Ερευνητές από τις Φιλιππίνες κατασκεύασαν λάμπα που λειτουργεί με νερό και αλάτι!

182 0

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Σε εποχές οπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν πολύ μεγάλη σημασία, η παρακάτω έξυπνη ανακάλυψη είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε.

Δυο αδέρφια από τις Φιλιππίνες, η Aisa και ο Ralph Mijeno δημιούργησαν με τη βοήθεια του μηχανικού Joeffrey Firas την λάμπα που αποτελείτε από ένα πλαστικό μπουκάλι, νερό και λίγο αλάτι. Χρησιμοποιώντας μόνο ένα ποτήρι νερό και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, μια λάμπα μπορεί να φωτίζει για 8 ώρες. Το συγκεκριμένο φωτιστικό, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία και με νερό θαλάσσης, κάτι που το κάνει ιδανικό για όσους μένουν σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Η λάμπα χρειάζεται νερό και αλάτι για να παράγει φως.

Η εφεύρεση αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ιδικά για περιοχές που είναι γεωγραφικά απομονωμένες και για εκείνες οπου δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα καθώς οι εταιρίες παροχής ρεύματος δεν έχουν επεκτείνει τις εγκαταστάσεις τους εκεί. Επιπλέον είναι περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον σε σύγκριση με τις λάμπες κηροζίνης που χρησιμοποιούν κατά βάση στις Φιλιππίνες.

Εκτός από απλή λάμπα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας καθώς έχει ειδική υποδοχή ώστε να τοποθετήσετε τα smartphones σας και να φορτίσουν μέσω των καλωδίων USB.

Δείτε περισσότερα για τους εφευρέτες και την λάμπα στο παρακάτω βίντεο.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Related Post

HEAT live in Athens @ Gagarin

Posted by - 11/03/2019 0
Οι Σουηδοί H.E.A.T., το συγκρότημα που επανέφερε το Hard Rock στην επικαιρότητα, για μία, πρώτη και μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα,…

Η Αλήθεια

Posted by - 26/05/2016 0
Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2004, η βετεράνος παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, πίστευε ότι είχε κάθε…
Comodo SSL