Καναδική εταιρεία πουλά εμφιαλωμένο αέρα στην Κίνα

189 0

[fusion_text]Μια start-up επιχείρηση από τον Καναδά άρχισε να πουλά εμφιαλωμένο… αέρα στην Κίνα, μιας και η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σύμφωνα με τη Vitality Air, όπως ονομάζεται η εν λόγω εταιρεία, ο αέρας που πουλάει εμφιαλώνεται στα Βραχώδη Όρη, μια από τις μεγαλύτερες οροσειρές της Βόρειας Αμερικής.

Όπως αναφέρει το περιοδικό TIME, μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει πουλήσει 500 μπουκαλάκια με καθαρό αέρα από την καναδική πόλη Banff, ενώ έχει λάβει ήδη 1.000 νέες παραγγελίες. Όμως ο εμφιαλωμένος αέρας κάθε άλλο παρά φθηνός είναι, μιας και το κάθε μπουκαλάκι κοστίζει 14 με 20 δολάρια.

Αξίζει, βέβαια, να υπενθυμιστεί ότι πριν από λίγες ημέρες η χώρα σήμανε κόκκινο συναγερμό, αφού οι ρύποι στην ατμόσφαιρα ξεπέρασαν κάθε όριο. Πολλά σχολεία έμειναν κλειστά και απαγορεύτηκε κάθε εξωτερική οικοδομική εργασία.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο της αμερικανικής πρεσβείας του Πεκίνο σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση, το ποσοστό των δηλητηριωδών μικροσωματιδίων ξεπέρασε κατά 10 φορές το επιτρεπτό όριο.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, εκτός των άλλων, προκαλείται από τα συστήματα θέρμανσης και τη βιομηχανία, η οποία χρησιμοποιεί ως βασικό υλικό τον άνθρακα, αλλά και από τη σκόνη που παράγεται από τα έργα του κατασκευαστικού-οικοδομικού τομέα. Όλα αυτά, συνδυαστικά με την υγρασία και την άπνοια που επικρατεί, δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.[/fusion_text]

Related Post

Οι αρχαιότερες πόλεις του κόσμου !

Οι αρχαιότερες πόλεις του κόσμου !

Posted by - 29/12/2014 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL