Η μουσική που ακούς μπορεί να… σε αφήσει «κουφό»

201 0

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρέπει να προσέχουμε την ένταση στην οποία ακούμε μουσική!

Μία νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που ακούμε μουσική και να μας προειδοποιήσει σχετικά με την ένταση που την ακούμε!
Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, λοιπόν, μια ολόκληρη γενιά βλάπτει την ακοή της, καθώς χρησιμοποιεί συσκευές αναπαραγωγής ήχου που δεν περιορίζουν την επικίνδυνη για την ακοή υψηλή ηχητική ένταση!
Έχει βγει και σχετική προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!

Μάλιστα, 466 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, δηλαδή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, εκ των οποίων 34 εκατομμύρια παιδιά, αντιμετωπίζουν ήδη, απώλεια ακοής! Αν σκεφτεί δε κανείς, ότι το 2010 ο αριθμός αυτός άγγιζε τα 360 εκατομμύρια, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία τρομαχτική αύξηση.
Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί φτάνοντας τα 900 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι 1 στους 10 ανθρώπους θα έχει πρόβλημα ακοής, όπως αναφέρει η υπηρεσία υγείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών!

Περίπου το 50% των νέων ηλικίας 12- 35 ετών, δηλαδή 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι, κινδυνεύουν να υποστούν προβλήματα στην ακοή τους εξαιτίας της «παρατεταμένης και υπερβολικής έκθεσής τους σε δυνατούς ήχους».

Σύμφωνα με την συνέντευξη τύπου, όπου μίλησε η Σέλι Τσάντχα:

«Πάνω από 1 δισεκατομμύριο νέοι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απώλειας ακοής κάνοντας απλά ό,τι πραγματικά απολαμβάνουν να κάνουν, δηλαδή να ακούνε συχνά μουσική από τα ακουστικά των συσκευών τους»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στους κατασκευαστές και τους ρυθμιστικούς φορείς να διασφαλίσουν ότι τα smartphone και άλλες συσκευές αναπαραγωγής ήχου ή mp3, διαθέτουν λογισμικά, που μπορούν να εγγυηθούν ότι οι καταναλωτές δεν θα ακούνε πολύ δυνατά μουσική για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, θα χαμηλώνουν την ένταση όταν ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια!

«Αυτό που προτείνουμε είναι η πρόβλεψη ορισμένων λειτουργιών όπως η αυτόματη μείωση της έντασης και η δυνατότητα ελέγχου από τους γονείς της έντασης, προκειμένου όταν κάποιος ξεπεράσει το όριο της έντασης, να υπάρχει η επιλογή η συσκευή να μειώνει αυτόματα τον ήχο σε ένα επίπεδο που δεν θα είναι βλαβερό για την ακοή τους. Η προσπάθειά μας μέσω αυτής της προδιαγραφής είναι να δώσει στον χρήστη τη δύναμη να κάνει τη σωστή ηχητική επιλογή ή να πάρει το ρίσκο να υποστεί απώλεια ακοής ή εμβοή λίγα χρόνια αργότερα», είπε χαρακτηριστικά η Σέλι Τσάντχα.

Related Post

Η κόρη του Michael Jackson μεγάλωσε

Posted by - 05/10/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…

Pre-Sonar Festival weekend στο Terraza

Posted by - 09/06/2016 0
Η Playground μας βάζει στο κλίμα του φεστιβάλ Sonar, με δύο μοναδικά pre-events στο Terraza, την Παρασκευή 10 και το…
Comodo SSL