Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη

207 0

Ίσως η φράση “οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη” να ακούγεται υπερβολική δεδομένου ότι οι παράγοντες για να χτυπήσει κανείς πρωτιά σε κάτι τόσο σπουδαίο όσο η ευτυχία, είναι πολλοί και απρόβλεπτοι, ωστόσο επίμονα αυτές οι χώρες κατατάσσονται στις τυχερές… Βέβαια αυτό δεν πετυχαίνεται τυχαία, αφού από κάθε άποψη μιλάμε για οργανωμένες κοινωνίες, που διακατέχονται από ένα σύστημα περισσότερο ανθρώπινο από οπουδήποτε αλλού.

Οκτώ στις δέκα χώρες της κορυφής είναι ευρωπαϊκές, εκ των οποίων οι τέσσερις σκανδιναβικές. Μαζί τους βρίσκουμε τους «συνήθεις υπόπτους» Ελβετία, Αυστρία, Καναδά και Αυστραλία.
Η Ελλάδα έπεσε αρκετές θέσεις και βρίσκεται πια στο Νο 70, κάτω από Κύπρο, Αλβανία και Καζακστάν, αλλά πάνω από Τζαμάικα, Εσθονία, Πορτογαλία και Ουγγαρία. Έκπληξη το Ισραήλ στην 11η θέση, ενώ οι πιο δυστυχισμένοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι Βούλγαροι, αφού η χώρα τους είναι στο Νο 144.

Αυτό όμως, που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι σχεδόν όλες ανήκουν στον βορρά! Τελικά, το κρύο μας ενώνει και μας φέρνει πιο κοντά…

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=0mrCkA-dsE0″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Related Post

Comodo SSL