Ζώδιο του Μήνα: Ποιος είναι ο Ιχθύς?

680 0

Οι Ιχθείς είναι το 12ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το τρίτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί το τέλος του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο των Ιχθύων από τις 20 Φεβρουαρίου ως τις 20 Μαρτίου, περίπου.
Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Μεταβλητή. Στοιχείο του είναι το Νερό. Κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας (μοντέρνα) και ο Δίας (παραδοσιακή αστρολογία). Εδώ, ο Ερμής βρίσκεται σε πτώση, η Αφροδίτη βρίσκεται σε έξαρση, ο Ποσειδώνας και ο Δίας σε κυριαρχία.

Πρόκειται για ένα ευαίσθητο, ονειροπόλο και πολύ συναισθηματικό πλάσμα. Ο Ιχθύς δεν λειτουργεί με τη λογική, αλλά οδηγείται καθαρά από το συναίσθημα, θέλει να εμβαθύνει στα πράγματα και δεν μένει ποτέ στην επιφάνεια τους. Είναι τόσο τρωτός ψυχικά και τόσο συμπονετικός, που συχνά μελαγχολεί ή γίνεται θύμα των άλλων.

Η προσωπικότητα ενός Ιχθύ είναι δύσκολο να καθηλωθεί, είναι πολύ μυστηριώδης και άπιαστος. Διαμορφώνεται από τον περίγυρό του κι ενσωματώνει τις εμπειρίες και τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος στον εαυτό του. Έχει υπερβολική συμπόνια και νοιώθει τον πόνο του άλλου. Εάν κάτι πάει στραβά στον κόσμο και τον αφορά, τον επηρεάζει βαθιά. Όταν είναι ευχαριστημένος, το δείχνει έντονα και όταν είναι λυπημένος επίσης.
Η αφηρημάδα του είναι σημαντικό χαρακτηριστικό του και πολλές φορές εκνευρίζει η τάση του να «ζει στον κόσμο του».
Νευριάζει εύκολα και όταν συμβαίνει αυτό μπορεί να έχει απότομες αντιδράσεις. Είναι αρκετά εύθικτος, γεγονός που οφείλεται στην υπερβολική ευαισθησία του. Η έντονη φαντασία του και η ανάγκη του για αγάπη, τον κάνουν να λέει αρκετά ψέματα (που όμως εκείνη τη στιγμή μπορεί να τα πιστεύει) και να παρουσιάζει τελείως διαφορετική εικόνα από αυτό που πραγματικά είναι. Είναι το μοναδικό ζώδιο που μπορεί μέσα σε μια στιγμή να ξεφύγει από την σκληρή καθημερινότητα και να μεταφέρεται στο δικό του φανταστικό ιδανικό κόσμο…
Με κυβερνήτη πλανήτη του τον Ποσειδώνα, είναι ένα άτομο με έντονη διαίσθηση, κλίση προς την τέχνη, όμως συχνά διχάζεται, μπερδεύεται και δεν μπορεί να εφαρμόσει πρακτικά τις ιδέες που έχει στο μυαλό του!

Ο Ιχθύς όντας πολύ συναισθηματικό ζώδιο, πιστεύει στον έρωτα και παραδίνεται με όλο το ρομαντισμό και την ευαισθησία που τον διακατέχουν. Από την αρχή κιόλας μίας γνωριμίας μιλά ποιητικά, δένεται ψυχικά και φλερτάρει κάθε φορά σαν να έχει βρει την αδερφή ψυχή του. Του αρέσει να προσφέρει όλο του το είναι στο ταίρι του και ζει τη σχέση του με ρομαντισμό και πάθος. Συχνά απογοητεύεται γιατί εξιδανικεύει τον σύντροφο, δένεται ψυχικά και φτιάχνει σενάρια για ιδανικό κοινό μέλλον.
Στο σεξ είναι ασυγκράτητα παθιασμένος και εκφράζει όλα του τα συναισθήματα στο κρεβάτι. Είναι μάλλον άπιστος, αφού παρασύρεται πολύ εύκολα από πάθη και συναισθήματα, και δεν ακούει ποτέ τη λογική.
Η ευαίσθητη ψυχή του δεν δέχεται καθόλου εύκολα το χωρισμό, και ακόμα κι αν είναι δική του επιλογή, οι αναμνήσεις ενός χαμένου έρωτα θα τον πονάνε για πάντα.

Οι Ιχθύς θα κάνουν τα πάντα, προκειμένου να βοηθήσουν ένα φίλο. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και πιστοί. Θα οικειοποιηθούν το πρόβλημα του άλλου και θα τον στηρίξουν με όποιο τρόπο ξέρουν και μπορούν.
Τούς αρέσει η περιπέτεια, οι καινούργιες καταστάσεις και οι κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο Ιχθύς θα έχει πάντα κάτι συναρπαστικό στο μυαλό του και η φιλία μαζί του θα είναι ολοκληρωτική και μακροχρόνια.

Οι Ιχθύς δε θα διαπρέψουν εύκολα σε μια ηγετική θέση ή ως υψηλά επιχειρηματικά στελέχη, είναι πολύ ευαίσθητοι και τους λείπει η αυτοπειθαρχία για τέτοιες θέσεις, (παρόλο που υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις). Αντίθετα είναι καλοί στη συγγραφή, στην υποκριτική, στην ποίηση ή στην μουσική. Είναι εξαιρετικοί σε οτιδήποτε έλκει τις χορδές της καρδιάς και οτιδήποτε μυστικιστικό ή πνευματικό. Είναι εξαιρετικά δημιουργικοί, μπορούν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και την κατανόηση που έχουν για τους άλλους, για να εμπνεύσουν το κοινό τους.
Αν ο ιχθύς πιστέψει στον εαυτό του, μπορεί να αποτελέσει θετικό πρότυπο και να ηγηθεί, αφού έχει τη δυνατότητα να προκαλεί το θαυμασμό.

Οι Ιχθύες έχουν μια διαισθητική και ψυχική ικανότητα μεγαλύτερη από κάθε άλλο ζώδιο. Εμπιστεύονται τα προαισθήματα τους και αν δεν το κάνουν, μετανιώνουν γρήγορα, επειδή συνειδητοποιούν ότι η διαίσθησή τους είναι συνήθως σωστή.

Το μειονέκτημά τους είναι η ευαισθησία τους και η ανικανότητά τους να απορρίψουν ένα άτομο. Δεν τους αρέσει η απόρριψη και προσπαθούν να φέρονται στους άλλους με τον τρόπο που θέλουν να αντιμετωπίζονται και οι ίδιοι. Έτσι, σπανίως θα πουν όχι σε κάποιον, για να μην πληγώσουν τα αισθήματά του. Θα τον βοηθήσουν στα προβλήματά του, γιατί όταν κάνουν τους άλλους να νιώθουν καλά, αισθάνονται και οι ίδιοι αντίστοιχα.
Οι Ιχθείς είναι από τα ζώδια που έλκονται από τις καταχρήσεις (όπως το αλκοόλ, ή άλλες εθιστικές ουσίες),  λόγω του ρομαντισμού τους και της ευαισθησίας τους. Γι’ αυτο και οι καλοί φίλοι παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή ενός Ιχθύ, διότι έχουν ανάγκη από ανθρώπους που διεγείρουν τα συναισθήματά τους, καθώς αυτό τους βοηθά να εξασκήσουν τη συναισθηματική τους σταθερότητα.

Η αιώνια πάλη τους είναι να μάθουν να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους και τη φαντασία τους με ένα θετικό, παραγωγικό τρόπο και να αγωνίζονται για συναισθηματική σταθερότητα, χωρίς να χαρίζουν τα συναισθήματά τους σε όλους τους άλλους.

Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο του μυστικισμού, του μυστηρίου και του πνευματικού άγνωστου. Ζουν σε δύο κόσμους, τον πραγματικό και τον πνευματικό ή μυστικιστικό κόσμο.
Είναι πολύ καλοί στο να κατανοούν τους ανθρώπους γιατί έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στην ψυχή και να διακρίνουν τα κίνητρα ενός ατόμου.

Οι Ιχθύες δεν είναι ο εύκολος αντίπαλος που μπορεί να δείχνει, στην πραγματικότητα έχουν δύναμη χαρακτήρα. Θα υποστηρίξουν τις απόψεις τους και θα δουλέψουν σκληρά για να τις επιβάλλουν.
Είναι το πιο ευαίσθητο από όλα τα ζώδια.

Related Post

Μικρά κι όμως τόσο μεγάλα…!

Posted by - 23/08/2015 0
Εξωτερικά αυτό το τροχόσπιτο, μοιάζει σαν όλα τα άλλα ... στην πραγματικότητα όμως, το εσωτερικό του είναι μοναδικό. Τόσο μικρό…

Ζίγκμουντ Μπάουμαν: Η σοφία της αγάπης

Posted by - 24/02/2020 0
Ο Πολωνός κοινωνιολόγος Ζίγκμουντ Μπάουμαν έχει μελετήσει ιδιαίτερα τις μεγάλες αλλαγές που επιφέρει στις ανθρώπινες και τις κοινωνικές σχέσεις η μετάβαση από…
Τι είπαν οι celebrities μέσα στο καλοκαίρι…

Τι είπαν οι celebrities μέσα στο καλοκαίρι…

Posted by - 29/12/2014 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL