Ζώδιο του μήνα: Ποιος είναι ο … Υδροχόος?

578 0

Ο Υδροχόος είναι το 11ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το δεύτερο από τα ζώδια του χειμώνα, γι αυτό και αποτελεί την καρδιά του.
Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Υδροχόου από τις 21 Ιανουαρίου ως τις 19 Φεβρουαρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Σταθερή. Στοιχείο του είναι ο Αέρας. Κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Ουρανός. Εδώ, ο Ήλιος βρίσκεται σε αδυναμία, ο Κρόνος σε κυριαρχία, ο Ουρανός σε κυριαρχία και ο Πλούτωνας σε πτώση.

Υδροχόος, ο ελεύθερος, αντιδραστικός και επαναστάτης του ζωδιακού, και πώς να ήταν αλλιώς αφού έχει για πλανήτη του τον Ουρανό. Ζώδιο του Αέρα και του Σταθερού Σταυρού καθώς είναι, εκεί που νομίζεις ότι ξέρεις τι σου γίνεται μαζί του, εκεί μπορούν να ανατραπούν όλα!
Ο Υδροχόος εξέχει απ’ το κοπάδι και σηκώνει ανάστημα. Δεν ανέχεται τίποτα. Δε γεννήθηκε follower. Φυσικά στο twitter κάνει πάρτι ολημερίς και ολονυχτίς καθώς του αρέσουν τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά γενικώς στη ζωή απέχει απ’ το σωρό. Είναι κυνικός, αιρετικός, αντισυμβατικός, εκκεντρικός και τού αρέσει να προκαλεί. Δεν του αρέσουν οι παραδόσεις, τα όρια και τα δεσμά, ούτε για τον ίδιο, ούτε για τους άλλους.

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο της φιλίας. Πράγματι! Κάτω από αυτό το ανεξάρτητο, απαθές εξωτερικό, βρίσκεται ένας ευγενικός και καλόκαρδος φίλος, που είναι διατεθειμένος να αλλάξει τα σχέδιά του για να βοηθήσει κάποιον άλλο.  Αν έχεις ζήσει τη φιλία του Υδροχόου, είσαι τυχερός. Θα ακούσει τον πόνο σου και τις τρέλες σου χωρίς να σοκαριστεί. Θα δείξει κατανόηση και επειδή είναι λίγο ψυχρός, δεν θα κλάψει μαζί σου, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσει να σε βοηθήσει. Ναι! Την ώρα που θα κοντεύεις να παραιτηθείς ο Υδροχόος θα σε στηρίξει και θα σε βοηθήσει. Γι αυτό δεν είναι άλλωστε οι φίλοι; Βέβαια θα πρέπει να αντέξεις την αλήθεια, όσο και αν αυτή πονάει. Τουλάχιστον τη δική του αλήθεια. Ο Υδροχόος είναι ευθύς και ισχυρογνώμων και χωρίς πολλά πολλά τακτ και «ζυγίσιες» ευγένειες. Αν τον αντέχεις λοιπόν … καν’ τον παρέα!

Οι Υδροχόοι είναι  συνήθως οι «μοναχικοί καβαλάρηδες» σε δρόμους γεμάτους γνωριμίες, οι οποίες όμως έρχονται και παρέρχονται.
Πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα, ζουν όμως με αρχές. Υποστηρίζουν κατά τα άλλα ότι κάθε άνθρωπος είναι ένα μοναδικό καλούπι, μια ξεχωριστή σκέψη και ψυχή και ακολουθεί τη δική του λογική.
Το ίδιο ισχύει και για τις κυρίες του ζωδίου. Είναι πολύ ανεξάρτητες και μπορούν να σταθούν στα δικά τους πόδια. Η συχνότερη αντιμετώπιση τους απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα? Πολύ ανθρώπινη και ίσως κάποιες φορές εκκεντρική στον τρόπο που εκδηλώνεται η κάθε θέση τους. Όποιος τις γνωρίζει καλύτερα διακρίνει πολύ γρήγορα ότι είναι πολύ μετρημένες στα λόγια, αν και πολύ φιλικές προς τους γύρω τους.

Εάν καταφέρεις να κάνεις έναν Υδροχόο να σε αγαπήσει, τότε θα το κάνει με όλη του την καρδιά. Ξέρουν ότι κανείς δεν είναι τέλειος, θα σε αποδεχτούν με τα ελαττώματα σου και θα σε συγχωρήσουν για τα λάθη σου. Εάν όμως τούς προδώσεις ξέχνα τους για πάντα. Θα εξαφανιστούν χωρίς να σού δώσουν καμία ευκαιρία. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως είναι πολύ ανεξάρτητος, αγαπά να απομονώνεται κατά διαστήματα και δεν αντέχει την πίεση. Χρειάζονται να είναι μόνοι τους για να νοιώθουν ελεύθεροι. Η ανεξαρτησία δεν είναι απλά μια επιθυμία για αυτούς, είναι απαραίτητη για την ψυχική τους ηρεμία, είναι επίμονη, αλλά -να θυμάσαι- είναι αφοσιωμένος, πιστός και ειλικρινής με εκείνους με τους οποίους έχει φιλική σχέση. Ωστόσο, αν νομίζεις ότι τον ξέρεις, έχε υπόψη σου πως είναι ικανός για τα πιο απρόβλεπτα.
Το ότι δεν εκφράζει τα συναισθήματα του εύκολα, δε σημαίνει ότι δεν έχει, αλλά η ψυχρή λογική του και η ανάγκη του για ελευθερία παράλληλα, τον κάνουν να εμπιστεύεται δύσκολα από φόβο μήπως καταπιεστεί… Μα αν τον καταφέρεις να σού μιλήσει, να ξέρεις ότι θα ακούσεις μόνο την αλήθεια. Γι’ αυτό και είναι πιστός άπαξ και αποφασίσει να δεσμευτεί με οποιονδήποτε τρόπο… Κι αν απιστήσει, θα είναι γιατί δεν θέλει να υπακούει σε νόμους και κανόνες και δεν βρίσκει λόγο να αντισταθεί.
Επαναλαμβάνουμε: Μπορεί να συγχωρέσει τα πάντα, αλλά όχι την προδοσία. Θα τον χάσεις οριστικά και δια παντός αν τον προδώσεις και μάλιστα χωρίς να σού δοθεί η ευκαιρία να εξηγηθείς. Και μην προσπαθήσεις ποτέ να περιορίσεις την ελευθερία του γιατί θα φύγει τρέχοντας.

Οι Υδροχόοι ψάχνουν διαρκώς τη σοφία. Είναι πολύ παρατηρητικοί και μπορούν να συλλέξουν τις πληροφορίες τους αντικειμενικά, αφού τα συναισθήματά τους δεν μπαίνουν εμπόδιο.
Φαίνονται να είναι υπεράνω και όταν μιλούν, λένε την αλήθεια. Ορισμένες φορές σοκάρουν ή πονάνε τα λόγια τους, γιατί αδιαφορούν για τα αισθήματα των άλλων, αλλά δεν το κάνουν επίτηδες, απλά λένε τα πράγματα με το όνομά τους και οι συναισθηματισμοί δε θολώνουν τις αποφάσεις τους. Είναι πολύ αποκομμένοι από τα συναισθήματα. Αυτό όμως, όπως είπαμε παραπάνω, δε σημαίνει ότι οι Υδροχόοι είναι αναίσθητοι (το αντίθετο έχε υπόψη σου, απλά μπορεί να μην το μάθεις ποτέ σου).

Ορισμένες φορές αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους διαφεύγει στη ζωή, επειδή αισθάνονται διαφορετικά. Αυτό βέβαια δεν τους εμποδίζει στο να δημιουργούν πολλές προσωπικές σχέσεις, (την έχουν μια χαρά αυτή την ικανότητα), αλλά το πρόσωπο με το οποίο θα εμπλακούν θα παρατηρεί πάντα μία απόσταση. Ο Υδροχόος έχει τόσες πολλές ερωτήσεις στο μυαλό του, που μερικές φορές αμφισβητεί την ίδια του την ύπαρξη. Αναρωτιέται αν αυτό που κάνει είναι χρήσιμο και θέλει οι άλλοι να τον αναγνωρίζουν και να τον εκτιμούν. Αυτό οφείλεται στις ανασφάλειες του, που τον κάνουν να αναρωτιέται αν οι άλλοι τον δέχονται γι’ αυτό που είναι. Φυσικά αυτό δεν βγαίνει ποτέ στην επιφάνεια. Άλλωστε ένας Υδροχόος γνωρίζει κατά βάθος ότι είναι ξεχωριστός.

Οι Υδροχόοι θέλουν να φροντίζουν τους ανθρώπους γύρω τους. Είναι συμπονετικοί και ξέρουν να ακούν. Ας μην ξεχνάμε πως είναι οι ουμανιστές του ζωδιακού. Επίσης είναι πολύ ικανοί στο να λύνουν προβλήματα, να εξισορροπούν τις καταστάσεις και να ηρεμούν τα φορτισμένα πνεύματα.

Τα χόμπι του ποικίλα. Τρελαίνεται για τις επιστήμες και φυσικά την τεχνολογία. Στο σπίτι του θα βρεις από το παλιό 36αρι πικ-απ της γιαγιάς μέχρι το τελευταίο κινητό, λάπτοπ, pc που κυκλοφορεί. Η αγαπημένη του ασχολία είναι η «μαστροχαλαστική». Η αλήθεια είναι ότι πιάνουν τα χέρια του. Δεν είναι ο τύπος που θα φωνάξει συνεργείο για ένα κουρτινόξυλο. Αλλά το πρόβλημα είναι πως τις περισσότερες φορές η εφευρετικότητά του εκτονώνεται στις πατέντες αμφιβόλου χρησιμότητας και πρακτικότητας. Είπαμε δεν είπαμε; Του αρέσει το διαφορετικό. Ίσως λοιπόν να δεις ένα πρωί το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο της γειτονιάς γεμάτο χώμα και φυτεμένο με δέντρα και φυτά και τον Υδροχόο να κάθεται πάνω του με καρεκλάκι θαλάσσης.

