Μια μπύρα την ημέρα για γερή καρδιά!

298 0

 

Η κατανάλωση μιας μπίρας την ημέρα έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών σοβαρών καρδιακών παθήσεων, σε μια νέα μελέτη μεγάλης κλίμακας.

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, (μέχρι 14 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα, ποσότητα που ισοδυναμεί με περίπου ενάμισι μπουκάλι κρασί ή επτά ποτήρια μπίρας), συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων, αλλά όχι όλων, των καρδιαγγειακών παθήσεων, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το University College του Λονδίνου, ανέλυσαν τα ηλεκτρονικά μητρώα υγείας σχεδόν δύο εκατομμυρίων υγιών ενηλίκων και ανακάλυψαν ότι οι μετριοπαθείς πότες είχαν λιγότερες πιθανότητες, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ και με τους γερούς πότες, να επισκεφτούν έναν γιατρό για επτά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων που προκαλούνται από θρόμβους στο αίμα.

Ο Δρ Steven Bell, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε ότι υπάρχει ένας αριθμός πιθανών εξηγήσεων για τα ευρήματα:
«Από την άποψη της βιολογίας, οι άνθρωποι που πίνουν με μέτρο τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής ή υψηλότερα επίπεδα καλής χοληστερόλης. Αλλά κάποιοι θα πουν, ότι αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι τείνουν να είναι γενικά πιο υγιείς και αυτό είναι που οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα κινδύνου από διάφορους τύπους καρδιακών παθήσεων, και όχι η μετριοπαθής κατανάλωση ποτού».

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, προσθέτει στα ήδη υπάρχοντα (από προηγούμενες έρευνες), στοιχεία, που δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ μέσα σε συνιστώμενα όρια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Ο Δρ Bell δήλωσε ότι η μελέτη στοιχείων 1,93 εκατομμυρίων ενηλίκων ήταν «μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες μελέτες μαζί». Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα δεδομένα για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και 12 καρδιακών παθήσεων.

Σε σύγκριση με όσους έκαναν μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, όσοι δεν έπιναν καθόλου είχαν αυξημένο κίνδυνο ασταθούς στηθάγχης, καρδιακής προσβολής, αιφνίδιου θανάτου από στεφανιαία νόσο, καρδιακής ανεπάρκειας, εγκεφαλικού επεισοδίου από απώλεια ροής αίματος, ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και περιφερικής αρτηριακής νόσου.
Ωστόσο, δεν φάνηκε να έχει επίδραση στη σταθερή στηθάγχη, στην καρδιακή ανακοπή, στα μίνι εγκεφαλικά που προκαλούνται από θρόμβους αίματος ή σε δύο διαφορετικούς τύπους εγκεφαλικών αιμορραγιών.

Ο Δρ Bell διευκρίνισε ότι η έρευνα δεν θα πρέπει να θεωρείται, από όσους δεν πίνουν, ως λόγος για να το ρίξουν στο ποτό, καθώς υπάρχουν πιο ασφαλείς και αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, όπως η υγιεινή διατροφή.

beer3

Πηγή: ιατρικάnews.gr

Related Post

Vinyl IS Back!

Posted by - 19/09/2016 0
Τρεις μέρες γεμάτες βινύλια, πικάπ, ζωντανή μουσική, εκθέσεις μουσικών οργάνων, d.j. sets, πλειστηριασμούς δίσκων, χορό και happenings σας περιμένουν στο…

Ο θρυλικός Μπαρίσνικοφ σε μια ανατρεπτική συνεργασία με απαράμιλλο στιλ

Posted by - 10/06/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…

Endomarch Greece – Piraeus Night Run/Walk

Posted by - 22/03/2019 0
Μετά από τρεις επιτυχημένες διεξαγωγές, με συμμετοχές που ξεπέρασαν πέρυσι τους 2.000 Runners & Walkers, το Endomarch Greece επιστρέφει στον…

Γιατί ο καφές και η τουαλέτα είναι τόσο καλοί φίλοι

Posted by - 18/08/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL