Η διάσημη πετρωμένη Γοργόνα δεν υπάρχει πλέον!

160 0

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο δημιουργός της διάσημης πετρωμένης Γοργόνας στο Πορτοκάλι στις Καβουρότρυπες της Σιθωνίας, Καρυπίδης Διονύσιος, πήρε τα εργαλεία του και κατέστρεψε το έργο που κατασκεύασε το 1997.

Ο δημιουργός οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη γιατί του επιβλήθηκε πρόστιμο 531,61 ευρώ, επειδή υποτίθεται ότι «κατέστρεψε φυσικό τοπίο» με την κατασκευή της γοργόνας, που βέβαια στην πραγματικότητα έχει προσδώσει ένα ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτηριστικό στην παραλία, που είναι μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας.
Ο ίδιος είχε στείλει επιστολή στον Δήμαρχο Σιθωνίας Γιάννη Τζίτζιο στις 3 Μαρτίου 2014, προειδοποιώντας ό,τι από τη στιγμή που ο δήμος επιμένει στην είσπραξη του προστίμου (παρόλο που το δικαστήριο τον αθώωσε), αυτός θα προχωρούσε στην καταστροφή της γοργόνας, κάτι που έκανε τελικά την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για αυτές τις κλασικές περιπτώσεις της ελληνικής γραφειοκρατίας, καθώς, αντί οι αρχές να επιβραβεύσουν έναν καλλιτέχνη που το έργο του έγινε σήμα κατατεθέν μιας περιοχής, τον τιμωρούν εμμένοντας στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του νόμου … λες και οι αρχές μας και τα όργανα της είναι τόσο πολύ ευαισθητοποιημένα (μην πούμε αδιάφθορα) με τα θέματα “καταστροφής φυσικών τοπίων”… (τα περαιτέρω σχόλια δικά σας).

Related Post

Till the Sun Rises…!

Posted by - 28/08/2016 0
Τη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και μπαίνουμε για τα καλά στη νέα σεζόν με τους Κλεοπάτρα Φυντανίδου και…
Comodo SSL