Ποια είναι η Ημερομηνία που Χωρίζουν οι περισσότεροι;

310 0

Εάν σχεδιάζεις να περάσεις τις γιορτές στην θαλπωρή του σπιτιού σου, αγκαλιά με το ταίρι σου, ίσως πρέπει να ετοιμάσεις άμεσα ένα εφεδρικό σχέδιο… ειδικά αν τα πράγματα μεταξύ σας δεν πηγαίνουν και πολύ καλά, αν έχετε αρχίσει να βαριέστε, ή αν υπάρχουν στο μυαλό σας δεύτερες σκέψεις…

Ο ιστότοπος Information is Beautiful, που ανέλυσε ενημερώσεις status και αναρτήσεις στο Facebook που αναφέρονται σε χωρισμό, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι δεσμευμένοι επιλέγουν να «το διαλύσουν» πριν από τα Χριστούγεννα και πιο συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου.

Φυσικά, εννοείται πως αναφερόμαστε σε ζευγάρια που η σχέση τους έχει τα προβληματάκια της και ο χωρισμός θα ερχόταν αργά ή γρήγορα. Όπως και να έχει πάντως,  η επιλογή μιας ημερομηνίας που είναι τόσο κοντά στις πιο έντονες γιορτές του δυτικού κόσμου, φανερώνει μια συγκεκριμένη νοοτροπία.

Η λάμψη των Χριστουγέννων μάς δίνει τη ψευδαίσθηση, ότι τα γλέντια και οι χαρές των ημερών, οι συχνές συναντήσεις με τους φίλους και η αυξημένη διάθεση για φλερτ που υπάρχει έτσι κι αλλιώς αυτές τις ημέρες, θα χρυσώσουν το χάπι και ο χωρισμός θα ειναι μια πιο εύκολη υπόθεση…  Αυτή η ψευδαίσθηση λοιπόν, είναι που δίνει την ώθηση για να επιλέξει κάποιος την αποδέσμευση. Αλλά όπως είπαμε και νωρίτερα, κανείς δε χωρίζει απλά και μόνο επειδή το ημερολόγιο δείχνει 11 Δεκέμβρη! Ο χωρισμός θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς.

Κι ίσως τελικά η 11η του Δεκέμβρη να είναι μια καλή επιλογή ημερομηνίας, καθώς -από την μία- οι γιορτές όντως μάς αποπροσανατολίζουν, και από την άλλη η έναρξη μιας νέας χρονιάς με νέες βάσεις που θα καθορίσουν ένα νέο ξεκίνημα ζωής, με κύρια συστατικά τον αυτοσεβασμό και την εσωτερική μας ηρεμία, αλλά και την αναζήτηση των τρόπων και των ανθρώπων εκείνων που θα μάς κάνουν πιο ευτυχισμένους, να έχει μια ισχυρή σημειολογία.

alone, miss, and black εικόνα

Related Post

Kiko Navarro | Sat. 1st July @ Bolivar

Posted by - 18/06/2017 0
Ο Ιούλιος μπαίνει δυναμικά από την πρώτη κιόλας μέρα και το Σάββατο 1η του μήνα αναλαμβάνει τα decks του Bolivar…
Comodo SSL