Η χρησιμότητα κάποιων φαινομενικά άχρηστων σημείων σε γνωστά αντικείμενα

109 0

Πολλές από τις συσκευασίες προιόντων που χρησιμοποιούμε, ή άλλων αντικειμένων, έχουν κάποια χαρακτηριστικά, ή κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που δεν έχουν βρεθεί τυχαία εκεί, ή απλά και μόνο για αισθητικούς λόγους. Ακόμα κι αν κάποιες φορές ο ρόλος τους μπορεί να φαίνεται προφανής, τελικά δεν είναι.

Πάμε να δούμε μερικά από αυτά…

Η μικρή τρύπα στα παράθυρα των αεροπλάνων.

Αν έχετε κάνει αρκετά αεροπορικά ταξίδια, τότε πιθανότατα θα έχετε προσέξει αυτήν την μικρή τρύπα στο παράθυρο σας και θα έχετε αναρωτηθεί για τις πιθανές χρήσεις της.
Αυτή η τρύπα λοιπόν, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου, έχει δύο σκοπούς.
Πρώτον, επιτρέπει τον απαραίτητο, -για την αποτροπή υπερβολικής πίεσης στο εσωτερικό του αεροπλάνου-, αερισμό, ώστε να μην σπάσει το παράθυρο καθώς αυξάνεται το υψόμετρο, και δεύτερον, είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αποφεύγεται το θάμπωμα των παραθύρων από την άχνα της αναπνοής των επιβατών.

Τα μικρά πακετάκια σιλικόνης που βρίσκουμε σε κάποια προιόντα που αγοράζουμε.

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με αυτά τα μικρά πακέτα σιλικόνης σε μπαλάκια… Ο προφανής και πραγματικός λόγος ύπαρξής τους είναι η απορρόφηση της υγρασίας. Πρόκειται -στην ουσία- για έναν ξηραντικό παράγοντα, που απορροφά την υγρασία.
Υπάρχει και μια άλλη χρησιμότητα όμως, που δεν είναι στις επίσημες προδιαγραφές του συγκεκριμένου προιόντος, όμως είναι πολύ-πολύ χρήσιμη! Αποθηκεύστε μερικά από αυτά τα πακετάκια σε ασφαλές μέρος και την επόμενη φορά που θα σας πέσει το κινητό σας σε νερά, χρησιμοποιήστε τα και θα μας θυμηθείτε…!

Αυτή η τρύπα στην λαβή της μικρής κατσαρόλας.

Τα περισσότερα σκεύη αυτού του είδους έχουν λαβές με μια μικρή τρύπα στο τέλος τους. Ο σκοπός αυτής της τρύπας είναι να “θηκιώνει” εκεί η κουτάλα που χρησιμοποιείται για την ανάδευση. Με αυτόν τον τρόπο, το λερωμένο σημείο της κουτάλας βρίσκεται πάνω από την κατσαρόλα και ελαχιστοποιεί το λέρωμα από το μαγείρεμα.

Η μικρή τρυπούλα στα λουκέτα.

Έχετε δει ποτέ μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος ενός λουκέτου; Λοιπόν, αυτή η μικρή τρύπα υπάρχει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αφήνει εύκολα το νερό να ρέει έξω από την κλειδαριά όταν αυτή βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, οπότε δεν κινδυνεύει να σκουριάσει από τη βροχή ή να παγώσει και να σπάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η τρύπα είναι επίσης εκεί για να λαδώσετε την κλειδαριά αν χρειαστεί.

Το έξτρα κουμπί που βρίσκεται στα ρούχα που αγοράζουμε.

Πολύ συχνά, όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο ρούχο, υπάρχει και ένα κουμπί πάνω σε ένα πολύ μικρό κομμάτι υφάσματος ίδιο με αυτό του ρούχου μας. Ο λόγος φαίνεται προφανής. Το κουμπί θα φανεί χρήσιμο αν χαθεί κάποιο από τα ήδη ραμμένα και το κομμάτι υφάσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπάλωμα. Αυτός όμως είναι ο δευτερεύον λόγος ύπαρξής τος. Ο πραγματικός είναι για να βεβαιωθούμε για την αντίδραση του υφάσματος στα προιόντα καθαρισμού.

Γιατί υπάρχει αυτή η μικρά τρύπα στο καπάκι του big στυλό;

Οι κατασκευαστές των στυλό σκέφτηκαν μόνο προνοητικά όταν φρόντισαν για αυτήν την φαινομενικά άχρηστη τρυπούλα. Γνωρίζοντας την τάση των μικρών παιδιών να βάζουν διάφορα αντικείμενα στο στόμα τους, τοποθέτησαν μια τρύπα στην κορυφή του καπακιού, έτσι ώστε αν ένα παιδί καταπιεί ένα καπάκι κι αυτό κολλήσει στο λαιμό του, να συνεχίσει να αναπνέει μέχρι να το πάνε στο νοσοκομείο.

Γιατί ο κατασκευαστής ζητά να ανοίξω τρύπες στο πλαϊνό της συσκευασίας του αλουμινόχαρτου;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν φορές που η κοπή ενός φύλλου αλουμινόχαρτου που επιμένει να τσαλακώνεται, ή να στραβοκόβεται, μπορεί να κάνει κακό στο νευρικό μας σύστημα. Αν έχετε όμως μελετήσει το κουτί στο οποίο βρίσκεται το ρολό, ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κάποιες εσοχές σε κάθε άκρο. Αυτές λοιπόν, είναι εκεί για να κλειδώσουν το ρολό αλουμινίου στη θέση του – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σπρώξετε αυτές τις εσοχές. Τώρα, δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να έρθετε “αντιμέτωποι” με το ρολό αλουμινόχαρτου.

Τα περιθώρια στα τετράδια και στα μπλοκ.

Τα περιθώρια αυτά δεν υπάρχουν για κανέναν από τους λόγους που νομίζετε. Ο κατασκευαστής τα έβαλε εκεί αποκλειστικά και μόνο για την προστασία της εργασίας μας, τόσο από τη φθορά του χρόνου, όσο και από τους… αρουραίους!
Έτσι, αυτά τα περιθώρια αφήνουν χώρο γύρω από την γραπτή εργασία δίνοντας μας περισσότερες πιθανότητες ή ευκαιρίες να προλάβουμε να τις προστατεύσουμε.

Related Post

The Absolute Tribute Show

Posted by - 02/12/2015 0
Καμιά φορά τα λόγια είναι περιττά κι όταν αυτό το γνωρίζεις εκ των προτέρων, είναι καλό να τα αποφεύγεις. Είναι…
Comodo SSL