληθινός super star DJ & producer που έχει επηρεάσει και καθορίσει την ηλεκτρονική σκηνή όσο λίγοι, θα βρεθεί έπειτα…

Till the Sun Rises…!

Posted by - 28/08/2016 0
Τη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και μπαίνουμε για τα καλά στη νέα σεζόν με τους Κλεοπάτρα Φυντανίδου και…
Comodo SSL