Ζώδιο του Μήνα : Ποιος είναι ο Ταύρος?

386 0

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμή της άνοιξης.
Το γένος του ζωδίου είναι θηλυκό, το στοιχείο του η Γη και κυβερνήτης του η Αφροδίτη. Στον Ταύρο, η Σελήνη είναι στην έξαρσή της, ο Αρης και ο Πλούτωνας σε αδυναμία και ο Ουρανός σε πτώση. Ο Ταύρος ανήκει στον σταθερό σταυρό (μαζί με τον Λέοντα, τον Σκορπιό και τον Υδροχόο).

Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο της Γης, όπως ο Παρθένος και ο Αιγόκερως, και κατά συνέπεια ως χαρακτήρας έχει την ικανότητα να βλέπει τα πράγματα μέσα από μια “γειωμένη”, πρακτική και ρεαλιστική προοπτική.

Η υπομονή, η αξιοπιστία και η σταθερότητα είναι τρία από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ταύρου! Θα τον διακρίνεις από τους ήρεμους, χαλαρούς του τόνους, από τον αργό βηματισμό του, αλλά και από την ανεξάντλητη επιμονή και το πείσμα του να μην το βάζει ποτέ κάτω.
Με κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου του την Αφροδίτη, είναι ένα άτομο με καλλιτεχνικά ταλέντα, λατρεύει την κομψότητα, την άνεση και την ομορφιά και κατατάσσει τον έρωτα, στους πιο σημαντικούς τομείς της ζωής του!
Ιδιαίτερα σημαντικό για έναν Ταύρο, είναι να μπορεί να έχει οικονομική άνεση, ώστε να αισθάνεται ασφάλεια, σιγουριά και σταθερότητα για το μέλλον του! Ένας Ταύρος, λατρεύει τις τέχνες, το καλό φαγητό, τις απολαύσεις και τις ανέσεις, ενώ έχει και εξαιρετικό γούστο! Η ποιότητα είναι πολύ σημαντική για αυτό το ζώδιο, όπου και φροντίζει με εκλεκτικό τρόπο να την εφαρμόζει σε όλους τους τομείς της ζωής του!
Είναι ο «σπιτόγατος» του ζωδιακού, με παραδοσιακές αξίες και παγιωμένες απόψεις!
Οι αργοί αλλά σταθεροί ρυθμοί του, κάνουν έναν Ταύρο να καθυστερεί να πάρει αποφάσεις αλλά να παραμένει αμετάπειστος όταν έχει αποκρυσταλλώσει άποψη και έχει κάνει μία επιλογή. Οι αλλαγές δεν του αρέσουν και δεν μπορεί εύκολα να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες. Η συνέπειά του τον κάνουν να κερδίζει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων γύρω του!

Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης που έχει είναι εξαιρετική. Είναι καλός στην διαχείριση των οικονομικών του, αν και πολλές φορές προβαίνει σε σπατάλες.
Δυσνόητη φύση, θέλει να ηγείται, να βγαίνει πάντα νικητής και έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα υπεροχής απέναντι στους άλλους. Αυτό κάποιες φορές τον κάνει να φαίνεται υπερόπτης, άδικος και πεισματάρης. Η μεγάλη του φιληδονία και η ζωηρή έλξη που αισθάνεται για τις γήινες απολαύσεις οδηγούν κάποιους από αυτούς σε καταχρήσεις.

Δίνει μεγάλη σημασία στην υλική του εξασφάλιση και στην οικονομική του ανεξαρτησία. Έτσι, από μικρή ηλικία εργάζεται σκληρά για να τα αποκτήσει και συνήθως το πετυχαίνει πολύ σύντομα στην ζωή του.
Οι κινήσεις που κάνει είναι μεθοδικές, αργές αλλά σταθερές και προσπαθεί να στηρίξει κάθε νέα του προσπάθεια επάνω σε γερά θεμέλια. Είναι πεισματάρης και δεν σταματάει αν δεν πετύχει αυτό που θέλει. Δεν χρειάζεται βοήθεια από τους άλλους και οτιδήποτε θέλει να πετύχει το καταφέρνει μόνος του, αλλά συχνά έχει ανάγκη και δέχεται την βοήθεια των συγγενικών του προσώπων.

