Η Apple θα μπλοκάρει τις κάμερες των κινητών

202 0

Μια νέα ευρεσιτεχνία, έρχεται να απογοητεύσει τους κατόχους συσκευών Apple, προστατεύοντας ωστόσο την πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών.
Συγκεκριμένα η νέα αυτή εφαρμογή με χρήση υπερύθρων θα κλειδώνει τη λειτουργία βιντεοσκόπησης για τα iphone σε συναυλιακούς χώρους, κινηματογράφους θέατρα και χώρους θεαμάτων.

Πρόκειται για μια μέθοδο που βασίζεται σε συστήματα και μεθόδους λήψης υπερύθρων δεδομένων με κάμερα σχεδιασμένη να ανιχνεύει εικόνες με ορατό φως.

Η πατέντα αυτή εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ και αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της.
Σύμφωνα με την Apple, ένας πομπός που μπορεί να βρίσκεται σε περιοχές όπου απαγορεύεται η καταγραφή εικόνας ή βίντεο, θα εκπέμπει υπέρυθρα σήματα με κωδικοποιημένα δεδομένα, τα οποία και θα απενεργοποιούν τις συγκεκριμένες λειτουργίες των κινητών ή των tablets.

Το μπλοκάρισμα θα είναι προσωρινό και θα διαρκεί όσο θα διαρκεί και η εκάστοτε εκδήλωση (συναυλία, παράσταση, παρουσίαση, προϊόν πνευματικού έργου).
Ακόμη η ίδια πατέντα θα μπορεί να απενεργοποιεί και την καταγραφή ήχου και την βιντεοσκόπηση σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Σύμφωνα με την βρετανική Guardian, η πατέντα αυτή αναπτύχθηκε και μετά από παραινέσεις αρκετών καλλιτεχνών για πολλούς σοβαρούς λόγους μεταξύ των οποίων ότι δεν θέλουν να βλέπουν ακυκλοφόρητα τραγούδια που τα παρουσιάζουν για πρώτη φορά σε μια συναυλία, ανεβασμένα στο youtube πριν από την επίσημη παρουσίασή τους.

Related Post

Hot Since 82 powered by Blend @ Bolivar

Posted by - 21/07/2019 0
Το Σάββατο 27 Ιουλίου ο Βρετανός superstar dj/producer Hot Since 82, ορόσημο στους εκπροσώπους της νέας house γενιάς και label…

The Chemical Brothers ★ Live in Athens

Posted by - 05/08/2018 0
Το Release Athens 2018 επιστρέφει μετά τις 3 μεγάλες βραδιές του καλοκαιριού, με την Autumn Edition, παρουσιάζοντας τους θρυλικούς The…
Comodo SSL