Ο Timewarp στο 5 Years Anniversary event της Enter (συνέντευξη)

247 0

Ο Timewarp, (κατά κόσμον Άγγελος Στούμπος), είναι ένα ακόμη παράδειγμα καλλιτέχνη, στην προκειμένη περίπτωση μουσικού, που πρώτα αναγνωρίστηκε στο εξωτερικό.

Όντας μουσικός παραγωγός για πάνω από 27 χρόνια, ο Timewarp είναι Sound και Mastering Engineer σε άλλους μουσικούς, ενώ έχει παραχωρήσει δικαιώματα της μουσικής του σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες.
Με κομμάτια του να συμπεριλαμβάνονται σε διεθνείς πασίγνωστες μουσικές συλλογές και βινύλια, έχει εμφανιστεί σε πληθώρα events στην Ελλάδα και έχει κερδίσει επάξια την συμμετοχή του σε Festivals του εξωτερικού (όπως το Spring Free στην Αυστρία, όπου έπαιξε δίπλα στους Gilles Peterson και Quantic Soul Orchestra, στην Κροατία στο San Pelegrino Festival με Dimitri from Paris και Smoove & Turell και Βραζιλία στο Tibe Festival), ενώ έχει κάνει και αμέτρητα Guestings σε Clubs ανά την Ευρώπη και όχι μόνο.

O Timewarp έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και γρήγορα χρίστηκε ως “ο κορυφαίος Έλληνας Nu-Funkster” από σπουδαία ονόματα του χώρου, όπως οι Graig Charles (BBC), Mo’Horizons, Dublex Inc., Deep Dive Corporation, All Good Funk Alliance, Fort Knox Five, Parov Stelar (Etage Noir) και άλλοι.

Ο THNX Radio και το thnx.gr εξασφάλισαν για εσάς μια αποκλειστική συνέντευξη του Timewarp, με αφορμή την εμφάνιση του στο 5 Years Anniversary Event της Enter Events, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Fuzz.

Ας τον γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα μέσα από τη συνέντευξη, που παραχώρησε στη Joanna Arbi... αν και -για να είμαστε ειλικρινείς- ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις έναν καλλιτέχνη είναι μέσα από το έργο του…

Όταν μιλάω με ανθρώπους, που ασχολούνται με την μουσική, θέλω πάντα να μαθαίνω πως αποφάσισαν να ασχοληθούν μαζί της, τι τους ώθησε στην ουσία…
Πάντα μου άρεσε η μουσική, από όσο με θυμάμαι δηλαδή, με πήρε μαζί της χωρίς καν να το καταλάβω και να το προσπαθήσω.

Όταν ήσουν μικρός τι όνειρα είχες για τον ενήλικο εαυτό σου; Το φανταζόσουν ότι θα γινόσουν αυτός που είσαι σήμερα;
Ναι πολλά όνειρα, αλλά είχα πάντα έντονα το μουσικό μικρόβιο μέσα μου. Μου έκανε το κλικ και προχώρησα, ήταν πάντα κάτι που με άγγιζε σε βάθος.

Και ο τωρινός Άγγελος, πως φαντάζεται τον εαυτό του 10-15 χρόνια μετά;
Ε, σίγουρα 15 χρόνια μεγαλύτερος και ελπίζω σοφότερος.

Το όνομα Timewarp πως προέκυψε; Σημαίνει κάτι για σένα;
Το Timewarp ήρθε μέσα από την περιέργεια μου για το διάστημα και τα ταξίδια στον χώρο-χρόνο.

Τι εκφράζεις μέσα από την μουσική σου;
Με την μουσική μου εκφράζω ότι αισθάνομαι και ενδεχομένως ότι θα ήθελα να αισθανθώ.

Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές; Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θαυμάζεις μακράν από οποιονδήποτε άλλο;
Οι μουσικές επιρροές μου είναι πολλές και ιδιαίτερα από την ηλεκτρονική μουσική σκηνή στα τέλη του 80 και των 90’s. Πάντα θαύμαζα τους Stereo MC’s.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των καλλιτεχνών / μουσικών παραγωγών, που «στεγάζονται» στην Timewarp Music και την Kraak Records;
Το κριτήριό είναι ένα και πολύ βασικό! Μουσικότητα μαζί με σωστή αισθητική που να μην βασανίζει τα αφτιά μου! Και πιο συγκεκριμένα στην Timewarp Music υπάρχει σαν κύριος άξονας το οργανικό στοιχείο π.χ πιο Funk, Disco, Dub και Groove μουσικές ενώ στην Kraak το κριτήριο είναι πιο ανοιχτό για πιο ηλεκτρονικό ήχο.

Με εντυπωσιάζει πολύ το project της Katakana Edit , όπου αν δεν κάνω λάθος, επαναφέρει με μοντέρνο τρόπο παλιές μουσικές… Για πες μας λίγα λόγια…
To project έγινε από την ανάγκη για κάτι καινούριο που θα έδινε νέα πνοή σε πολύ παλιά, άγνωστα και μη, κομμάτια, ώστε να φρεσκαριστούν με μοντέρνα beats στο σήμερα και να μπορούμε να τα παίζουμε στα σετ μας. Και πάνω από όλα με αγάπη και σεβασμό στα original.

Υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί στην σκηνή που εκπροσωπείς;
Οχι.

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις και να κάνεις κάτι άλλο; Και αλήθεια, τι θα μπορούσες να κάνεις, αν όχι μουσική;
Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Και ελπίζω να μην χρειαστεί να το σκεφτώ! Δεν μου αρέσει σαν ιδέα…!

Θυμάσαι την πρώτη φορά που έπαιξες μπροστά σε μεγάλο κοινό; Πως ένιωσες;
Ε, ήταν λίγο δύσκολο να βλέπεις πάρα πολύ κόσμο κάτω από την σκηνή, πολύ τρακ μιλάμε, αλλά παίζοντας μουσική μετά από λίγο το ξεπέρασα ή μάλλον το ξέχασα…

Και πως νιώθεις, που θα πάρεις μέρος στο μεγάλο επετειακό event της Enter, γιατί από ότι ξέρω είσαι επιλεκτικός στις εμφανίσεις σου…
Ναι είμαι, προτιμώ λίγες και καλές εμφανίσεις, ώστε να έχει νόημα.. Νιώθω πολύ ωραία που δίνεται αυτή η ευκαιρία να μοιραστούμε τα Decks σε ένα μεγάλο event. Ακόμα πιο χαρούμενος γιατί θα παίξω back2back με τον πολύ καλό φίλο και εξαιρετικό μουσικό RSN. Event τέτοιου τύπου τα χρειαζόμαστε στην χώρα μας.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;
Ετοιμάζω το νέο άλμπουμ μου και ελπίζω θα είναι έτοιμο κάπου στης αρχές του 2017.

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η εξέλιξη της μουσικής; Κι αλήθεια, πιστεύεις ότι οι παγκόσμιες εξελίξεις μπορούν να επηρεάσουν την μουσική του μέλλοντος;
Δύσκολο να κάνουμε τέτοιες προβλέψεις, το σίγουρο είναι ότι νέα μοντέλα θα αναπτυχθούν, ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από την μουσική, καλώς η κακώς, βρίσκεται μια τεράστια βιομηχανία. Οπότε είναι επιρρεπής σε όποια παγκόσμια εξέλιξη αρνητική ή και θετική…

Και κλείνοντας, ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιο νεότερο που θέλει να ακολουθήσει τον δικό σου δρόμο;
Να μην το βάζει κάτω, με αγάπη και μεράκι όλα γίνονται σιγά-σιγά, θέλει πολύ υπομονή, επιμονή και καθημερινή προσπάθεια, αλλά στο τέλος όλα γίνονται αρκεί να πιστεύεις πραγματικά.

Ο Timewarp, είναι δοσμένος στην μουσική, πειθαρχημένος και συνεπής στις απαιτήσεις της.
Όταν τον βλέπεις, ξέρεις πως έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που η αγάπη του για την μουσική τον ώθησε να ασχοληθεί μαζί της, όχι μόνο γιατί μέσα από αυτήν βρήκε ένα ιδανικό μέσο έκφρασης, όχι μόνο γιατί ως καλλιτέχνης που είναι, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτήν, αλλά και με σκοπό την υποστήριξη και την προώθηση αξιόλογων καλλιτεχνών, ώστε οι κερδισμένοι στο τέλος να είναι μόνο το κοινό και η μουσική.

enter_cover

Related Post

Comodo SSL