Οι πιο εντυπωσιακές κινηματογραφικές αίθουσες στον κόσμο

103 0

Ο κινηματογράφος είναι μία από τις σπουδαιότερες οπτικοακουστικές εμπειρίες και αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο αξιόλογα και εντυπωσιακά επιτεύγματα του πολιτισμού μας.

Ωστόσο, πέρα απ’ τον ήχο και την εικόνα του όποιου κινηματογραφικού έργου, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε  και το σχεδιαστικό κομμάτι των ίδιων των κτηρίων, το οποίο έρχεται συχνά να συμπληρώσει  από άποψη ποιότητας και αισθητικής.

Οι παρακάτω αίθουσες τιμώνται μέχρι σήμερα για την ύστατη αρχιτεκτονική και πολιτιστική τους αξία, για την μεγαλοπρέπεια και την ασύγκριτη ομορφιά τους. Μερικές αίθουσες από αυτές μάλιστα, κρύβουν μια μακρά ιστορία, έχοντας διασωθεί από πυρκαγιές και βομβαρδισμούς.

1. Movie Theater in Paris

2. Pula Arena, Κροατία

3. Hot Cinema Tube, Λονδίνο

4. Tuschinsky Theater, Άμστερνταμ

5. Sci-fi Dine-in Theater, Hollywood (Disney Studios)

6. Urania Cinema, Βουδαπέστη

7. Olympia Music Hall, Γαλλία

8. Fox Theater, Michigan, United States

Related Post

All Stars Rock by Joanna Arbi

Posted by - 08/02/2017 0
Αυτή την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στα decks θα είναι η Joanna Arbi ... μία από τις πρώτες ραδιοφωνικές παραγωγούς του…

Let’s Rock Festival 2017

Posted by - 29/08/2017 0
Μια παρέα… ένα φεστιβάλ… 6 χρόνια… 6 μπάντες… Let’s Rock festival! Για ακόμα μια χρονιά γιορτάζουμε τη μουσική! Το Σαββάτο…

Φεύγετε διακοπές; Αυτό είναι το τρικ για να μην ξεραθούν τα φυτά σας

Posted by - 03/08/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL