Η κρυφή σημασία του διάσημου τραγουδιού από τον «Μάγο του Οζ»

202 0

[fusion_text]Στις 7 Οκτωβρίου του 1938, η Judy Garland έκανε το ντεμπούτο της σε ένα στούντιο της MGM, με σκοπό να ηχογραφήσει το γνωστό σε όλους τραγούδι των Harold Arlen και Yip Harburg «Over the Rainbow», το οποίο ανήκει στο soundtrack της ταινίας «Ο Μάγος του Οζ». Ο παρουσιαστής Jeffrey Brown, από το PBS News Hour, ζήτησε από τον συνθέτη Rob Kapilow, σε συνέντευξη που του παραχώρησε στο Signature Theatre, του Arlington των ΗΠΑ, να του εξηγήσει τι ήταν αυτό που έκανε το «Over the Rainbow» διαχρονικό.

Ο Kapilow διείσδυσε βαθιά, ώστε να εξερευνήσει τα συναισθήματα και το κρυμμένο νόημα πίσω από τις λέξεις και τη μουσική, για να μπορέσει να εξηγήσει γιατί αγαπάμε την ιστορία ενός κοριτσιού που ήθελε να αφήσει το σπίτι της για χάρη της περιπέτειας. Όπως αναφέρει, το κομμάτι αρχίζει με ένα μεγάλο άλμα, μιας ολόκληρης οκτάβας, κάτι που είναι περίεργο για ένα τόσο δημοφιλές τραγούδι.

Στην πραγματικότητα, οι παραγωγοί του ανησυχούσαν πως κανείς δεν θα το αγόραζε, επειδή θα ήταν δύσκολο να το τραγουδήσει κάποιος, λόγω του μεγάλου του κενού στην αρχή.

Όμως πλέον, αυτό το κενό δεν είναι μόνο μουσικό, όπως αποκαλύφθηκε, αλλά αποτελεί και το κενό ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους και δύο μέρη της φωνής.

Στην πρώτη νότα, υπάρχει μια χαμηλή φωνή, που βγαίνει από το στήθος και αποτελεί την προβληματική πραγματικότητα της Dorothy. Πρόκειται για το Kansas, που δεν έχει πράσινο και ο αέρας του δεν είναι καθαρός. Είναι το ασπρόμαυρο μοτίβο που κυριαρχεί στην αρχή της ταινίας. Η δεύτερη νότα, που είναι ψηλή, αφορά το μέρος που η νεαρή θέλει να δραπετεύσει, το Oz, που είναι πάνω από το ουράνιο τόξο.

Έτσι λοιπόν, οι δύο νότες του Kansas και του Oz, είναι το κλειδί ολόκληρου του τραγουδιού….και η μετάβαση από τον ένα κόσμο στον άλλο.

[/fusion_text]

Related Post

Καλλιτέχνες που ερμήνευσαν τεράστιες επιτυχίες και χάθηκαν

Posted by - 08/01/2016 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…

Parov Stelar – Ο βασιλιάς του electro swing

Posted by - 30/05/2016 0
O Marcus Fuereder, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό του όνομα Parov Stelar, είναι ο πιο επιτυχημένος Αυστριακός μουσικός διεθνώς. Αποκαλείται ιδρυτής…
Comodo SSL