Ξεχάστε τα password σας

143 0

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Το Paypal εργάζεται επάνω σε μια νέα γενιά νέων συσκευών που θα μπορούν να ενσωματωθούν, να εμφυτευθούν ή να περάσουν στον οργανισμό με μια… ένεση, οι οποίες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης (passwords) ως μέσο ταυτοποίησης των χρηστών τους.

Ο Jonathan Le Blanc, παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης στην εταιρεία Paypal, ισχυρίζεται ότι αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν να είναι εμφυτεύματα στον εγκέφαλο, πολύ λεπτά τσιπ πυριτίου ενσωματωμένα μέσα στο δέρμα ή συσκευές με μπαταρίες που θα μπορούσε να λαμβάνει κανείς σαν ένα… χάπι και θα τροφοδοτούνται από τα οξέα στο στομάχι.

Ξεχάστε-τα-password-σας“Οι συσκευές αυτές θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη λεγόμενη ‘φυσική αναγνώριση σώματος’ (natural body identification), παρακολουθώντας τις εσωτερικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως οι παλμοί της καρδιάς, τα επίπεδα γλυκόζης και η αναγνώριση αγγείων” εξήγησε ο Le Blanc στη Wall Street Journal.

Με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης και ακόμη πιο προχωρημένες μεθόδους αναγνώρισης, όπως η σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων και η επαλήθευση τοποθεσίας, οι οποίες –όπως σχολίασε ο ίδιος- “δεν είναι πάντοτε αξιόπιστες”.

“Όσο οι κωδικοί πρόσβασης εξακολουθούν να παραμένουν η τυποποιημένη μέθοδος ταυτοποίησης των χρηστών στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν password όπως το ‘password123’ για την ασφαλή είσοδό τους σε λογαριασμούς και θα συνεχίσουν να εκπλήσσονται όταν οι λογαριασμοί τους παραβιάζονται” πρόσθεσε.

Ο Le Blanc ανέφερε ακόμη ότι το PayPal εργάζεται ήδη επάνω στη δημιουργία της τεχνολογίας αναγνώρισης φλεβών και παλμών της καρδιάς, καθώς επίσης και πρωτοτύπων φουτουριστικών τεχνικών ελέγχου της ταυτότητας.

Εξήγησε ωστόσο, ότι μιλώντας για τις νέες τεχνολογίες βιομετρικής εξακρίβωσης, το PayPal δε σκέφτεται κατ’ ανάγκη την υιοθέτησή τους, αλλά ελπίζει να εδραιωθεί ως ένας “ηγέτης σκέψης”.

“Δε μπορώ να πω τι θα κάνει το PayPal στο μέλλον, όμως εξετάζουμε νέες τεχνικές και σίγουρα εξετάζουμε τον τομέα αναγνώρισης της ταυτότητας” είπε.

Πηγή

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Related Post

Νέο Di Box από την DBX

Posted by - 06/04/2016 0
Το DJDI της εταιρείας DBX, αποτελεί ένα παθητικό Di Box 2 καναλιών, σχεδιασμένο για να λειτουργήσει ως ένα σημαντικό εργαλείο…
Comodo SSL