Οι “Ακρως Απόρρητον” & η Ερασμία Μάνου στον ιστορικό “Ζυγό”

239 0

Τον Γενάρη του 2013, η ιστορική μουσική σκηνή Ζυγός στην Πλάκα σφραγίστηκε με δικαστική απόφαση, λόγω χρεών του επιχειρηματία που τον διαχειριζόταν έναντι του ιδιοκτήτη του χώρου.
Το κλείσιμο αυτό είχε αφήσει μετέωρο το τότε πρόγραμμα που έπαιζε εκεί …
Ο «Ζυγός» είναι ένας χώρος με τεράστια ιστορική διαδρομή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και το πρόσφατο 2013 αποτέλεσε οχυρό του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού.
Από την εποχή που οι μπουάτ υπήρξαν φυτώρια πολιτισμού, μέχρι τους «άχαρους» καιρούς που διανύουμε. Σχεδόν όλα τα σημαντικά ονόματα της ελληνικής σκηνής πέρασαν τις πύλες της μουσικής σκηνής, αφήνοντας το δικό τους προσωπικό στίγμα : Μούτσης, Μοσχολιού, Κηλαηδόνης, Αλεξίου, Νικολόπουλος, Πάριος, Γαλάνη, Τσανακλίδου, Νταλάρας, Πλέσσας, Παπακωνσταντίνου, Μάνου, Πρωτοψάλτη, Μακεδόνας, Λιδάκης, Μάλαμας, Μηλιώκας, Κότσιρας, Άγαμοι Θύται, Ζουγανέλης, Πασπαλά, Μαχαιρίτσας, Πασχαλίδης και αρκετοί ακόμη…

Πλέον ο «Ζυγός» επανέρχεται στα καλλιτεχνικά δρώμενα για να παίξει το δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο. Με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του ακίνητου, που είναι και ο εμπνευστής της νέας προσπάθειας, ο χώρος ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί.
Με ξεκάθαρο όραμα και στόχους… Να γίνει κάτι πολύ ζωντανό και δημιουργικό… Να αναβιώσουν στιγμές και εικόνες του παρελθόντος… Να τιμηθούν οι παρέες που μας χάρισε το ελληνικό τραγούδι… Να επαναπροσδιοριστούν στο σήμερα κάποιες «ξεχασμένες» αξίες… Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης σε εναλλακτικές προτάσεις… Και σε κάθε περίπτωση ο πολιτισμός να επικρατήσει της εποχικής βαρβαρότητας.

Και το ξεκίνημα γίνεται …
Τα Σάββατα 14 και 21 Νοεμβρίου η houseband του «Ζυγού», οι «Άκρως Απόρρητον» μαζί με την Ερασμία Μάνου, σηματοδοτούν το νέο ξεκίνημα του χώρου, σε ροκ ρυθμούς και όχι μόνο.

Σάββατο 14 και 21 Νοεμβρίου, 22:30 @ Ζυγός 
Άκρως Απόρρητον & Ερασμία Μάνου
Είσοδος : 12 ευρώ με ποτό
Facebook Event…

Related Post

SOBER festival Vol.1

Posted by - 21/11/2016 0
Οι Sober On Tuxedos ανακοινώνουν την πρώτη τους γιορτή. Το Sober Fest Vol.1 που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου στο…
Comodo SSL