Ο Ρόλος του Νερού στην Καρδιακή Προσβολή!

252 0

Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό για την υγεία μας. Γνωρίζουμε όμως τα πραγματικά του οφέλη; Γνωρίζουμε από πόσα μπορεί να μας γλιτώσει η συνήθεια του να πίνουμε νερό;

Έχει τύχει να ακούσουμε κάποιους γνωστούς μας να λένε, ότι δεν πίνουν τίποτα πριν πάνε για ύπνο, διότι θα πρέπει να ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. ΛΑΘΟΣ!

Ωστόσο η απορία εξακολουθεί να υφίσταται : Γιατί οι άνθρωποι ουρούν τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Η βαρύτητα κρατά το νερό στο κάτω μέρος του σώματός μας όταν είμαστε σε όρθια θέση (πόδια πρήζονται). Όταν ξαπλώνουμε και το κάτω μέρος του σώματος (πόδια κλπ) είναι στο ίδιο επίπεδο με τα νεφρά, είναι τότε που τα νεφρά απομακρύνουν το νερό, επειδή είναι ευκολότερο.


Ας δούμε ποιες είναι οι κατάλληλες στιγμές για να πιούμε νερό, σύμφωνα με τους καρδιολόγους:

Πίνοντας λοιπόν νερό σε μία συγκεκριμένη ώρα του 24ωρου μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητά του στο σώμα. Έτσι:
# 2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα – βοηθούν στην ενεργοποίηση των εσωτερικών οργάνων
# 1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα – βοηθάει την πέψη
# 1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο – βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
# 1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο – αποτρέπει εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή και προφυλάσσει από κράμπες των ποδιών! (Τα πόδια έχουν ανάγκη ενυδάτωσης όταν παθαίνουν κράμπες)!


Μιλώντας για καρδιακή προσβολή, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες καρδιακές προσβολές συμβαίνουν στην ημέρα, γενικά μεταξύ 6 πμ και του μεσημεριού.
Έχοντας ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν η καρδιά πρέπει να είναι πλέον σε ηρεμία, σημαίνει ότι κάτι ασυνήθιστο συνέβη.

Είναι καλό επίσης να γνωρίζουμε, ότι υπάρχουν και άλλα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, εκτός από τον πόνο στο αριστερό χέρι. Όπως το σύμπτωμα ενός έντονου πόνου στο πηγούνι,  ναυτία και μεγάλη εφίδρωση.
Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να είμαστε απόλυτοι με τα συμπτώματα, γιατί μπορεί κάλλιστα κάποιο απο αυτά να απουσιάζει… ακόμα και το πολύ βασικό σύμπτωμα του πόνου στο στήθος! 


Εάν συμβεί να ξυπνήσετε από πόνο στο στήθος κάνετε το εξής αμέσως:
Διαλύστε δύο ασπιρίνες στο στόμα σας και καταπιείτε τις με λίγο νερό.
Στη συνέχεια: Καλέστε το 166 και τηλεφωνήστε σε ένα γείτονα ή ένα μέλος της οικογένειας που ζει πολύ κοντά. Πείτε “καρδιακή προσβολή!” και αναφέρετε ότι έχετε πάρει 2 ασπιρίνες.
Καθίστε σε μια καρέκλα ή καναπέ κοντά στην εξώπορτα και περιμένετε για την άφιξή του 166 και …
Μην ξαπλώνετε!


Ένας καρδιολόγος δήλωσε ότι εάν κάθε πρόσωπο προωθήσει αυτή την είδηση, ίσως μια ζωή θα μπορούσε να σωθεί!
Προωθείστε και σεις αυτό το άρθρο. Μπορεί να σώσει ζωές!

7852c70d12f9f74001eb44cb39d01028_xl

Related Post

Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας!

Posted by - 29/06/2016 0
Η σεναριογράφος του «Εξωγήινου» διασκευάζει με ντισνεϊκή προσοχή ένα παραμύθι του Ρόαλντ Νταλ («Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας») και…

Drumcode with Beyer & Moudaber

Posted by - 01/04/2016 0
Το Blend υποδέχεται στην Ιερά Οδό δύο μεγαθήρια της techno για μια εκστατική βραδιά πλημμυρισμένη από αυθεντική Drumcode ενέργεια. Οι…
Comodo SSL