Η οδός Παναγή Τσαλδάρη μετονομάστηκε σε οδό Παύλου Φύσσα

189 0

[fusion_text]Η οδός Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, μετονομάζεται σε οδό Παύλου Φύσσα. Την ειδική εκδήλωση πραγματοποιεί ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα.

«Ένας νεαρός συμπολίτης μας, ο Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια άνανδρη δολοφονία, ενός ανθρώπου που μέσα από τα τραγούδια του και τη γενικότερη στάση του μαχόταν καθημερινά τον φασισμό», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και προσθέτει ότι «η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων».

Αναφέρει, επίσης, ότι «είναι η στιγμή που η ιστορία αυτού του δρόμου πρέπει να αποτυπωθεί στο όνομά του. Η οδός Παύλου Φύσσα δείχνει έμπρακτα τη θέλησή μας να τιμήσουμε όχι μόνο τον ίδιο τον Παύλο, αλλά και την ιστορία της πόλης μας, μιας και, όπως λένε οι στίχοι, ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία», τονίζει ο δήμαρχος Κερατσινίου.

Η επίσημη μετονομασία της οδού θα συνοδεύεται με τριήμερο εκδηλώσεων, προς τιμή του Κερατσινιώτη αντιφασίστα αγωνιστή, που δολοφονήθηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.

 

[/fusion_text]

Related Post

Comodo SSL