Ο Ταύρος έχει πολύ λίγους στενούς φίλους, αν και περιβάλλεται από ένα μεγάλο κύκλο γνωστών. Τους λιγοστούς ανθρώπους που έχει κοντά του, τους προσέχει και τους προστατεύει. Τους αντιμετωπίζει σαν οικογένεια και είναι απόλυτα πιστός και φερέγγυος.
Απολαμβάνει, επίσης, το ρόλο του οικοδεσπότη. Θα περιποιηθεί τους φίλους του με κάθε πολυτέλεια κι αν αποφασίσει να διοργανώσει μια εκδήλωση, θα φροντίσει να μη λείψει τίποτα. Μπροστά σε ξένους, είναι μάλλον ντροπαλός και δεν θα ανοιχτεί εύκολα.

Ο φλογερός αστέρας του κινηματογράφου, που σφίγγει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και της ψιθυρίζει με πάθος “είσαι δική μου”, ανήκει χωρίς αμφιβολία στο ζώδιο του Ταύρου και το πιθανότερο είναι ότι έχει την Αφροδίτη στον Ταύρο, πράγμα που αυξάνει το πάθος του. Η κατακτητική του τάση επεκτείνετε συχνά στον/στη σύντροφό του, με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνει πιεστικός. Ωστόσο, είναι γοητευτικός, τρυφερός και ευαίσθητος (αν και δεν το δείχνει).
Ανήκει στα πιστά ζώδια και θα απατήσει μόνο αν δεν νιώθει πλήρης συναισθηματικά και σεξουαλικά. Για να πει «χωρίζουμε» ο Ταύρος, πρέπει να έχει εξαντλήσει κάθε είδους προσπάθεια για τη σωτηρία μίας σχέσης. Αν όμως το επιλέξει ο σύντροφος του, πονάει πολύ και για καιρό.

Στον Ταύρο δεν αρέσουν οι αλλαγές. Όταν αισθάνεται ότι κάτι πάει να αλλάξει στη ζωή του, γίνεται νευρικός και ανήσυχος. Οτιδήποτε άγνωστο του προκαλεί φόβο.
Έχει ανάγκη από οργάνωση στη ζωή του, γιατί αλλιώς αγχώνεται. Όταν βρεθεί μπροστά σε νέες εμπειρίες και καταστάσεις, θα κάνει ο,τι μπορεί για να τις αποτρέψει, για να αποφύγει το αίσθημα της ανασφάλειας.
Δεν εκφράζει ανοιχτά τα συναισθήματα του και κρατάει τον εσωτερικό του κόσμο για τον εαυτό του. Δεν επιτρέπει στους άλλους να αντιληφθούν την ευαισθησία του κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πληγώνεται, γιατί τα παίρνει όλα προσωπικά. Αποφεύγει να μιλάει για τα συναισθήματά του και το περιβάλλον του δε γνωρίζει πότε τι πραγματικά αισθάνεται.

Διάσημοι Ταύροι.
Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Φρεντ Αστέρ, Αδόλφος Χίτλερ, Σίγκμουντ Φρόιντ, Τζακ Νίκολσον, Έλα Φιτζέρλαντ, Μάργκο Φοντέιν, Καρλ Μαρξ, Ουίλιαμ Σέξπιρ, Εμμανουήλ Καντ, Μισέλ Φάιφερ, Ούμα Θέρμαν, Τζορτζ Κλούνεϊ…

Related Post

Ο Επιβάτης | The Commuter

Posted by - 10/01/2018 0
Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους…
Comodo SSL