Ο Υδροχόος είναι γεμάτος παράδοξα, τον ενδιαφέρει το άλλο άκρο του φάσματος και, ενώ απολαμβάνει τη μοναξιά, καταφέρνει να είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Του αρέσει να ζει και στις δυο πλευρές, να βλέπει και τις δύο όψεις ενός νομίσματος, καθώς διαμορφώνει νέες ιδέες, με την προοδευτική του σκέψη και το δραστήριο μυαλό του.
Ακολουθεί την πολιτική τού “ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν”, όπου όλοι μπορούν ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους. Δεν κρίνει ποτέ τους άλλους, γιατί ως ανθρώπινα όντα είναι όλοι ίσοι και δικαιούνται να έχουν τη γνώμη τους.
Διαθέτει την ικανότητα του λόγου και είναι πολύ πνευματώδης. Παρατηρεί τους ανθρώπους και μαθαίνει πώς να αλληλεπιδρά μαζί τους, μέσα από την παρατήρηση.
Ταυτόχρονα, οι Υδροχόοι μπορούν εύκολα να επηρεάσουν τους άλλους, δικαιολογώντας οτιδήποτε κάνουν ή σκέφτονται. Ως εκ τούτου, μπορούν να χειριστούν οποιαδήποτε προσωπικότητα και να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση. Τους αρέσουν οι αλλαγές, γιατί η βαρεμάρα είναι ο εχθρός τους. Οτιδήποτε νέο, αποτελεί μια ευκαιρία για τους Υδροχόους.
Μπορούν να φανούν σαν ειδικοί, ακόμη και σε θέματα που δεν γνωρίζουν και είναι πολύ καλοί στο να διογκώνουν την σπουδαιότητά τους. Αισθάνονται ότι τους αξίζει, γιατί η εκκεντρικότητά τους, τούς κάνει μοναδικούς.

Η υπερβολή ή η κακή χρήση κάποιων στοιχείων του, θα δημιουργήσει έναν επαναστάτη απέναντι στον καθετί, ένα άτομο αντιδραστικό, αντιφατικό και προβοκάτορα. Είναι ο φανατικός μεταρρυθμιστής, ή ο τύπος του δικτάτορα, που τις ιδέες του για δραστική αλλαγή πρέπει να ασπαστεί όλος ο κόσμος. Η πρωτοτυπία του θα γίνει προκλητική εκκεντρικότητα και η ειλικρίνεια του θα καταντήσει απλή έλλειψη τακτ και καλών τρόπων. Όλα αυτά μπορούν να προκληθούν, αν αναγκαστεί να ζήσει μια υπερβολική συμβατική, ανιαρή και περιορισμένη ζωή, όπου εκτός των άλλων, θα γίνει ψυχρός, αδιάφορος και ανικανοποίητος.

 Αν είσαστε συμβατικοί άνθρωποι, καλό θα είναι να προσέξετε, γιατί ο Υδροχόος θέλει να σοκάρει και να αποκλίνει από τον κανόνα, αυτός είναι ο τρόπος που ζει. Διασκεδάζει πειράζοντας τους βαρετούς. Είναι ο εύκολος στόχος για λεκτική εξάσκηση κι ενώ δεν το κάνει για κακό μπορεί συχνά να παρεξηγηθεί. Στην πραγματικότητα, δεν θα έβλαπτε κανέναν από πρόθεση, τρέφει σεβασμό για όλους, παρόλο που αυτό δεν είναι προφανές στους πιο συναισθηματικούς τύπους ανθρώπων.

Related Post

H Rihanna yυμνή στην Κούβα για το Vanity Fair

Posted by - 12/10/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…

Ο κύριος Χολμς

Posted by - 15/07/2015 0
Το 1947, ο ηλικιωμένος πλέον Σέρλοκ Χολμς, επιστρέφει από ένα ταξίδι του στην Ιαπωνία στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του και…

Blend Athens proudly present Loco Dice

Posted by - 20/06/2018 0
Το μουσικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Loco Dice θα βρεθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου στα decks του Bolivar Beach Bar…

Miguel Bastida @ Under | 26th. Feb.

Posted by - 20/02/2016 0
Η ομάδα Playground παρουσιάζει τον Ισπανό DJ, παραγωγό και συνιδιοκτήτη της Be One Records, Miguel Bastida, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου…
Comodo SSL