ναρκοτέστ-για-κάνναβη

Οδηγοί προσοχή: Έρχεται ναρκοτέστ για κάνναβη

178 0

Έρχεται το τεστ που θα ανιχνεύει την κάνναβη στους “φτιαγμένους” οδηγούς!

Οδηγοί-προσοχή-Έρχεται-ναρκοτέστ-για-κάνναβη

Μετά το αλκοτέστ, τώρα και ναρκοτέστ.
Λίγο πριν το καλοκαίρι του 2015 αναμένεται να δοκιμαστεί πιλοτικά μια νέα συσκευή που ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Η εν λόγω συσκευή θα αποτελεί ένα καινοτόμο ναρκοτέστ που θα βοηθάει για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών σε οδηγούς.

Μέχρι σήμερα οι αρχές έπρεπε  να περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος για να επιβεβαιώσουν το αν ο οδηγός έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και οδηγούσε υπό την επήρεια.Τώρα, οι επιστήμονες του Washington State University έρχονται να δώσουν τη λύση, αναπτύσσοντας ένα τεστ ανίχνευσης κάνναβης που δίνει σχεδόν άμεσα τα αποτελέσματα.

Οι ερευνητές κατασκεύασαν μια φορητή συσκευή που μπορεί να εντοπίζει στην αναπνοή των οδηγών την ουσία THC που περιέχεται στην κάνναβη.Η συσκευή δεν είναι σχεδιασμένη να ανιχνεύει την ποσότητα κάνναβης που έχει καπνίσει ο υπό εξέταση οδηγός, αλλά μπορεί να επιβεβαιώσει αν υπάρχει η ουσία στον οργανισμό του τις τελευταίες 24 ώρες.

Βέβαια η συσκευή αναμένεται να μπει σε λειτουργία σε πρώτη φάση στις ΗΠΑ όπου και η κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί σε αρκετές πολιτείες. Ωστόσο, η οδήγηση μετά από χρήση ουσιών παραμένει (ορθώς) απαγορευμένη.

Μέσα στο 2013 σημειώθηκαν 443 θανατηφόρα τροχαία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι οδηγοί που είχαν εμπλακεί, είχαν κάνει χρήση μαριχουάνας. Τέλος, έγιναν 99.690 τροχαία ατυχήματα που αποδίδονται σε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η εταιρεία που θα λανσάρει το ναρκοτέστ αναφέρει πως αν λειτουργήσει καλά στις ΗΠΑ, ενδέχεται στη συνέχεια θα πωληθεί και σε άλλα κράτη που θα το ζητήσουν.

(Με πληροφορίες από: dailymail)

Related Post

Comodo SSL